Demokrat Zafer

Asteks zengin ürün portföyünü tekstil endüstrisine ITM 2022’de sunacak

Asteks ITM 2022 fuarında yüksek kaliteli ve uzun ömürlü apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, gelişmiş otomasyon özellikleriyle donatılmış rektefiye makinelerini ve yük taşıma sistemlerini sergileyecek. 2021 yılında pazarda satış başarısını sürdüren firma, 2022 yılında özellikle ihracat pazarlarındaki gücünü artırmaya odaklanıyor.

Gelişmiş rektefiye çözümleri uzmanı Asteks, dört yıllık aradan sonra 14-18 Haziran tarihlerinde TÜYAP’ta düzenlenecek olan ITM 2022 fuarında küresel tekstil endüstrisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Asteks, 3. Salon’daki 302B numaralı standında ziyaretçilerine en yeni eğirme ve otomasyon çözümlerini sunacak. Bu çözümler arasında ana ürün grubu apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, 401-SF&M manşon rektefiye makinesi ve insansız taşıma aracı 101-AGV öne çıkacak.

Yüksek kaliteli malzemeden ve hassas bir üretim sürecinden geçerek üretilen Asteks apron ve manşonları, iplik üreticilerinin temel ihtiyaçlarını karşılayan özelliklere sahip. Yüksek dayanıklılığı ile işletme maliyetlerine ve iplik kalitesine olumlu katkı sağlayan bu ürünlerdeki birçok yenilik ITM ziyaretçilerini bekliyor.

Ayrıca Asteks’in yakın zamanda pazarla buluşturduğu, yüksek kapasiteli ve tam otomatik çalışan rekabetçi 401-SF&M manşon rektefiye makinesi de tekstil profesyonellerinin ilgisini çekecek. İşletme maliyetini düşüren otomasyon ve esneklikle donatılan bu rektefiye makinesi iki bağımsız taşlama ünitesine sahip bulunuyor. Bu ünitelerinden birinde iplik ve fitil makinesi manşonları taşlanırken, diğerinde de cer ve penye makinesi manşonları taşlanabiliyor.

Asteks standında sergilenecek 101-AGV (otomatik yönlendirmeli yük taşıma aracı) de hem 2-4 ton yük çekme gücü hem de kısa şarj ve uzun çalışma süresiyle büyük tesislerde yük taşıma işini insansız ve otomatik hale getiriyor. Endüstri 4.0 konseptinin bir parçası olarak tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu çözüm, işletmelerin lojistik ihtiyaçlarını programlama, planlama ve düzenleme ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Doğal ve sentetik elyaflarla çalışma için gelişmiş Asteks çözümleri

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, tekstil endüstrisine her zaman yenilikçi ürünler sunmaya odaklandıklarını söyledi. Dünyada sentetik elyaf kullanım oranlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken İlknur, iplik üreticilerinin de günden güne daha fazla sentetik elyaf işlediklerini dile getirdi. İlknur; “Doğal elyafla karşılaştırıldığında daha ekonomik olması sebebiyle tercih edilen sentetik elyaflar, iplik üretim sürecinde ise çeşitli zorluklar getiriyor. Sentetik iplik üretim süreçlerinde çalışma zorluklarını ortadan kaldıran fonksiyonel apron ve manşonlarımızı ITM 2022’de pazarla buluşturacağız. Bunun yanı sıra, pamuk kullanan işletmelerde çalışma konforunu ciddi oranda artıran ve işletme maliyetlerine katkı sağlayan, geç kirlenme özelliğine sahip yeni nesil cer manşonlarımız da fuarda sergilenecek” dedi.

İlknur, fuarda sergilenecek olan 401-SF&M manşon rektefiye makinesinin iki bağımsız taşlama ünitesinin yanı sıra birçok yenilikle donatıldığını açıkladı. Makinedeki Hazne Besleme Sistemi sayesinde manşonların tek tek dizilmesine gerek kalmadan kolaylıkla sisteme girdiğini ifade eden İlknur, Otomatik İnsansız Taşlama özelliği ile taşlanacak manşonların çap ayrımının otomatik olarak gerçekleştiğini ve bu sayede personel kaynaklı hataların da önüne geçildiğini anlattı. İlknur; “Aslında iplikçiler tek bir makine konseptinde iki makine almış oluyorlar. Yatırım ve işletme süreçleri göz önüne alındığında 401-SF&M’nin benzersiz bir rektefiye makinesi olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

“ITM fuarları tekstil sektörü için her zaman önemli olmuştur”

Pandemi nedeniyle bölgemizde uzun süredir uluslararası nitelikte bir tekstil fuarının düzenlenmediğini hatırlatan Sabri İlknur, ITM fuarlarının endüstri için her zaman önemli olduğunu belirtti. ITM 2022 fuarı için ciddi bir hazırlık yaptıklarını ve fuara dönük büyük beklentileri olduğunu vurgulayan İlknur, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yerel tedarikçileri olarak pandemi döneminde de Türk tekstil endüstrisiyle ve iplik üreticileriyle bağımızı hiç kesmedik ve ürün tedariki ile servis desteğini hep sürdürdük. Fuarda hem mevcut hem de potansiyel müşterilerimizle buluşmayı ve onlara yeniliklerimizi direkt olarak tanıtmak istiyoruz. Bunun yanı sıra, ITM bölgemiz açısından çok önemli uluslararası bir fuar. Asteks olarak ihracat pazarlarında gücümüzü artırmak için fuarda dış pazarlardan gelen ziyaretçilerle buluşmayı hedefliyoruz. Özellikle komşu ülkeler başta olmak üzere, Bangladeş, Pakistan, Özbekistan ve Türkmenistan pazarlarından ziyaretçilere yeniliklerimizi göstermek için büyük bir heyecan duyuyoruz.”

“2021 yılında hem yurt içi hem yurt dışı pazarlarında başarı yakaladık”

Pandemiye rağmen 2021 yılını başarıyla kapattıklarını açıklayan Sabri İlknur, hem üretim miktarlarında hem de satış rakamlarında önemli artışlar elde ettiklerine değindi. 2020 yılından itibaren aldıkları önlemler sayesinde üretim çarklarının hiç durmadığını belirten İlknur; “2021 yılında sadece Türkiye pazarında satışımızı artırmakla kalmadık, aynı zamanda ihracat pazarlarımızı da çeşitlendirdik. Durmadan devam eden AR-GE çalışmalarımızla geliştirdiğimiz yeni ürünlerimiz bu süreçte satışlarımıza ciddi katkı sağladı. Pazarda NT-86/S apronumuz büyük bir kabul gördü ve Türkiye’deki tüm iğlerin %70’inde bu ürünümüz kullanılır hale geldi. Karbon takviyeli apronumuz CTA bir başka ilgi gören ürünümüz oldu. Pazarda ayrıca Optima ve GESA tipi apronlarımıza yoğun talep aldık” dedi.

2017 yılında başlattıkları yurt dışı pazarlarında büyüme stratejisinin 2021 yılında da başarıyla uygulandığını ifade eden İlknur, toplam satışlarda ihracatın payının %50’ye kadar çıkarılması yönünde önemli gelişmeler elde ettiklerinin altını çizdi. 30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten İlknur, şu detayları paylaştı; “Özbekistan son yıllarda tekstil sektöründe önemli yatırımlar yaptı ve kapasite anlamında büyük bir gelişme elde etti. Ancak bu pazar büyük yatırımlar bağlamında belli bir doygunluğa ulaşmış görünüyor, bu nedenle yeni makine satışlarımız olmakla birlikte esas olarak apron ve manşon satışlarımızda ciddi artışlar elde ediyoruz. Bunun yanı sıra, Bangladeş ve Pakistan pazarlarında hem apron ve manşon satışımız hem de rektefiye makine satışlarımız birlikte ilerleme gösteriyor. Bütün ürün gruplarımız bağlamında Bangladeş ve Pakistan pazarlarında büyük bir potansiyel görüyor ve buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz.”

2022 yılında da ihracat pazarlarında büyümeye önem vereceklerinin altını çizen İlknur, bu pazarlarda ‘sürekli’ büyüme için gerekli altyapıları da oluşturdukları bilgisini verdi. Bangladeş, Özbekistan, Pakistan, Türkmenistan, komşu ülkeler ve son dönemde Vietnam pazarlarında oldukça aktif olduklarını hatırlatan İlknur, ayrıca Avrupa bölgesinde de gelişme yakaladıklarını aktardı.

İlknur, 2022 yılında hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarında geçen yılın üstünde büyüme elde etmeyi beklediklerini, bu bağlamda ITM 2022 fuarının kendilerine önemli katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ