Demokrat Zafer

TEOMAN SÜDOR’UN ‘’EGE’NİN DÜŞLERİ’’ SERGİSİ BAŞKENTTE

Sanat yaşamında 55 yılı geride bırakan ünlü Ressam Teoman Südor’un ‘’Ege’nin Düşleri’’ isimli kişisel resim sergisi Next Level AVM’de bulunan Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde açıldı

JLL Türkiye tarafından yönetilen Başkentin önde gelen alışveriş merkezlerinden Next Level AVM, bünyesinde bulundurduğu Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde çok değerli sanatçıların kıymetli eserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Sanat yaşamında 55 yılı geride bırakan, Türk resim sanatının duayen isimlerinden Teoman Südor’un, Ege’nin Düşleri isimli kişisel resim sergisi sanatseverleri ağırlamaya başladı.

Eserlerinde doğa, ışık ve felsefe üzerine yoğunlaşan Südor, dağları, denizleri, bulutları ve gökyüzünü kendi bakış açısıyla sürrealist bir üslupla yorumluyor. Ege’nin Düşleri, sanatçının her sergisinde olduğu gibi bir önceki sergisinin devamı niteliğini taşıyor ve sanatçının 55 yıldır ürettiği yapıtlar, yaşamın düşünsel algısını oluşturuyor.

Yurtiçinde 70’e yakın, yurtdışında ise 9 kişisel sergi açmış olan Südor, yurtdışı da dahil olmak üzere 20’den fazla, bienal ve trienale katılmış, sayısız sergide yer almıştır. Yapıtları yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda koleksiyonda yer alan ve müzelerde bulunan sanatçının birçok ödülü bulunuyor.

Gök, ufuk çizgisi ve denizin kendi hayatının özeti olduğuna vurgu yapan Teoman Südor’un ‘’Ege’nin Düşleri’’ isimli resim sergisi 30 Nisan 2022 tarihine kadar Ziraat Bankası Çukurambar Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ