Demokrat Zafer

Bursa Turist İstiyor!

TÜRSAB Güney Marmara  BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa Mis Gibi Otel’de düzenlenen basın toplantısında hayata geçen turizm projeleri, yeni sezon öncesi yapılması gereken çalışmaları ve ulusal/uluslararası turizm hedeflerini anlattı.

TÜRSAB basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu 

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN     bursadabugun.com

TÜRSAB, Bursa Mis Gibi Butik Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı programında konuşan TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, 2021 Bölge turizmini değerlendirerek hayata geçen turizm projeleri, yeni sezon öncesi yapılması gereken çalışmaları ve ulusal/ uluslararası turizm hedeflerini aktardı.

TÜRSAB Güney Marmara  BTK Başkanı Murat Saraçoğlu’nun konuşmasından satır başları; 

Toplumun tüm kesimlerinin turizme olan bakış açılarını değiştirerek geliştirmek, turizme ilgiyi arttırmak ‘Herkes Kendi Şehrinin Bir Günlük Turisti Olsun Projesi‘ni hayata geçireceğiz.

Kamu ve kentin turizm paydaşlarıyla koordineli çalışmaları sürdüreceğiz.

Uluslararası bölge tanıtımına önem veriyoruz.

Sosyal sorumluluk projelerimiz bizim için büyük anlam ifade ediyor

Sri Lanka Bursa için bir pazar olucak. Attığımız tohumlar yeşeriyor. Şu an attığımız tohumlar da ilerleyen yıllarda yeşerecek.

Bölgemiz bir Balkan pazarı. Onlar bizden ne kadar turist bekleseler de biz de onlardan o kadar turist bekliyoruz

Rusya-Ukrayna pazarı savaş sebebiyle kapandı. Bu yüzden kendimize alternatif pazarlar geliştirmeliyiz.

Bursa’da gastronomi turizmine ağırlık verip ulusal festivaller yapacağız. Yenilikler yapıp talepleri arttırmayı hedefliyoruz.

Bursa’nın tarihi sokakları, özellikle yürüme mesafesinde olanlara yeni rotalar oluşturuyoruz. Sağlık ve doğa turizmi pandemiden sonra ortaya çıkmaya başladı. Bunları tur programına koydurmaya başladık. Sri Lanka  ile ortak projeler yapmaya başladık.

İznikTrilye ve Gölyazı‘ya bu dönemde ağırlık vermeye başlayacağız.

İnanç turizm segmentinde de Bursa çok önemli. Tarihi Çarşı ve hanlar çok önemli. Orada da çalışmalar devam ediyor. UNESCO alanları çok fazla tanınmıyor, bunları da tur alanlarına dahil ettik.

İçerisinde kültürü, iletişimi barındıran dünyaya açılan bir penceredir turizm. Sorumluluklarını yerine getiremeyen arkadaşlarımızı geri çeviriyoruz.

Kamudan istediğimiz desteği göremiyoruz. Yok sayılıyoruz, dışlanıyoruz. Sesimizi yükselterek hareket etmek istemiyoruz. Bunun için beklenti içerisindeyiz.

Bugün bizlere destek olduğunuz için, turizmi gündeme taşıdığınız için teşekkür ederim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ