Demokrat Zafer

Türk ve Suriyeli şirketler Adana’nın tarım fırsatlarını değerlendirmek için bir araya geldi

Dünyanın en verimli üçüncü tarım ovası olan Çukurova’da faaliyet gösteren Suriyeli ve Türkiyeli şirketler, sivil toplum kuruluşu SPARK’ın 3 Kasım’da Adana Hilton Hotel’de gerçekleştirdiği B2B iş görüşmeleri etkinliğinde bir araya geldi. Çukurova’nın tarım potansiyelinin ve yatırım fırsatlarının değerlendirildiği etkinlikte, katılımcılar farklı işletmelerle aynı masaya oturarak deneyimlerini paylaştı.
Dünyanın en verimli üçüncü tarım ovası olan Çukurova’nın tarım alanında yatırım ve ticari fırsatlarının güçlendirilmesi için yürütülen çalışmalar son sürat devam ediyor. Son olarak 2015’ten bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Hollanda merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK, Adana’daki Türk ve Suriyeli şirketleri 3 Kasım’da Adana Hilton Hotel’de düzenlediği ‘Adana Tarım Sektöründe Yatırım & Ticari Fırsatlar B2B İş Görüşmeleri’ başlıklı etkinlikte bir araya getirdi. Tarımın geliştirilmesi, bu alanda yeni iş ve yatırım alanlarının açılmasının hedeflendiği etkinliğe tarımda etki alanını büyütmeyi planlayan 60 Suriyeli ve Türk işletme katıldı.

İşletmeler iş ve yatırım fırsatlarını birlikte değerlendirdi

SPARK’tan yapılan açıklamaya göre, kuruluş Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle gerçekleştirdiği etkinlikte tarım endüstrisinde yeni iş ortaklıklarının kurulması için şirketler arasında köprü görevini üstlendi. Etkinlikle birlikte Adana’da tarımda faaliyet gösteren yerel işletmelerin piyasada güçlü bir konuma ulaşmalarına ve yeni istihdam alanlarının açılmasına destek oldu. Gelecek dönemde hayata geçirilecek yatırımlarla ilgili fikir alışverişlerinin yapıldığı etkinlikte, işletme sahipleri de birbirleriyle tecrübelerini paylaşarak Çukurova’nın iş ve yatırım fırsatlarını birlikte değerlendirdi.

Etkinlik SPARK’ın Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle yürüttüğü “Finansmana Geliştirilmiş Erişim Yoluyla İstihdam Yaratılması (DAHIL)” projesi kapsamında düzenlendi. DAHIL projesi firmalar arası iş görüşmelerine ek olarak iş kurmayı hedefleyen Türk ve Suriyeli kişilerin Findeks eğitimleri alarak kredi notu edinmeleri ve finansal araçlara erişimlerini artırmayı hedefliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ