Demokrat Zafer

BU AYIP BİZE YETER DE ARTAR!

İYİ’lerden sert çıkış! Yenişehir’de yaşanan olaya İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel’den sert eleştiri!

Başkan Özel; “Anayol üstünde, havaalanı karşısında, ilçeye 10 km mesafede, büyük bir camii ve güzel bir lojmana sahip Menteşe mahallemizde aylardır cenaze ve vakit namazı kıldıracak imam sıkıntısını yaşanıyor.
Menteşeliler çok uğraşmış, gittikleri tüm kapılar yüzlerine kapanmış. Müftülüğün ve ilçe yöneticilerinin bilgisi var ama çözüm üreten yok.
Çaresiz kalan Menteşeliler, emekli bir din görevlisi ile pazarlık yaparak, “Emri bil maruf nehyi anil münker” vazifesinin yanında din hizmetleri uygulama işi için kiralama yoluna gitmişler. Yapılan hararetli pazarlıklar sonucu 1 vakti 33.30 TL’ den emekli bir diyanet görevlisi ile anlaşılmış.
Bu arada hazineden 2022 yılı bütçesi için
İçişleri Bakanlığımıza 14.7 milyar TL,
Dışişleri Bakanlığımıza 7.4 milyar TL,
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza 6.1 milyar TL,
Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza 4.8 milyar TL ayrılırken,
Diyanet İşleri Başkanlığımıza ise tam tamına 16 milyar 98 milyon 580 bin TL bütçe ayrıldığı’nın bilinmesi de faydalı olacaktır.
Diyanet’teki yöneticiler bu devasa bütçeye rağmen bizim Menteşe’ye bir imamı dahi çok görüyor. Bugüne kadar Menteşe’ye yolları düşmeyenlerin, dertlerini sormayanların önümüzdeki Cuma günü köye ziyarete gitmeleri kimseyi şaşırtmasın.
Nereden bakarsanız bakın, bir utanç tablosu. Yenişehir insanının sahipsizliğine, çaresizliğine yazacak cümle bulamıyorum artık. Yenişehirin yöneticileri bu sorunu çözemiyorsa, Bursa’nın yöneticileri çözsün. Menteşe halkı din hizmetleri için ceplerinden para ödemesin.
Diyanet İşleri’nin bizlerden talebi halinde;
İYİ Parti olarak işleri müsait olan arkadaşlarımız ile sabah namazını bir arkadaş, öğle ve ikindiyi diğer arkadaş, akşam ile yatsı namazları içinde bir başka arkadaşımız ile öncelikle Allah rızası için ayrıca muhtarımızın bulunduğu bu zor duruma son vermek ve köylülerimizi de aylık 5 bin TL gibi bir yükten kurtarmak için Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturu ile yeni bir imam atanana kadar bu din hizmetini “Ücretsiz” olarak vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi.
https://www.yenidonem.com.tr/yazarlar/enver-akasoy/imamsiz-koyun-dertli-muhtari/16317/
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ