Demokrat Zafer

Milli Eğitim Bakanı Topluma “Cambaza Bak” Demiştir

“İlimizde yakın zamanda yaşanan dansözlü okul çayı etkinliğiyle ilgili bugün Bursa’da açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yine topluma “Cambaza Bak” demiştir.” Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy; Çalı ile ilgili yaptığı açıklamada; ” Yakın zamanda Çalı’da İlkokul, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin eğitim gördüğü okul binasında, okul aile birliğinin dansözlü eğlencesi konusunda bir açıklama yaparak “bugün para bulmak için dansözlü eğlence düzenleyenler yarın ne yapacak” diye sormuş, konuyu gündeme getirmiştik. Ancak konu ulusal düzeyde tartışılmaya başlandığında toplumun algılarını yanlış yöne odaklama konusunda ustalaşmış olan iktidar çevrelerinden ardı ardına algı oyunu hamleleri gelmişti.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü “dansöz değil şantöz” diye savundu,

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü “imam hatip okulunun yakınındaki bir ilkokul” diye çarpıttı,

Son olarak da Milli Eğitim Bakanı bugün Bursa’da “Önce imam hatip okulunda yapıldığına dair bir bilgi geldi. Daha sonra doğru olmadığı ortaya çıktı.” Diyerek algı hamlelerini sürdürdü.

Oysa ki Eğitim-İş olarak gündeme getirdiğimiz skandalı ifade ederken, aynı binada ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olduğunu söylemiş, velileri okulda dansözlü eğlence ile para toplama yoluna sürükleyen kaynak yetersizliğine vurgu yapmıştık.

Bugün toplum Sayın Bakan’ın Bursa’dan “okullar artık para bulmak için bu yollara başvurmak zorunda kalmayacak, tüm okullara para desteği vereceğiz” diye açıklama yapmasını beklerken Sayın Bakan okullar arasındaki ayrımcı tutumunu ortaya koymuş ve toplumu imam hatipte olmadı diye rahatlatmaya çalışmıştır. Oysa ki gerçek şudur ki: O bina hem ilkokul, hem ortaokul hem de imam hatip ortaokuludur. Okulun çok amaçlı salonunda yapılan etkinlik aynı zamanda imam hatip ortaokulunun eğitim gördüğü binada gerçekleşmiştir.

Gerçekleşen skandalın üzerini örtmek için algı yönetimine girişen Sayın Bakan’a gözden kaçırmaya çalıştığı asıl sorumuzu bir kez daha sormak istiyoruz:

Sayın Bakan; ister ilkokul, ister ortaokul ister imam hatip okulu olsun, okulları velilerin para bulmak için dansözlü eğlence yapmaya zorlayan bu yoksulluktan kurtarmak için bir adım atacak mısınız?

Toplumun, Anayasamızda her yurttaş için tanınmış olan parasız eğitim hakkını kullanmasını sağlamak üzere okullara ihtiyaç duyulan kaynağı verecek misiniz?

Okul yönetimlerinin Okul Aile Birliklerini alet ederek kayıt ücreti, öğretmen seçme ücreti gibi zorunlu bağış toplama yoluna gitmeleri durumunda da okul müdürleri bu suçtan sorumlu olacaktır diyor musunuz?

Asıl tartışılması gereken gerçek budur. Okullar kaynak bulmak için okul kültürünü ortadan kaldıran etkinliklere mahkum edilmemelidir.

Eğitim-İş, ülkedeki tüm çocuklarımızın parasız, bilimsel ve nitelikli eğitim hakkına ulaşabilmesi için mücadelesini sürdürecektir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ