Demokrat Zafer

FUNDA ERYİĞİT, HAZAR ERGÜÇLÜ ve KUBİLAY TUNÇER 18 ARALIK’TA PRÖMİYER YAPACAK OYUNLARI “TİMSAH ATEŞİ”Nİ MİLLİYET SANAT’A ANLATTI!

1989’un savaş ortamındaki Kuzey İrlanda’sında sevgisiz bir ev, tehlikeli ve kötürüm bir baba ve zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeş… Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer’in birlikte rol aldıkları “Timsah Ateşi” adlı yeni tiyatro oyunu, sert bir siyasi atmosfer içinde savrulan bir ailenin hesaplaşmasını sahneye taşıyor. Milliyet Sanat’ın Aralık 2021 sayısında Ece Saruhan’a oyunu, karakterlerini ve hikâyenin çağrıştırdıklarını anlatan Eryiğit, Tunçer ve Ergüçlü, kötülüğün bu kadar sıradanlaştığı bir dünyada eril zulme karşı kadın-erkek ortak bir dil geliştirmek gerektiğini vurguluyorlar.

Meghan Tyler’ın 2019 yılında Edinburgh Fringe Festivali’nde sahnelenen “Timsah Ateşi” adlı kara komedi oyunu, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment’ın yapımcılığında Türki­ye’de ilk kez 18 Aralık’ta seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun; dışında ayrı, içinde ayrı bir cehennemin yaşandığı bir evde, annenin ölümüyle adeta dilsiz kalmış bir ailenin hikayesini anlatıyor.

“Birbirimizden başka çaremiz yok!”

Funda Eryiğit “Timsah Ateşi”nde iki kız kardeşin yıllar sonra gelen dayanışmasını anlatırken “Feminizmin ‘kız kardeşlik’ kavramı, oyunda reel bir kız kardeşlik hikâyesi üzerinden kurulmuş. Başlarına gelen felakete karşı birbirlerinden başka dayanışabilecekleri, yardım alabilecekleri kimse olmadığı için aslında biraz da mecburiyetten birlikte hareket ediyorlar,” diyor ve ekliyor: “Hayatın içindeki kadın dayanışmasında da aynı şey geçerli, mecburiyet ve kız kardeşlik arasında bir paralellik var aslında. Birbirimizden başka çaremiz yok!”

İlk oyun heyecanı

Okuldan sonra ilk kez profesyonel anlamda sahneye çıkmaya hazırlanan Hazar Ergüçlü heyecanını dile getirirken duygularını “Sahne üzerindeki deneme özgürlüğü çok keyifli ve öğretici,” şeklinde dile getiriyor. Kubilay Tunçer ise “Timsah Ateşi”nin seyirciye prodüksiyon açısından da farklı bir lezzet sunacağı müjdesini veriyor.

Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer’in Ece Saruhan’la eril zulmü ve kadınların “zulüm gören”den ibaret olmadığını anlatmanın önemini de konuştukları röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Aralık 2021 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ