Demokrat Zafer

Hani Nass Vardı?

Saadet Partisinden ekonomideki gelişmeler için sert açıklama! Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada; “Döviz ve altın fiyatları önce %30 arttı bir günde. Arkasından bir şok yaşandı %30 azaldı. Bu normal bir gidişat olamaz. 24 saatte %60’lık bir dalgalanmayı hiçbir ekonomi kaldıramaz. Yatırımcılarımız, ihracatçılarımız, üreticilerimiz, esnaf, işçi, iş veren hangi kıstaslara göre karar verecek, tavır belirleyecek hakikaten hemen hemen imkansız gibi. Onun için de herkes bir şaşkınlık yaşıyor.

Daha düne kadar faiz düşecek denildi, nass var denildi, talimatlarla faiz indirildi. Şimdi yüksek kur farkını bahane ederek, adını faiz koymayıp destek diye isimlendirip ama fiilen paradan para kazanma imkanını insanlara vermek ne ile izah edilebilir. Hani nass vardı? Faizin adını değiştirdiğiniz takdirde bunun hükmü değişmez. Bütün bu yanlışları, hataları bir kenara koyalım ama en büyük kötülük; milletin psikolojisinin bozulması, insanımızın dengesinin kaybolması.

Daha düne kadar yanlışta ısrar yüzünden avucunda üç beş kuruş parası kalanlar kendi paralarını koruyabilmek için altına ve dövize koştular. Şimdi bu karar değişiklikleri; ellerinde avucunda ne varsa bu tarafa yatıran insanımızın bundan nasıl kurtulacağını bilememesini ortaya çıkardı. Birileri dolar yükselirken de düşerken de kâr ettiler. Milletimiz ise hem dolar yükselirken zarar etti hem de düşerken zarar etmeye devam ediyor.

Şu açık bir şekilde görülüyor ki bu kararları alanlar ve bu kararların alınacağından haberdar olanlar sadece kâr ediyor. Bu korkunç bir gelişme! Normal vatandaşın, esnafın, üreticinin bu şartlar altında kâr etmesi kesinlikle mümkün değildir.” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ