Demokrat Zafer

Trilye Tipi Zeytin Coğrafi İşaret Alması Mudanya’nın Kaderini Değiştirecektir!

“Bölgemizle özdeşlemiş, kendine has özellikleri ile ön plana çıkmış, Mudanyamıza has Tirilye tipi zeytinin coğrafi işaret alması ve markalaşması ilçemize ve üreticilerimize çok önemli bir katma değer kazandıracaktır. ” Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler tarımsal politikaların gelişmesini istedi.

Seymenler; “Mudanya tarih, turizm kenti olduğu kadar aynı zamanda çok önemli bir tarım kentidir. Tarımda da yüzde 70’lere varan oranda zeytin üreticiliği yapılmaktadır.

Zeytin üretimi, geçimini zeytincilikten sağlayanlar ve Mudanyanın ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Mudanya’mızda yer alan zeytin tipi Tirilye tipi zeytindir.

Tirilye tipi zeytin ince kabuklu, küçük çekirdekli ve etlidir. Zeytinin eti ve yağ oranı yüksektir. İnce kabuklu olması az tuzla fermante edilmesini sağlar. Az tuzlu olması ayrı bir lezzet vermesini sağlar.

Coğrafi işaret alınması ile Tirilye’nin ve Mudanya’nın marka değerinin artması; kültürel değerlerinin ve ürünlerinin tanınması, korunması ve gelecek nesillere taşınması mümkün olacaktır.

Mudanya Ziraat Odası Başkanı Sn. Erdoğan Yıldız ve yönetimi Tirilye tipi zeytinin coğrafi işaret alması adına girişimlerde bulunmaktadır. Mudanya Ziraat Odasının coğrafi işaret alınması konusundaki çalışmalarını destekliyor, gayretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ