Demokrat Zafer

Demir dökümün yeni adı: Voeux

Farklı sektörlerden gelen üç arkadaş olan Julien Martin, Erçin Aras ve Bertan Beyazıt Battal’ın mutfağa duyduğu hayranlığı markaya dönüştürmesiyle hayat bulan Voeux Kitchenware’in hikayesi Julien Martin’in Fransız mutfağının vazgeçilmez parçası olan döküm demir tencere ve tavalarına duyduğu özleme dayanıyor. Yemek yemek ve yapmanın özel bir deneyim olduğunu düşünen ekip, keyifli sofralar kurma hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için markalarına Fransızca’da dilek ve istek anlamına gelen “Voeux” adını koyuyor. Uzun kullanım ömrü ve uygun fiyat üzerine çalışarak ürünleri tasarlayan Voeux ekibi, ürün gamını sadece döküm tencere ve tavalarla sınırlandırmak istemeyerek, markanın çatısı altına sofralara eşlik edecek birçok şık ve kullanışlı yardımcılar da eklediler. Birbirinden şık şef ve steak bıçakları, ahşap ve mermer sunumlar ve kesme tahtaları…

Yüzde yüz cevher demirden üretilen Voeux döküm ürünleriyle yüksek kalite, sizde sonraki nesillere de rahatlıkla aktarabileceğiniz dayanıklılıkta döküm tencere ve tavalara sahip olmanızı sağlıyor. Kanserojen olmayan dört kat parlak doğal boya pigmentleri ile renklenen Voeux ürünleri, renk canlılığını hiç kaybetmeden çok uzun süre size mutfağınızda eşlik eder. Özel tasarlanan kapağı dışardan şıklık içerden ise damlacık teknolojisi ile donatılmıştır. Pişen yiyeceklerin buharının tekrar yemeğe dönmesini sağlayan bu teknoloji ile hiçbir vitamin ve minareli kaybetmeyen yemekler pişirebilirsiniz. Kendi suyunda pişen yemeklerin ayrıca lezzetine de doyamayacaksınız.

Voeux döküm demir ürünlerinde başka markalarda olmayan Food Contact sertifikası bulunmaktadır. Bu sertifika, ürünlerin içerisinde sağlığa zararlı maddelerin içermediğini belgeler. Voeux demir döküm ürünlerinin hepsi bulaşık makinesinde yıkanabiliyor.

Yüksek ısıya dayanıklı Voeux tencere ve tavalarla ister ocak üstünde isterseniz de fırın içinde kullanabilirsiniz. Ekmekten yoğurt yapımına kadar birçok farklı yemek çeşidi için Voeux ürünlerini tercih edebilirsiniz. Voeux tavanızda tatlı bile pişirebilirsiniz.

Döküm demir tencere, tava ve sahanlar, dört ayrı renkten oluşuyor. Her rengin ve serinin kendi adı var.

Kırmızı seri L’amour, siyah koleksiyonu Elegance, turuncu seri Amusant ve gri koleksiyonumuz ise Graciense ismiyle satışa sunuluyor.

“Döküm demir tencerelerde sağlığı pişirirsiniz. Tüm sebzeler ve etler kendi sularıyla piştiği ve teknik olarak buhar çıkışının minimumda olduğu için pişirdiğiniz yemeklerin tüm vitamin ve minarelerini korumuş olursunuz. Döküm demir tavalarda etin tadı bir başkadır. Eşit oranda ısınan tavada mühürlenen et yüzeyi, tüm lezzetini içinde tutar ve harika bir lezzet deneyimi sunar.”

Neden döküm demir tercih etmelisiniz? 

Demirin işlenmesi, insanlık tarihinde yerini alması ile bu materyalin ateş ve yiyeceklerle de ilişkisi de başlamış oldu. Tarih boyunca tüm medeniyetler yemeklerini döküm demir ile pişirdiler. Teknolojinin insan hayatına girmesiyle yemek pişirmek için daha hafif ürünler tercih edilmeye başlandı. Fakat doğal beslenmeye, geri dönüşüme ve enerji tasarrufuna olan bilincimiz artıkça demir döküm ürünler tekrar mutfağımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Demir, doğadan elde edilen bir maden olduğu için döküm demir her üründe yapısı gereği doğaldır. İç yüzeyi emaye ile kaplanan döküm demir ürünler yüksek kullanım kolaylığı sağlar. Emaye, asit içeren sebze ve meyvelerin demirde paslanma yapmasını engelleyen cam astardır. Döküm demir ürünlerin mutfakların önemli bir parçası olmasını sağlayan özelliği ise ısıyı kısa sürede tüm tencere veya tavanın tabanına eşit olarak yayması ve bu şekilde pişen yemeklerin çok daha lezzetli olmasıdır. Isıyı kısa sürede yayma özelliği lezzeti ve enerji tasarrufunu beraberinde getirir.

Voeux’nun hikayesi  

Markanın kurucularından Julien Martin, Fransız mutfağında eskiden beridir kullanılan demir döküm tencerede yapılan yemeklerin ne kadar farklı olduğunu ve onda yemek yapmanın bir ritüel olduğunu bildiği için, sadece yemek yapmak değil o yemeği sevdikleriyle paylaşmanın getirdiği zevki görünce aile geleneği olan döküm demir tencerenin neyi ifade ettiğini de fark etti. Büyük bir firmadan Türkiye’de çalışması için teklif gelince Türkiye’ye yerleşeceği ve orada bir aile kuracağı hiç aklına gelmemişti. Fransız kültüründeki dostlarla yenen güzel bir yemeklerde nesilden nesile aktarılan sohbetler, tarifler, sımsıcak aile ortamlarında yaşan mutlu anları herkesin hissetmesini arzu edince Voeux markasının tohumları atılmış oldu.  Voeux bu sevgi, saygı ve anılarla yaratıldı.

www.voeux-kitchen.com  

Esentepe Mah. Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sokak No:12 K:4 Şişli / İstanbul

0850 532 88 50 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ