Demokrat Zafer

Paris Blockchain Week Summit 2022’nin İlk Gününde Neler Oldu?

Uzun zamandır hazırlanılan ve Avrupa’nın en büyük Blockchain etkinliklerinden birisi olan Paris Blockchain Week Summit‘in ilk günü geride kaldı. BTCHaber etkinliği yerinde izledi. Blockchain odaklı etkinliğin ilk gününde, Paris NFT Day panelleri gerçekleşti. Sektörden önemli isimlerin yer aldığı panellerde, metaverse, GameFi ve NFT ekosistemine dair önemli detaylara yer verildi.

Paris Blockchain Week Summit 2022 1. Gün

Etkinliğin açılış gününe NFT’ler damgasını vurdu desek sanıyoruz ki abartmış olmayız. Bir taraftan sektörden önemli isimler sunumlarını gerçekleştirirken, diğer taraftan Bored Ape Yacht Club gibi NFT’lerin sahipleri de panellerde yer aldı.

İlk olarak “How NFTs ar”NFT’ler sanat dünyasını nasıl dönüştürüyor?” panelinde konuşan Sotheby’s Yöneticisi Gilulia Archetti, NFT’leri sistemlerine entegre etmek içn çalıştıklarını belirtirken, gelecek NFT’lerin birçok iş tanımında kendine yer bulacağını belirtti. Bu konuda yapılan çalışmaların oldukça umut vadettiğini belirten Archetti, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“NFT’ler ekosistem için çok güzel bir potansiyel taşıyor. Biz de Sotheby’s olarak yeni iş modelimizi #NFT‘lere uygun hale getirmeye çalışıyoruz.”

Panelde bir diğer konuşmacı ise son dönemde NFT dünyasında adını sık sık duyurmayı başaran World of Women’ın tasarımcı ve Başkanı Inna Modja, NFT’lerin ticari bir endüstriden daha çok önemli bir felsefi değere sahip olduğunu belirtti. Bu alanda kadınlarında oldukça aktif olduğunu ve kadın haklarının savunulması konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Mojda, NFT’leri bir devrim olarak gördüğünü de ekledi. Mojda, Sanatçı ve sanat arasında bağa da değinerek şu ifadelere yer verdi:

“İlk defa sanatçı ve sanat sever arasındaki bağın bu kadar yakın olduğuna şahitlik ediyoruz. NFT’ler sanatçılara verdiği finansal güç açısından da oldukça önemli.”

Etkinliğin şüphesiz bir diğer önemli konusu ise metaverse oldu. Son dönemde şirketlerin de en önem verdiği konulardan birisi olan metaverse, PBCW’de de oldukça konuşuldu. “Big Tech vs The Open Metaverse: Kazanabilir miyiz?” panelinde konuşan Ledger yöneticisi Mohsen El-Sayed, metaverse’ün geleceğinin oldukça parlak olduğunu ve milyar dolarlık bir sektörün henüz başında olduğumuz belirtti.

Metaverse’ün oyun ve eğlence sektörü için önemli olduğu kadar diğer birçok sektöre de etki edeceğini söyleyen El-Sayed, konuşasının devamında şu detaylara değindi:

“Blockchain hayatımızda birçok şeyi değiştirdi. Metaverse de benzer şeyi yapıyor. Artık yeni nesil toplantı salonları, etkinlikler ve şirketlerin tanıtımlarını görüyoruz. Daha yolun başındayız ve güzel şeyler olacak.”

Konuşamasının başında El-Sayed’e katıldığını belirten Cyber Kurucusu Rayan Boutaleb ise şu ifadelere yer verdi:

Metaverse temelinde birçok şeyi temsil ediyor. Bunu basit bir oyun olarak tanımlamak yanlış. Bu, Blockchain’in bize sunduğu tüm imkanların bir bütününü oluşturuyor.”

Elbette söz konusu NFT ve metaverse olduğunu spor sektörüne girmemek de olmazdı. Bu yüzden bir sonraki etkinliğe geçtik. “Web3 ve Spor panelinde yer alan Socios yetkilisi Michael Amar, kripto destekli fan token’ların önemine değinirken, NFT’leri de ihmal etmedi. Amar, sporun en baştan bu yana Blockchain ile iç içe olan en aktif sektörlerden birisi olduğunu söylerken, Socios’un sektördeki konumuna değindi.

Amar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Socios ile birlikte taraftarların takımları desteklemesiyle kalmıyoruz, aynı zamanda yönetimsel anlamda da söz sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.”

Ek olarak sektördeki son yıllardaki yaşanan büyümeye de dikkat çeken Michael Amar, şunları da ekledi:

“Bir yıl öncesine baktığımızda kripto sektörünün hızla büyüdüğünü görüyoruz. Ancak her ne kadar bu büyümeyi sevsemde hype yaşanmasını sevmiyorum. İlk başta iyi bir şeymiş gibi gözükse de, beklentiyi aşırı artırdığından uzun vadede her şeye zarar veriyor.”

Bored Ape Yacht Club PBCW’de de Kendisine Yer Buldu

“BORED APE YACHT CLUB: Topluluğun sahip olduğu ilk marka”gibi etkili bir panelde yer alan Bored Ape sahipleri, sektörün gelişimi ve yeni markaların önemi hakkında konuştu. Panelde en dikkat çeken soru ise şu oldu:

“Tamamen yeni bir NFT projesinin, kendi kripto parasını tanıtıp, ApeCoin gibi bir başarı elde etmesi mümkün mü? Mümkünse bunu nasıl yapabilir?”

Son dönemde NFT’lerin artan popülaritesi ve işlem hacimleri ile en çok merak edilen sorularan birisi olan bu soruya panelde konuşan Mohsen El-Sayed şu cevabı verdi:

“Bu biraz daha token’ın hizmet ettiği şeyle alakalı. Eğer gerçekten arkasında sağlam bir amaç varsa neden olmasın.”

Bu cevaba katıldığını belirten Horizen Labs Kurucu ortağı ve COO’su Liat Aaronson ise şunları ekledi:

“Bir projenin başarıya ulaşması için elbette birçok değişken var. Ancak asıl önemli olan nokta, projenin kullanıcılarına ve yatırımcılarına ne vadettiği. Yeteri kadar iyi bir projenin varsa, devamının geleceğini düşünüyorum.”

Yeni Nesil Oyun Felsefesi: Play to Earn

Son dönemde oyun sektörünü kasıp kavuran p2e tanımı, birçok kez panellerde kendisine yer buldu. Özellikle sektörün büyümesi ve gelişim konusuna değinilirken, Pay to Play’den Play to Earn’e adlı panel oldukça dikkat çekti. Konuşmanın en önemli kısmını ise şüphesiz Robby Yung yaptı. Yungi konuşmasında şu dikkat çeken noktaya değindi:

“Eskiden bir oyunda güçlü olmak için para yatırmanız ve bu yatırımı sürdürmeniz gerekiyordu. Ancak şu anda play2earn oyunlar sayesinde tam tersi söz konusu. Güçlendikçe daha çok kazanıyorsunuz. İşin heyecan verici kısmı burada yatıyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ