Demokrat Zafer

BERTEKS TEKSTİL TEKNOLOJİYE YAPTIĞI YATIRIMLARLA SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYOR

BERTEKS TEKSTİL’İN ÜRETİM PARKURUNDA YER ALAN ENERJİ VERİMLİLİĞİ EN İYİ DOKUMA MAKİNESİ R95002” ITM ULUSLARARASI TEKSTİL MAKİNELERİ FUAR’INDA

Dünya tekstil sektörünü İstanbul’da buluşturan ITM Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarları, Teknik Fuarcılık-Tüyap ortaklığı ve TEMSAD (Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği) desteğiyle, 14-18 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor.  Berteks Tekstil A.Ş.’nin Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikasında kullandığı enerji verimliliği ile dikkat çeken makinesi Itema R9500de fuarda sergileniyor.

Yenilikçi teknolojiler ve teknolojinin akıllı kullanımı, tekstil sektörünün geleceğini şekillendiriyor. Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, parkurlarında kullandıkları R95002’nin piyasadaki enerji verimliliği en iyi dokuma makinesi olduğunun altını çizdi ve “R9500, 14-18 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ITM Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nda sergileniyor. Bu yenilikçi teknolojiyi ilk kullanan markalardan biri olmak bizler için de gurur verici” dedi.

Berteks’in gücünü yenilikçi üretim anlayışından alan 100 yıllık bir aile şirketi olduğunu söyleyen Berk Noyan, sürdürülebilirliği bütün iş süreçlerine entegre eden bir yapı ile üretimlerine devam ettiklerini söyleyerek şu açıklamada bulundu: “Yenilikçi çözümler sunarken gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve çevre bırakmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Ar-ge merkezimiz Türkiye’deki onaylı yerinde Ar-ge merkezleri arasında 19. sırada. Üretim hattımızda da her türlü yatırımı yapıyoruz. Grs’in yanında c2c belgemizi de mevcut sertifikalarımız arasına ekledik; daha nicelerini de eklemeye devam edeceğiz. Üretimde çevreye,  yüksek kaliteye ve performansa odaklanıyoruz. Itema bize yalnızca gelişmiş dokuma makineleri değil, aynı zamanda yükseltme ve dönüştürme kitleri ve orijinal yedek parçalarla hasarlı veya kırık parçaların değiştirilmesi dâhil olmak üzere ömrü boyunca kapsamlı ve özenli bir desteği garanti ediyor. Fuarda sergilenen bu yenilikçi teknolojiyi ilk kullanan markalardan biri olmak bizler için de gurur verici.”

Berteks Hakkında:

1922 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Berteks Tekstil A.Ş. Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 80.000 m²`lik alanda kumaşın tüm üretim aşamalarını bünyesinde gerçekleştirebilen entegre üretim sahasında 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Berteks Tekstil 100 yıllık bir tarihle günümüzde 4. neslin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile teknik, teknoloji ve estetiği buluşturan yüksek standarttaki üretim kalitesi sayesinde firmalar arasındaki öncülüğünü korumaktadır.

Tekstil sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 19. Yerinde Ar-Ge Merkezi ve Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı kapsamında olan Berteks Tekstil A.Ş. ev tekstili üretiminin %85’ini başta Avrupa, Avustralya ve Amerika olmak üzere 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ