Demokrat Zafer

72 YAŞINDAKİ HASTA TERS OMUZ PROTEZİ AMELİYATI İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Yaklaşık 10 yıldır her iki omuzunda da şiddetli ağrılar ve giderek artan hareket kısıtlılığı şikâyetleri olan 72 yaşındaki hasta Tanay Alakurt Güneyli, ters omuz protezi operasyonu ile sağlığına kavuştu.

72 yaşındaki Tanay Alakurt Güneyli, değişik merkezlerde fizik tedavi, medikal tedavi ve enjeksiyon tedavileri görmüş ancak fayda görmemişti. Son 3-4 yıldır ağrıları sebebiyle hayat kalitesi düşen ve sıkıntılı günler yaşayan Güneyli, gece ağrıları sebebiyle uyku uyuyamaz olmuştu. Günlük işlerini yapamama ve öz bakımında güçlüklerin artması sebebiyle araştırmalar ve tavsiyeler neticesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Selim Şanel’e Medical Park Gebze Hastanesi’nde ameliyat olmaya karar verdi ve uygulanan tedavi sonrası hasta sağlığına kavuştu.

Yapılan tetkikler ve muayeneler neticesinde hastanın her iki omuzda da ileri derecede artroz ve buna bağlı hareket kısıtlılığı saptandığını belirten Doç. Dr. Selim Şanel, “Rotator (döndürücü) manşet denilen omuzu hareket ettiren kas grubunda da yırtıklar bulunan hastaya omuz sorunlarının cerrahi tedavisinde yeni bir seçenek olan ters omuz protezi operasyonu gerçekleştirdik. Ters omuz protezi, tamir edilemeyen omuz döndürücü manşet yırtıklarında, parçalı kırıklar sonrasında, romatolojik hastalıkların yol açtığı ileri derecede artrit (kireçlenme) halinde, daha önce yapılan ve gevşeyen omuz protezleri sonrasında ve bazı tümör ameliyatları sonrasında uygulanabilir” dedi.

Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Şanel, “Ters omuz protezi operasyonunda omuz eklem yüzeyleri yerine özel dizayn edilmiş protez komponentleri uygun açı ve doğrultuda eklem bölgesine yerleştirilir. Ters omuz protezi özel tasarımı sayesinde omuzda deltoid adelesinin kuvvet kolunu uzatarak omuz fonksiyonlarını artırır. Tecrübeli cerrahlar tarafından yapılması gereken ters omuz protezi tedavisi, uygun yaş grubunda doğru endikasyon ile en az 6 ay fizik tedavi görmüş ve ağrı kontrolüne yönelik tedaviye rağmen şikâyetleri geçmeyen hastalara uygulandığında, ağrıları geçiren ve fonksiyonları iyileştiren yüz güldürücü sonuçlar verebilir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ