Demokrat Zafer

BERTEKS’TEN PARAŞÜT KUMAŞINDA MİLLİ HAMLE

BERTEKS YÖNETİM KURULU BAŞKANI BERK NOYAN: “SAVUNMA SANAYİNE YÖNELİK KUMAŞLARIMIZLA MİLLİLEŞMEK ADINA FAYDA SAĞLAMAK İSTİYORUZ”           

BERTEKS TEKSTİL, PARAŞÜT KUMAŞLARINI, YANMAZ KUMAŞLARINI VE RADAR SİNYALLERİNDE GÖRÜNMEZLİK SAĞLAYAN KUMAŞLARINI SAHA EXPO’DA SERGİLEDİ

Savunma ve havacılık sanayi için paraşüt kumaşlarından elektromanyetik kalkanlama kumaşlarına ve yanmaz kumaşlara kadar birçok inovatif ürün sunan Berteks Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, teknik tekstilde ithalatın azaltılarak millileşmenin önemine dikkat çekti. Noyan, Saha Expo 2022’de yaptığı açıklamada 1200 derece sıcaklığa kadar dayanıklı mineral taş içerikli alev almaz kumaşlar, yerli paraşüt kumaşları ve elektromanyetik kalkanlama yapan özel kumaşlarla savunma sanayine ilişkin ürünler geliştirdiklerini söyleyerek teknik tekstilde millileşmek adına fayda sağlamak istediklerini belirtti

Savunma, havacılık ve uzay sanayiine yönelik son yenilikçi çözümler ve teknolojilerin sergilendiği SAHA EXPO 2022, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 25-28 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye’nin 100 yıllık köklü aile şirketlerinden Berteks Tekstil, paraşüt ve balon kumaşlarını, alev almayan, ses emen ve radar sinyallerinde görünmezlik sağlayan inovatif kumaşlarını fuarda katılımcılar ile buluşturdu.

En yeni teknolojiye sahip üretim tesislerinde ürettiği kumaşlarıyla birçok alanda çözümler sunan Berteks Tekstil’in, savunma sanayisinde kullanılan elektromanyetik kalkanlama, termal, paraşüt kumaşları, akustik ve mineral taş içerikli alev almaz kumaşları fuarda yoğun ilgi gördü.

Berk Noyan: “Saha Expo, Türkiye’nin üretim gücünü ortaya koyması açısından çok önemli”

Perde, mekanizmalı perde, döşeme, store, plise, kaplamalı kumaşlar üretmenin yanı sıra teknik tekstil ürünleri konusunda da yüksek üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, Saha Expo fuarına dair bilgilendirmesinde “Saha Expo, Türkiye’nin üretim gücünü ortaya koyması açısından çok önemli bir etkinlik. Biz de Berteks olarak teknik tekstil ürünlerimizle fuara katılım sağladık. 1200 derece sıcaklığa kadar dayanıklı mineral taş içerikli alev almaz kumaşlarımızla, yerli paraşüt kumaşlarımızla ve elektromanyetik kalkanlama yapan özel kumaşlarımızla fuarda yerimizi aldık” dedi.

“Savunma Bakanlığı’nın standartlarına uygun paraşüt kumaşı ürettik”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı 19. Yerinde Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarla geliştirdiği kumaşlarla yerli ve milli olarak gücünü ortaya koyan Berteks Tekstil, yurt dışındaki üniversitelerle ve TÜBİTAK ile yürüttüğü projeler ile hem çevreci hem de savunma sanayine ilişkin ürünler geliştiriyor. Teknik tekstilin önemini “Telefon sinyalini kesen bir ortamlar yaratmakta, inşaatlarda, asfalt altlarında artık teknik tekstil kumaşlar kullanılıyor. Savunma sanayiinde de aynı şekilde özel izolasyonlar, akustik değerler ve yalıtım için kullanılan kumaşlar var. Tanklarda bile ağırlık olmaması adına teknik tekstil içerikli kumaşlar tercih ediliyor” diyerek teknik tekstilin öneminin altını çizen Berk Noyan, şu açıklamalarda bulundu: “Ar-Ge merkezimizde 40 mühendis yer alıyor. Hem ev tekstili hem teknik tekstil hem de savunma sanayi ayağında farklı projelerimiz var. Olabildiğince ithalatı kesip millileşmek adına fayda sağlamak istiyoruz. Bu konuda TÜBİTAK ile ve üniversitelerle yürüttüğümüz projelerimiz var. Çalışmalarımızın bir kısmı ticariye dönüyor bir kısmı Ar-Ge olarak kalıyor ama her zaman öğrenerek ve yeni ürünler ile yolumuza devam ediyoruz. Savunma Bakanlığı ile paraşüt kumaşı konusunda işbirliği yaptık. Bu konuda Türkiye’nin millileşme hedefi var. İthal etmeden olabildiğince her ürünü ülkemizde üretmek ve bunları belli standartlarda yapabilmek için paraşüt, kargo, balon kumaşları konusunda Ar-Ge çalışmaları yaptık ve Savunma Bakanlığından aldığımız standartlarla beraber birçok ürün geliştirdik. Bunların bir kısmı projelendirildi ve bir kısmının üretimine başlandı.”

Berteks Hakkında:

1922 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Berteks Tekstil A.Ş. Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 80.000 m²`lik alanda kumaşın tüm üretim aşamalarını bünyesinde gerçekleştirebilen entegre üretim sahasında 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Berteks Tekstil 100 yıllık bir tarihle günümüzde 4. neslin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile teknik, teknoloji ve estetiği buluşturan yüksek standarttaki üretim kalitesi sayesinde firmalar arasındaki öncülüğünü korumaktadır.

Tekstil sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 19. Yerinde Ar-Ge Merkezi ve Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı kapsamında olan Berteks Tekstil A.Ş. ev tekstili üretiminin %85’ini başta Avrupa, Avustralya ve Amerika olmak üzere 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ