Demokrat Zafer

Avrupa’da kimler tercih ediyor? Bursa’da üretilen bu uçak satışa çıkıyor!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da üretilen uçakla ilgili bilgileri bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’da üretilen bu uçak satışa çıkıyor! Bakın Avrupa’da kimler tercih ediyor?

Aydın, yazısında şu bilgileri verdi:

Bursalı iş insanı Celal Gökçen’in 2015’te Almanya’dan satın aldığı AQUILA Havacılık Şirketi’nin tek kişilik eğitim uçağından sonra, 4 kişilik yeni prototipi de Almanya’nın zeplin şehri olarak bilinen Friedrichshafen’de düzenlenen AERO 2022 Fuarı’nda görücüye çıktı.

27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen ve uluslararası havacılığın öncü fuarlarından olan AERO’da Bursalı Gökçen Ailesi’nin şirketinde imal edilen uçakların eğitim için İngiliz Hava Kuvvetleri’nce tercih edildikleri belirtiliyor. Bursalı AQUILA, ABD, AB ve Avusturalya’da da sertifikasyona sahip bir eğitim uçağı olarak tanınıyor.

AQULIA Yönetim Kurulu Başkanı Celal Gökçen, imal ettikleri 4 kişilik uçağı da en kısa sürede satışa sunacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bu sene çok mutluyuz. İlk defa 4 kişilik uçağımızın sunuşu ve aynı zamanda havacılık okulumuzun ve bakım ünitemizin temsil edildiği bir fuardayız. 4 kişilik uçağımızın iyi haberleri var, beğenildiğini düşünüyoruz. İlgi büyük. Uçağımız rakiplerimizin bile ilgisini çekti” diyor.

Bursalı şirketimizin dünyanın havacılık otoritelerinden sayılan fuarlarda uçaklarını sergilemesi gurur verici bir durum.

Şehrimizde bu tür şirketlerimizin sayısı daha da çoğalmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ