Demokrat Zafer

Çatı Derneğimiz DAĞDER’i bir adım öteye taşımak istiyorum

DAĞDER’in Genel Başkanlık yarışında “bende varım!” çıkışı! Büyükorhan Kayapa Derneği Başkanı Erdal kadir geniş yönetim ekibi ile adaylık açıklaması yaptı. Erdal Kadir açıklamasında; “Yeşil Bursamızın incisiyle bezenen Dağ Yöremiz, tarihten günümüze kadar süregelen süreçte ve hatta gelecek nesillere de Yörük ve Türkmen Kültürü’nün yaşatılacağı bir merkez konumundadır. Dağ Yöremiz, doğal ve kültürel güzelliklerinin yanında pek çok açıdan gelişme potansiyeli olan bakir bir bölgedir. Dağ Yöremizdeki güzelliklerinin ve kültürümüzün aktarılması amacıyla, 1986 yılında Kurucu Başkanımız Sait ACAR ile birlikte 11 arkadaşıyla zorluklarla kurulan DAĞDER, o günlerden bugüne Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan İlçelerimizi ve köyleriyle birlikte Osmangazi’ye bağlı Dağ Köylerini temsil etmeye devam etmektedir.


36 yıl önce sevgiyle yakılan bu ateş, bugün itibariyle 10 binleri geçen üye sayısı, 100’den fazla köy derneği ve Bursa’daki ilçelerde kurulan şubeleriyle büyük bir alev topu haline gelmesinin yanı sıra bir yandan Yörük ve Türkmen Kültürümüzü canlı tutmaya devam ederken, bir yandan da çatı derneği olarak yöre insanımızın birlik ve beraberliğini temsil etmektedir.
Bu kutlu yürüyüşte aktif rol alan Kurucu Başkanımız ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyelerimiz başta olmak üzere, bugüne kadar sorumluluk üstlenmiş tüm Başkan, Yönetici ve sayıları her geçen gün hızla artan yöre insanımıza huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca Dağder Kültür Merkezi’nin Dağder’e ve Bursa’ya kazandırılmasında en büyük katkıyı yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Dönemin Dağder Genel Başkanı Milletvekilimiz Erkan Aydın’a teşekkürlerimi sunarım.


Ekibimiz olarak güzide derneğimiz Dağder’i daha ileri taşımanın gayreti içinde olacağız. Yöremizin sosyal ve kültürel güzelliklerini yaşatmanın yanında bölgemizin ekonomik kalkınmasına ve bölgesel gücünü ön plana çıkarmak adına çeşitli komisyonları daha işlevsel olarak hayata geçirmenin çalışması içerisinde olacağız. Üyelerimizin katılımıyla oluşturacağımız komisyonlarımız yöremizin sosyoekonomik kalkınmasında önemli roller üstlenecektir. İnanıyorum ki : Dağder’in geçmiş dönem Başkanları ve Yöneticileri’nin desteğini hep yanımızda göreceğiz.


Değerli Basın Mensupları ;
Uzun zamandır köy derneğimiz ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nda başkanlık ve yöneticilik yapmış olmam hasebiyle, edindiğim tecrübeler ile oluşturacağımız güçlü ve dinamik Yönetim Kurulu Üyelerimizle, Çatı Derneğimiz Dağder’i bir adım öteye taşımak istiyorum. Yöre insanımız ve üyelerimize hizmet için DAĞDER GENEL BAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞIMI açıklıyorum.
Dağ Yöremize ve Bursamıza hayırlı işler yapmak dileğimle … Tüm üyelerimize ve yöreye aşık hemşehrilerimizin desteklerini bekliyor. Hepinize saygılar sunarım.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ