Demokrat Zafer

Türkiye, Suriye veya Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyükelçilerle buluşmada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir.” ifadelerini kullandı. Erdoğan sözlerine, “Uluslararası toplumun Afganistan ile ilgili atacağı adımlar büyük önem taşıyor. Halihazırda çeşitli statülerde 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriye veya Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramaz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Gelecek yıl mart ayında düzenlemeyi öngördüğümüz ikinci forumumuzda da sizlerle yeniden buluşmayı ümit ediyoruz. Hem ülkelerinizin saygıdeğer liderleri ve bakanlarını hem de siz temsilcilerini çok daha geniş bir katılımla Antalya’ya bekliyoruz.

Malazgirt milletimizin bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık mevcudiyetinin başlangıç noktasıdır. Malazgirt zaferiyle Anadolu’daki Türk varlığı tescil edilmiş ve burası bir Türk yurdu haline gelmiştir.

Milletimizin yolculuğunu maziden atiye kurulan sağlam bir köprü olarak görüyoruz. İçeride ve dışarıda adımlarımızı atarken maziden aldığımız güç ve ilhamla politikalarımızı belirliyoruz.

“ULUSLARARASI TOPLUMUN AFGANİSTAN’A İLİŞKİN ATACAĞI ADIMLAR BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Afganistan’da mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliye işlemlerini zor şartlar altında başarı ile sürdürüyoruz. Uluslararası toplumun Afganistan’a ilişkin atacağı adımlar büyük önem taşıyor. Bugün milyonlarca Afgan temel gıda malzemelerine muhtaç durumdadır. Yönetimden kim olursa olsun uluslararası toplumun Afganistan’a bu zor durumda yardım etmesi zaruridir.

“ÜLKEMİZDE KAYITLI KAYITSIZ 300 BİN AFGANLI GÖÇMEN VAR”

Halihazırda çeşitli statülerde 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, Suriye veya Afganistan kaynaklı ilave bir göç yükünü kaldıramazŞu anda ülkemizde kayıtlı kayıtsız 300 bin Afganlı göçmen vardır.

Ülkemizin batı sınırlarında yeni dramların yaşanmaması için göç baskılarının azaltılması önem kazanıyor.

Koronavirüs salgını tüm insanlığın 8 milyarlık büyük bir aile olduğunu göstermişti. Aynı anda son zamanlarda yaşadığımız sel, deprem, yangın felaketleri de kaderimizin ortak olduğunu hatırlatmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ