Demokrat Zafer

“Yükselen Kadın, Yükselen Türkiye “

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Ankara Tandoğan Meydanında gerçekleştireceği “Yükselen Kadın, Yükselen Türkiye ” mitingi çalışmaları Bursada da sürüyor. “Yükselen Kadın, Yükselen Türkiye,” ismi ile 8 Mart Dünya Emekci Kadınlar gününü kutlayacaklarını bildiren  Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şube Sekreteri Hülya Kara Şehreküstü, 15 Temmuz Sehitleri ve Demokrasi Meydanından mitinge çağrı yaparak 8 Mart Dünya Emekci Kadınlar günü bu yıl hafta ortasına denk geliyor, o nedenle 6 Mart pazar gününü Ankara da Tandoğan Meydanında Türkiye’nin her yerinden gelecek Kadınlarla 8 Martı kutlayacağız, Üreten Kadınlar bir araya gelecek” Kadını yükseltirken, Türkiye yi yükseleceğiz , 5 Mart ı 6 Mart a bağlayan gece Sehreküstüden otobüslerle yola çıkacağız dedi.
Mitinge , kadın erkek ayrımı yapmaksızın herkesi davet ettiklerini belirten Kara yaptığı açıklamada;

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kadınımızın büyük üretme gücünü öne çıkararak kutlamanın zamanı gelmiştir. Bu toprakların kadınları güçlüdür! Kadınlarımızın sorunları bu güçlerinin hayata geçirilmesiyle çözülecektir. Kadınlarımızın yükselmesi Türkiye’yi de yükseltecektir.

Türk kadını hareketlendi, üretmek istiyor. Fabrikada, tarlada, sanatta, bilimde, atölyede, evinde üretmek istiyor. Kadınlarımız, kendilerini gerçekleştirme haklarına sahip çıkmak için üretmek istiyor. Kadın olmaktan kaynaklanan tarihsel sorunlarının üretim ilişkilerinin içinde yer almasıyla çözüleceğini bildiği için de üretmek istiyor. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlarımız bir değil on adım öne çıkacak! Sorunları kadar güçlerini de haykıracak! Sorunlarının emperyalist güçlerin sadakalarıyla değil, bu topraklardan, ülkemizin öz gücünden çözüleceğini haykıracak. “Atatürk bizi önce bağımsız yaptı, yine yeniden tam bağımsızlık! Kahrolsun emperyalizm!” diyecek! Bağımsız, özgür ve halkıyla kalkınmış gerçek demokratik Türkiye için çözümleri birer birer ortaya koyacak. Derneğimiz, son dönemde ülkemizdeki büyük kadın gücünün hareketlenmesini göz önünde tutarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 6 Mart Pazar günü Ankara’da “Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi” düzenleme kararı almış bulunuyor. Üniversitelerimizde vatansever çalışmalarıyla öne çıkan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de yarının üretici güçlerini temsil eden gençlerimizi mitinge katmak üzere bizimle olacaktır.

Sendikalı işçi kadınlarımızı, iş kadınlarını, çiftçi kadınları, kooperatifçi kadınların terör örgütü PKK’ya kaçırılan evlatları için nöbet tutan annelerin temsilcilerini, sanat, akademi, basın sektöründen kadınlarımızı davet ettiğimiz Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitinginin, bu zor günlerimizi birlik içinde ve üretimde atağa geçerek aşacağımıza dair milletimize umut ve cesaret vereceğine inanıyoruz. Bütün emekçilerimizi Yükselen Kadın Yükselen Türkiye Mitingi’ne bekliyoruz!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ