Demokrat Zafer

EMEL ÇÖLGEÇEN ve TAYANÇ AYAYDIN, YENİ OYUNLARI “SIR”RI MİLLİYET SANAT’A ANLATTI… “KİMSE KÖTÜ DEĞİL, SADECE İNSAN”

Geçtiğimiz günlerde prömiyer yapan Gate Production yapımı “Sır”ın yönetmeni Ahmet Kazanbal ile başrol oyuncuları Emel Çölgeçen ve Tayanç Ayaydın, Fransız kara komedisinden uyarlanan oyunu Milliyet Sanat’ın Şubat 2022 sayısında Ceyda Ulukaya’ya anlatıyor. Yönetmen Kazanbal, her şeyin kırılma noktasının “söylenmiş, söylenememiş, içte tutulmuş bir sır” olduğunu söylerken, Çölgeçen de her karakterin sırlarla dolu olduğuna dikkat çekiyor. Emel Çölgeçen ve Tayanç Ayaydın, bunca sır içinde yine de sevginin varolmasının mümkün olduğunu dile getirirken Çölgeçen ekliyor: “neden mümkün olmasın? Aslında kimse kötü değil, sadece insan.”

Tatlı tatlı başlayan dostane bir akşam yemeği buluşması, aileye katılması beklenen bebeğe konulacak isim tartışması üzerinden nasıl olur da bir felakete sürüklenir? Fransız yazarlar Matthieu Delaporte ve Alexandre de la Patellière’in 2010 tarihli kara komedisi “Le Prenom” böylesi bir akşam yemeğini tüm gerçekliği ve olanca absürtlüğüyle sunan ender oyunlardan. 2012’de aynı adla sinemaya uyarlanan oyun, pandemi nedeniyle gecikmeli de olsa Türkiye’de ilk kez Ahmet Kazanbal’ın yönetmenliğinde sahneleniyor. Türkçe’ye “Sır” olarak çevrilen oyunda Tayanç Ayaydın, Emel Çölgeçen, Anıl Çelik, Tolga Güleç ve Şeyma Gökçe Cengiz birlikte rol alıyor.

Ahmet Kazanbal, hem oyuncu hem de izleyici açısından çok yüksek tempolu bir oyun olan “Sır”ın çok keyifli bir seyir sağladığını söylüyor. Yıllar sonra yeniden partner rollerinde bir araya gelen oyuncular Emel Çölgeçen ve Tayanç Ayaydın ise oyunun, birbirine görünürde yakın olan kişilerin arasındaki iletişimsizlik ve samimiyetsizliğe yaptığı vurgulara dikkat çekiyor. Çölgeçen, canlandırdığı Eti karakterinin her yerden darbe aldığını anlatırken, Ayaydın kendi karakterini “belli kodların kıskacında kalmış klişe bir profesör” olarak tanımlıyor.

“Kültürel Olarak Yüzleşmeye Uzağız”

“Sır” oyununun merkezinde duran, yakın olmaya rağmen iletişim kuramamak konusunda Emel Çölgeçen “Aslında mesele kendinden kaçmak; çünkü karşındakiyle yüzleşince sen de kendinle yüzleşmeye başlayacaksın. Aynaya bakmak acı bir tecrübe olabilir. Kendimize karşı ne kadar dürüstüz ki karşı tarafa da dürüst olalım?” derken Tayanç Ayaydın, “Kültürel olarak yüzleşmeye uzağız” yorumunu yapıyor.

Dram ile durum komedisini harmanlayan; aileye, aşka ve dostluğa dair içimizden bir hikâye anlatan kara komedi oyunu “Sır”, 2 Mart’ta İzmir Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda, 11 Mart ve 1 Nisan’da Zorlu PSM’de, 29 Mart’ta ise Ankara MEB Şura Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Ahmet Kazanbal, Emel Çölgeçen ve Tayanç Ayaydın’ın Ceyda Ulukaya’ya verdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Şubat 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ