Demokrat Zafer

Genç Parti Mudanya Kongresi’de Birlik Mesajı “Ülkenin İç Barışa, Huzur İklimine İhtiyacı Var!”

Genç Parti Mudanya Kongresi’nde Kurucu Genel Başkan Cem Cengiz Uzan, İl Başkanı Tuncer Mutlu’nun telefonundan salondakilere seslendi. Uzan; “Türk Milleti asildir. Elektrik faturaları üzerinden soyulmaya en sert tepkiyi sandıkta verecektir. Mart ayı başı itibariyle Genç Parti yönetimleri ekonomik olarak ne yapılması nasıl bir yol haritası izlenmesi gerekliliğini müjde olarak verecektir. Türkiye’nin kurtuluşu Genç kadrolardır. Ülkeme milletime yakın bir zaman içinde döneceğim. Bugüne kadar milletime veremediğim bir hesabım yoktur. Yargılama kapsamında suçlandığımız konularda bizleri yargılayan hâkimler savcılar emir komuta ile suç dosyası hazırlayan polisler FETÖ cü çıktı! Onlar ya hapiste yada topuk yurt dışında! Ülkemin yeniden kalkınması için yüreğimi koydum ben! Çapulculara pabuç mu bırakacağım! Kongremizin yeni bir başlangıca tohum olmasını diliyorum.” Dedi

Hüdavendigar Mehteran Takımının gösteri aldığı Genç Parti Mudanya İlçe Kongresi Mustafa Şener’in tek liste olarak girdiği kongreye Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Gelenoğlu, Nevra Kose, Fikri Yılmaz, MKK Üyeleri Fatma Türkkan ve Behlül Recep İnal, MYK Bilsen Gürel, Kırşehir İl Başkanı Murat Atabey, DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Gelişim ve Demokrasi Partisi İl Başkanı Zeki Baştürk, muhalefet ilçe başkanları, Genç Parti İlçe Başkanları, muhtarlar ve STK kuruluşların yöneticileri ve İl-İlçe Yöneticileri ilgi gösterdi. Kongreye katılım feribot seferi iptal olduğu için il dışından gelen misafirler gecikme oldu. Güven tazeleyen ilçe başkanı Mustafa Şener ” Mudanya Bursa’nın incisidir. Bunun böyle kalmasını sağlayacağız. Bursa’dan hizmet anlamında fazla bir icraat görmeyen ilçemizi Genç Kadrolar yaşanabilir bir noktaya ulaştıracaktır. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim.” Dedi.

Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu da söz alarak “Sayın Kurucu Genel Başkanım sayın Cem Cengiz Uzan, Genel Başkanım, Genel Başkan Yardımcım, GİK- MKK-MDK Üyelerim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım, Belediye Meclis Üyelerim, Muhtarlarım, SK Yöneticilerim, Basın Mensupları, Dava Arkadaşlarım, kongremizi şereflendirdiğiniz için teşekkür ederim
Ülke bugün başta elektrik faturaları olmak üzere yanıyor. En büyük yangın nerede! Mutfakta! Mutfakta insanlar tencerelerini kaynatamıyor. Kaynatmak için her aşa 200 lira gerekli. Emeklinin durumu ise tam anlamıyla felç! Çarşıya pazara saha çalışmaları için çıktığımızda vatandaşlarımızın yüzüne baktığımızda onların çektiği ızdırabı daha net görebiliyoruz. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam daha maaş eline geçmeden yüzde 200 eridi. Emekli ise para vermediği tek yer olan parklara kendini atmış kendini kurtaracak birini bekliyor. O biri biziz biz Genç Parti kadroları olarak insanlara Ekonomik Özgürlüklerini tekrar vereceğiz. Bursa’nın en büyük sorunu altyapı ve ulaşım başta geliyor. Altyapımız dandini. Neden? Çünkü; 120 yıllık şehir altyapı ihtiyacı için BUSKİ üzerinden borçlanıyor ama alınan kredilerin altyapı eksikliği için kullanılmadığını düşünüyoruz. Biz bu eksikliklerde net bir şekilde şunu gördük. 1 kilometrenin nüans rakamı belli olmasına rağmen fiyatın 3,5 katı üzerinde bir rakamı müteaahite ödeme yaptığını fark ettik. Kullandığınız rakam Bursalıların parasıdır. Hiç biriniz Bursalıların parasını ipotek altına alamaz, lüzümsuz yere kullanamaz! Kredi amacıyla çektiğiniz mevlayı altyapı için kullanın!


Büyükşehir’in yatırımlarını kızağa aldığını görüyoruz. Türkiye’nin en borçlu belediyesi Bursa! Bursa’da yatırımların kızağa çekildiğini Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’ın aynı konu hakkında aynı gün içinde birbiri ile çelişen bilgilendirmelerinden anlıyoruz. Bursa yapbozla yönetilecek bir şehir değildir. Belediye Başkanı şehrin amir konumundadır kentte karşı sorumludur.
Ulaşım noktasında Bursa en fakir şehirdir. Playetif tedbirleri ile ulaştırmayan ulaşımı ayağa kaldıramazsınız. Hızlı bir şekilde dikey ve yatay yeni yollar açılmalıdır. Toplu taşımada araç sayısı çoğaltılmalı ve ulaşım bedellerinde yüzde 20 oranında iyileştirme gerçekleştirilmelidir. Trafiğin sıkışık olduğu Bursa’da trafiğe soluk aldırmak istiyorsanız söylediğimiz yatırımları ivedilikle sonuçlandırılmalıdır.Bursa’da sorgusuz sualsiz okullar yıkılıyor. Eğitim kaderine terk edilemez! Bununla ilgili 10 gün önce 9 İl Başkanlığı’nın katıldığı bir toplantı yaptık. Toplantıda Bursa’nın röntgenini çektik. Orada da belirtmiş olduğumuz gibi bazı binalarda ikili bazı okullarda üçlü eğitime geçilmiş, vardiyalı eğitimde evlatlarımız ya sabahın köründe yada gecenin köründe okullara gidip geliyor. Öğretmen açığı ise tavan yapmış oldu. Yıkılan okulları Ulucami’nin avlusunda dilenci misali AB Fonları olmadan yapamıyoruz.


Tarım alanları ise maliyet girdileri nedeniyle kaderine terk edilmiş durumda Bursa Ovası ve paydaşları olan Yenişehir-Karacabey-Mustafakemalpaşa Ovaları’nda tarlalara zehir akıyor. Sanayinin atıklarıyla tarlalar sulanıyor. Nilüfer Deresi bunun en büyük örneğidir. Ekilebilir dikilebilir alanların kaderine terk edilmesi yüzünden Bursa’nın yüzde 40 alanını kaybetti. O nedenle de belkide bu yüzden çarşı Pazar yanıyor! Fiyatlar 5-10 katlandı. Bursa Ovası’nı belediyeler başta olmak üzere kamu kurumları kurtarmalı!Bursa’nın geniş bir sahille Marmara Denizi’ne komşu. Yakın bir zamanda Müsilaj sorunu yaşadık. Bu sorunun kaynağına baktığımızda Marmara Denizi’ne komşu iller adeta yıllarca denizi fosiptik çukuru olarak kullanmış! Denetimin nerde, neden yıllarca göz yumdunuz! Yazıklar olsun! Bursa’nın en problemli sorunu Kentsel Dönüşüm.

Yavaş yavaş ışığı gören müteahhit Bursa’ya devasa binalar kazandırıyor. Genç Parti olarak deprem kuşağında olan Bursa’da dönüşümden yanayız ama belli kıstasları olmalı. Her gördüğünüz noktaya 10-12 katlı binalar dikme yerine sosyal donatıları olan planlanmış mahalle bazında dönüşüm olmalı. Bugün gelinen noktada Nilüfer’de yoğunluklu bir yapılaşma var. Oysaki Kentsel Dönüşüm; Yıldırım, Osmangazi, Kestel, Gürsu’da olmalıydı.


Üniversite fakiri olan Bursa’da iki üniversitemiz var Uludağ ve Bursa Teknik Üniversite dışında üniversitemiz yok, şehrimizde 100 bin üniversiteli var. Hayat pahalı, bu pahalılık önce onları etkiledi. Belediyelerimizden bizim bir isteğimiz var. İftar Çadırı kurar gibi çorba çadırları kurulmalı ve öğrencilerimizin bir tas çorba içmesi uygun olacaktır.
Ankara’nın üvey evladı konumunda olan Bursa’nın ihtiyaçları ivedilikle karşılanmalıdır. Ne yapılmalıdır. Hızlı Tren, Güney Çevre Yolu gibi gereksimler için düğmeye basılmalı ve gerçekleştirilmelidir. Kongremize katılımlarınız için teşekkür ederim.” Dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ