Demokrat Zafer

Bursa’da şok fatura!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın Gürsu ziyaretinde karşılaştığı bir olayı bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Muhalefeti güçlü olan kentlerde genel ve yerel yöneticiler rahat olamaz.

Bursa’da son zamanlarda hem CHP’nin hem de İYİ Parti’nin sahada etkin siyaset yaptıklarını görüyoruz. Ayrıca yapılan muhalefetle kentte iz de bırakıyorlar.

Dün Olay Medya’da CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca konuğumuzdu.

Karaca saha siyasetini iyi yapan bir isim. Yaptığı açıklamalarla  ses getiriyor. İktidar partisi yöneticilerinin canını sıkıyor. Yarım kalan, sürüncemeye karan kent projeleri önünde yaptığı açıklamalar ilgi görüyor.

Karaca söze başlarken, ülkede bir yönetim sorunun bulunduğunu, 20 yıllık özelleştirme gelirinin 2,5 yıllık  faiz ödemelerine anca yettiğini ileri sürüyor.

Örneğin;

Bursa’nın 10 yıldır bitirilemeyen tren projesinin yapıldığı alanı kendisinin yaya 5-6 saatte yürüyebileceğini anlatıyor. Projede hiç başlanılmayan tüneller bulunduğunu ve bunun yapımının da en az 3 yıl sürebileceğini vurguluyor.

Ankara-Sivas hattının, Bursa ile birlikte başladığını ve 3 kat daha uzun olduğu halde açılışa hazır hale geldiğini, Bursa’nın ise henüz ne zaman biteceğinin belli olmadığını dile getiriyor.

“Bu Bursa’nın sahipsizliğini gösteriyor. Tren için 5-6 kez müjde verenler oldu. Bizimde eksiklerimiz var ama Bursa hemen her seçimde iktidar partisine çok destek verdi. Bursa kamu yatırımlarında yoksulluk yaşıyor, üvey evlat muamelesi görüyor” diyor.

Kentteki Şehir Hastanesi’nin yerini ve finansının yanlış olduğunu yineleyen Karaca, bunun bizzat iktidar partisinin eski bir bakanınca da dillendirildiğini, hastaneye ulaşmak için yapılacak yola daha fazla kaynak harcanmak zorunda kalındığını vurguluyor.

Karaca’yı sürekli sahada görüyoruz. Önceki gün partisinin Genel Başkan Yardımcısı ile Gürsu Ağaköy’de idiler. Burada soğuk hava deposuna 200 bin liralık elektrik faturası geldiğini öğrendiklerini hatırlatan Karaca, “İçinde 260 bin ton ürün olan deponun elektrik faturası ödenemez hale gelmiş. Çiftçi gübre, yem ve mazot fiyatlarından yakınıyor. Traktörün deposu bin liraya doluyor. Üretici perişan” diye konuşuyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ