Demokrat Zafer

Bundan sonra ezilmek yok!

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak sendikanın Bursa Osmangazi Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda üyelere seslendi. Çerkezköy’deki Aksa Jeneratör işçilerine seslenen Kavşak, “Bekleyin kardeşlerim, Türk Metal geliyor. Bundan sonra ezilmek yok, sömürülmek yok, bundan sonra, kazanmak var” dedi.

12 Ocak 2022’de imzalanan 2021 – 2023 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sonrasında ilk olarak 15 Ocak’ta Gebze Dilovası Şube Genel Kurulunda üyelerle bir araya gelen Genel Başkan Kavlak, bu kez de Bursa Osmangazi Şubesi Genel Kurulunda yol arkadaşları ile buluştu.

Genel Kurul öncesi Bursalı üyeler tarafından yoğun ilgi ve coşku ile karşılanan Kavlak şunları söyledi:

“Elde ettiğimiz bu büyük başarının ardından, benim için son derece önemli olan bir konunun altını çizmek istiyorum. Evet, başarmak çok güzel, bir mücadelenin sonunda kazanılmış bir zaferin gururunu yaşamak, yumruğunu sıkıp havaya kaldırmak gerçekten çok güzel ama asıl güzel olan, başarıyla birlikte gelen zaferi paylaşabilmektir. Asıl güzel olan, şu anda benim bulunduğum yerden bakıp, birlikte yürüdüğün dostlarla göz göze gelebilmektir. Asıl güzel olan, gözlerdeki o mutluluğu, o huzuru, o teşekkürü görebilmektir. Bu dünyada hiçbir şey, sizin yüreğinizden daha büyük, sizin bileğinizden daha güçlü olamaz. Düşün peşime dedim, düştünüz… Yıkın engelleri dedim, yıktınız… Güneş ufuktan şimdi doğar, yürüyelim arkadaşlar dedim, yürüdünüz… Şimdi diyorum ki, bu zafer, öz evladınız gibi sizindir. Tepeden tırnağa sizindir.”

Konuşmasında Atatürk’ün “Zafer benimdir diyebilenlerindir” sözüne vurgu yapan Kavlak, “Sakın aklınızdan çıkartmayın. Şu imzaladığımız toplu sözleşme var ya işte bu, O’nun kurduğu cumhuriyetin bize armağanıdır. Meydanlarda özgürce kendimizi ifade edebilmemiz, direne direne hak arayışımız, demokratik bir ortamda genel kurul yapışımız, özgür irademizle bizi yönetenleri seçebilmemiz ve gerektiğinde, masaya yumruğumuzu vurup çıkmamız mücadele edip, üretimden hakça pay almamız, hepsi, ama hepsi O’nun, yani Atatürk’ün bize bıraktığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir. Şimdi, onun söylediği bir sözü, hepiniz inançla, keyifle, gururla söyleyebilirsiniz. Ne demişti Mustafa Kemal? “Zafer benimdir diyebilenlerindir.” demişti. Bu cümleyi her yerde, göğsünüzü gere gere, yumruğunuzu sıka sıka haykırın arkadaşlar. Çünkü bu zafer sizindir” dedi.

Toplu sözleşme süreci boyunca tüm zorluklara birlikte direndiklerini belirten Genel Başkan Kavlak, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz bu süreci yürütürken, çip krizinin arkasına sığınmadık. Ekonomide yaşanan belirsizlikleri, işyerlerimizin yaşadığı sorunları, ihracattaki daralmayı, hiçbir şeyi ama hiçbir şeyi bahane etmedik. Üç yıllık sözleşme talebini yine masadan çektirdik. İkramiyeler kıstalyevm esasına dayalı olacak dediler, kabul etmedik. Denkleştirmeyi asla kabul etmedik. MESS’in masaya getirdiği, kazanılmış haklarımızı geriye götürmeyi amaçlayan tüm maddeleri tek tek çektirdik. Size ne söz verdiysek hepsini yaptık. İşte bunun için onurluyuz, gururluyuz.”

Kavlak, sosyal sendikacılığa da vurgu yaptığı konuşmaya, “Şunu sakın aklınızdan çıkartmayın. Siz üretirken, siz terlerken, siz yorulurken, ne zaman başınızı kaldırıp arkanıza bakarsanız orada Türk Metal’i göreceksiniz. Orada, sendikanızın varlığını, soluğunu, gücünü ve sevgisini hissedeceksiniz.  Yalnızca bu kadar da değil. Kız evladınız üniversiteyi kazandığında, onun için inşa ettiğimiz modern, sıcacık öğrenci yurduyla, yanında Türk Metal’i bulacak. Ne zaman canınız, ailenizle beş yıldızlı bir tatil yapmak istese orada sendikanızı göreceksiniz. Doktora, özel hastaneye, ambulansa mı ihtiyacınız oldu, tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde orada biz olacağız. Ucuz, indirimli alış veriş mi yapmak istiyorsunuz. Türk Metal, cebinizdeki indirim kartının içinde olacak. Yalnızca üretirken değil, evinizde, mahallenizde, köyünüzde, kentinizde ne zaman dara düşerseniz, ne zaman bir dosta, yarene, güçlü bir iradeye ihtiyaç duyarsanız, orada Türk Metal’in çelik çarkını, ay yıldızını göreceksiniz. Velhasıl, baktığınız her köşede, temsilcilerinizi, şube başkanlarınızı, genel merkez yöneticilerini ve beni göreceksiniz. Yeter ki biz de, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her mücadelemizde, her başarımızda, her mutluluğumuzda sizleri görmeye devam edelim. Yeter ki her geçen gün çoğalan ailemizi, pekişen sevgimizi, büyüyen gücümüzü sürdürelim. Ben değil, biz olmaya devam edelim. Yeter ki, bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözleri ile devam etti.

Kavlak, sözlerini Türk Metal’in örgütlü olduğu işyerlerinde iyi ücretler alan emekçileri gören metal sektöründeki örgütsüz işçilerin sendikayı arayarak destek istediğini belirterek tamamlarken, “Sözleşme döneminde ülkenin gündemine oturduk. Herkes bizi konuştu, bizden söz etti. ‘Türk Metal direniyor’ dediler. ‘Onlar alırsa, biz de alırız’, dediler. İşçi sınıfına umut olduk, moral olduk. Çok önemli bir aşamayı geçtik. Büyük bir başarı elde ettik. Ancak bizim için her şey bitti mi? Hayır. Bizim için mücadele hiç bitmez. Hiç durmaz. Çünkü, ne yazık ki bu ülkede, emekçilerin sorunları bitmiyor. Bu ülkede ezilenler, sömürülenler, hakkı yenenler bizden destek bekliyor. Bize umut bağlıyor. Örgütlü olduğumuz işyerlerinde iyi ücretler alan arkadaşlarımızı gören Metal sektöründeki örgütsüz işçiler, bizi arıyor. “Asgari ücretle çalışıyoruz, geçinemiyoruz, biz de Türk Metalli olmak istiyoruz” diyorlar. Bundan sonraki mücadelemiz, örgütsüz ne kadar metal işçisi varsa, onları örgütlemektir. Buradan o kardeşlerimize sesleniyorum. Buradan, Çerkezköy’deki Aksa Jeneratör işçilerine sesleniyorum. Bekleyin kardeşlerim, Türk Metal geliyor. Bundan sonra ezilmek yok, sömürülmek yok, bundan sonra, kazanmak var” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ