Demokrat Zafer

Maliyet 2 Kat Arttı

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, yerli otomobil fabrikasının bitirilemeyen yolunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Yüksel Özkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesi ile ilgili olarak şunları söyledi;

Yerli ve Milli Otomobilde “YOLsuzluk”

Özkan; “Gemlik ilçemizde 18 Temmuz 2020 tarihinde inşaatına başlanan yerli otomobil fabrikasının ulaşım yolu için ilk etapta 53 Milyon 813 bin TL’ye ihale yapılmış ve yolun 2021 Ağustos ayında tamamlanacağı sözleşmede yer almıştır. Ancak firmanın sözleşmede belirtilen süre içerisinde yol inşaatı yapım işini bitiremediğine dikkat çeken Milletvekili Özkan, fabrika var yol yok” dedi.

Maliyet 2 Kat Arttı

“Karayolları Genel Müdürlüğü inşaatın tamamlanması için ikmal inşaatı adı altında ve “pazarlık usulü” ile 57 Milyon 39 bin TL’lik yeni bir sözleşme yaptığını belirten” Özkan, “kamunun kasasından yaklaşık olarak 111 Milyon TL harcandığını ve bu durumda yol inşaatının maliyetinin 2 katına çıktığını” sözlerine ekledi.

Bakan Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği soruların cevabını beklediğini ve konunun takipçisi olacağını dile getiren Yüksel Özkan, “ortada bir kamu zararı olduğu net” dedi.

Özkan;

1.İlk ihalede bitirilmesi gereken yol inşaatı neden tamamlanmamıştır?

2.İlk ihalede işi bitirmesi gereken firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır?

3.İkinci ihale neden “pazarlık usulü” ile yapılmıştır?

4.Sözkonusu işin toplam maliyeti ne kadar hesaplanmıştır?

5.Ortada bir kamu zararı mevcut mudur?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ