Demokrat Zafer

Masala hiç gerek yok “İşte belgesi burada”

Kadınlar ve engellilerin gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında trafik işleyiş ve güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde durak harici de olsa istedikleri yerde inmelerine imkan sağlayan 2017 tarihli Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi kararı CHP İnegöl Halkçı Liseliler Başkanı Umut Şahin tarafından gündeme taşınınca nihayet İnegöl’de de uygulanmaya başlandı. Bazı yayın kuruluşları ise Umut Şahin’in girişimini karalamaya çalışırken, gençlerin iddia ettikleri gibi İnulaş yetkilileriyle görüşmediğini ve zaten Büyükşehir Belediye Meclisi kararının da ilk günden buyana İnegöl’de uygulandığını öne sürdüler. Yalancılıkla suçlanan Halkçı Liseliler’in yanıtı ise belgeyle oldu: “İşte belgesi! İnulaş’ın sms yoluyla şoförlere yaptığı duyurunun görselindeki tarihe bakın, kim haklı görün! Uygulama ne zaman başlamış anlayın! İnegöllüler masal dinlemek değil, adil hizmet istiyor.”

“BİZ UYARDIK, KARAR UYGULANMAYA BAŞLANDI”

Kraldan çok kralcı bir yaklaşımla İnegöl Belediyesi’ni koruyup kollama eğiliminde bulunan ve en basit habercilik ilkelerinden bile habersiz bir görüntü veren medya kuruluşlarını eleştiren CHP İnegöl Halkçı Liseliler’in yazılı açıklamasından satır başları şöyle:
“Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 9 Şubat 2017 tarihli toplantısında kabul edilen 2016/1029 tarihli kararla, kadınlar ve engellilerin gece 22.00’den sonrası için bir kolaylık sağlanmıştı. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen İnegöl’de bu kararın uygulanmadığına tanıklık ettik, araştırdık, İnulaş bünyesinde de araştırmalar yaptık. Bu konuyu gündeme taşıdık. Başkan Umut Şahin imzasıyla talep ettiğimiz bilgi Burulaş’tan geldi. Kısaca, ‘2017’de Bursa Büyükşehir Meclisi’nde bu konuda karar alınmıştır’ deniliyordu. Ekteki Büyükşehir Belediye Meclisi kararında da tüm detaylar yazılıydı.
Bu arada İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Bayram ‘Meclis kararı yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer. Bu kararı biz 2017 yılından beri uygulamaktayız. 2019 yılına kadar bu konuda sıkı denetimler yaptık. Daha sonrası bildiğiniz gibi pandemi süreci ve toplu taşıma çok sık kullanılmadı. Bu konuda bize şikâyet gelmedi. Şikayet olması durumunda şoförlerimizi uyarıyoruz zaten’ dedi.
Bu kararın 2017’den beri uygulandığını söyleniyor ama gerçekten uygulanıp uygulanmadığını en iyi İnegöllü kadınlar ve engelliler bilir. Çevrenizdeki kadınlara, engellilere sorun bakalım, uygulanmış mı?
Cevabını biz verelim. Bu karar İnegöl’de bugüne kadar uygulanmadı. Kuzey Kutbu’nda değiliz, bizler de İnegöl’de yaşıyoruz. Bu kararın uygulanmadığını İnulaş bünyesindeki görüşmelerimizle de teyit ettik. Hatta bununla da kalmadık. BURULAŞ’ın bize gönderdiği yazıların 30.11.2021’de yani bizimle aynı tarihte İnegöl Başkanlığı ve İnegöl Zabıta Müdürlüğü’ne gönderildiğini de teyit ettik. İşin özeti, bu kararı bildiren yazı İnulaş’a yeni geldi. Büyükşehir’de bu kararın alınmasına elbette bir dahlimiz yok ama açıkça ifade etmek gerekirse, bu karar İnegöl’de Halkçı Liseliler sayesinde uygulanmaya başlanmıştır.”

İNULAŞ’TAN ŞOFÖRLERE TALİMAT: “ŞARTLAR UYGUNSA İNDİRİN”

“Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin imzasını taşıyan şubat 2017 tarihli meclis kararı, aradan kaç yıl geçtikten sonra ancak geçen hafta İnulaş’a ulaştı. İnulaş da şoförlere 8 Aralık 2021 günü SMS mesajı göndererek bilgilendirdi. İnulaş mesajında şöyle deniliyordu: ‘Akşam saat 22.00’den sonra bayan ve engelli yolcularımız durak harici de olsa istedikleri yerde, yolun müsaitlik durumuna göre araçlardan iniş yapabilir.’ Bu mesaj İnulaş tarafından şoförlere 8 Aralık 2021 günü gönderildi. ‘Karar zaten uygulanıyordu, biz sadece hatırlatma yaptık’ cevabı verilecekse, biz de deriz ki, hatırlatma olsa, mesajın başına hatırlatma yazılırdı.”

“KENDİNE HABERCİ DİYENLERE DİKKAT! ROL ÇALIYORLAR”

“AKP’li siyasetçiler ve siyaseten belediye bünyesindeki görevlere atanmış olanlar, halkımızın sorunlarının çözümüne dönük çabalarımızdan, eksiklerini-hatalarını gündeme taşımamızdan rahatsız olabilir. Bunu siyasi rekabet içerisinde olgunlukla karşılayabiliriz. Fakat kendilerini haberci olarak tanımlayan “İnegöl Online”, “Deniz Radyo” gibi yayınların, tarafgir yaklaşımlarını anlayamayız.
İlgili birimlerden sakin ve bilgilendirici açıklamalar gelirken, basın-yayın organlarının kendilerine ‘şahin’ rolü biçip, üstelik iktidar partisinden de gerçek habercilerden de rol çalarak, daima bizleri karalamaya kalkışmasına izin vermek niyetinde değiliz. Çünkü habercilik başka iş, iktidar borazanlığı çok başka iştir. AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin, AKP’li İnegöl Belediyesi’nin bol sıfırlı maddi destekleri ilgili sayfalardaki bannerlerle cömertçe sergilendiğine göre, haberci görünümünde propaganda memurlarının varlığını herkese anlatmak boynumuzun borcu olsun!”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ