Demokrat Zafer

SAT-KİRALA-DEVRET! NEREYE KADAR!

“ilçe de sokağa çıkamayan (aslında belediye başkanının çıkmaması hemşerilerimizin güvenliği açısından daha iyi), dost meclisindeki fotoğrafları parti faaliyeti diye paylaşan halktan kopuk Ak Parti ilçe başkanı Gökhan ULUSU ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir AYDIN’ın arada bir yaptıkları Ankara ziyaretlerin de bölge milletvekilimiz olmasına rağmen sadece o fotoğraflarda görebildiğimiz Sn. Zafer IŞIK ile birlikte yaptıkları sonu gelmeyen vaatlerini gazetelerden okuyoruz.” İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya bu sözlerle gelinen noktayı özetledi.

Başkan İsmail Kaya; “Sonuç tabiî ki koskoca bir hiç. Devlet Hastanemizde doktor açığı kapatılmadı, yıllar önce yer tahsisi yapılan Muradiye mah. sağlık ocağı başlanamadı , her gün kazalara şahit olduğumuz anayol batçık,dalçık projesi sonucunu bilen yok, 4 yıl önce yıkılan okulların yerlerinde yeller esiyor, yıllarca önce başlayan kültür merkezinin yarısı buhar oldu yapılan bölümün vaatler ile alakası yok, turizm atağı, millet bahçesi falan falan.100 projeli seçim kitapçığınızdan hiç bahsetmiyoruz. Tamamı hayallerde yaşıyor.

Bu ay ki Ankara ziyaretin sonucu kamuoyunun aslında hiç merak etmediği ve inandırıcılığı kalmayan birkaç fotoğraf birkaç satır gazete haberi sonrasında gerçekler hemen ortaya çıktı.

ÇELTİKÇİ CEZAEVİ için proje ve zemin etüdü ihalesi 20 Haziran’da yapılacak ve ilçemizde faaliyet gösteren önemli sanayi kuruluşlarından bir tanesi daha ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ ilan edildi. Öyleyse bu beyefendilere sormak isteriz.

HİÇBİR YERDE Mİ İTİBAR GÖRMÜYORSUNUZ, HİÇ Mİ SÖZÜNÜZ GEÇMİYOR?

Çeltikçi’ye yapılacak Cezaevi ile ilgili görüşmeler Orhangazi Belediyesi imar komisyonunda beklerken, bakanlık çalışmalarına devam ediyor. Tamam Ekonomi Bakanı Sn. Nebati ‘’Bürokrasiyi al aşağı ederiz’’ dedi, zihniyetinizi biliyoruz da, kendi başkanlarını al aşağı etmezler diye umuyorduk. Yazıklar olsun.

Bir diğer önemli konu Orhangazi’de faaliyet gösteren önemli sanayi kuruluşlarından Asil Çelik ten sonra Döktaş fabrikası da ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ ilan edildi. Sanayici kendisine sunulan avantajları kullanmak isteyebilir ve özel imkanlar da kazanmıştır.

Hazine arazilerini 49 yıl kullanabilecek, Harita, etüt raporu, imar planları, alt ve üst yapı projeleri bakanlıkça onaylanacak. Yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, işyeri açma çalıştırma ruhsatı bakanlık tarafından verilecek . Söz konusu ruhsatlar için harç ödemeyecek. Artık Orhangazi Belediyesine bir lira dahi emlak vergisi, harç gibi bedeller ödemeyecek. Hiçbir resmi işleminde muhatabı Orhangazi Belediyesi olmayacak. Binlerce metrekarelik ruhsatsız yapı resmiyet kazandı.

SANAYİCİ İSTEDİĞİNİ ALDI, YA ORHANGAZİ

Peki karşılığında Orhangazi ne aldı koskoca bir hiç. Siz ne iş yaparsınız beyler, Orhangazi’linin haklarını böyle mi savunuyorsunuz? Ruhsat karşılığı yaptığın öğrenci yurdu pazarlığı buhar mı oldu? Cumhurbaşkanının talimatı olan Hayvan Barınağı projesi için bir diğer sanayi kuruluşu ile pazarlıkları bitiremedin mi? Diğer sanayi kuruluşlarındaki imar ihlallerine sessiz kalmanın bedeli birkaç hibe araç ya da ramazan erzak yardımı mı? Daha önce de söylemiştik başkan standartınız olsun. İstediğinin basit bir sundurmasına ceza keserken istediğinin koca koca binalarına göz yummanızın tarifesi belli mi?

Peki ya Orhangazi Belediyesinin gelirleri bir bir elinden alınırken çözüm için bir çalışmanız var mı? Ankara gezilerinizde parti büyüklerinize bunlardan bahsettiniz mi? Yoksa borç edebiyatıyla tasarruf adı altında saha personelini işten çıkarıp, partililerinin yakınlarını masa başı görevlerinde çalıştırabilmek için gayrimenkul satışlarıyla mı bitireceksin görev süreni. Bu ay ki satışlar Hürriyet sosyal tesislerinden, Keramet mahallemizden devam ediyor. SAT-KİRALA-DEVRET anlaşılan yönetim modeliniz bundan ileriye gitmeyecek.

Tekrar ediyorum, yazıklar olsun.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ