Demokrat Zafer

Erdoğan’dan 10 büyükelçi için ‘istenmeyen adam’ talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala’nın bırakılması için çağrı yapan 10 ülke büyükelçisinin istenmeyen adam ilan edilmeleri için Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini söyledi.

Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan aralarında ABD, Fransa ve Almanya’nın da bulunduğu 10 ülkenin büyükelçisi istenmeyen adam ilan edilecek… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na talimat verdiğini söyledi.

Erdoğan konuya Eskişehir Millet Bahçesi ve diğer projelerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada değindi.

“Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala… Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi” diyen Erdoğan, “10 tane büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Siz burayı ne sanıyorsunuz. Burası Türkiye… Burası öyle bir kalibe devleti değil. Anlı şanlı Türkiye” dedi.

“Burada kalkıp da Dışişleri Bakanlığı’na geli talimat veremezsiniz” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, ‘Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.’ dedim. Bunlar Türkiye’yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye’yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.”

“YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR GEÇİCİ”

Ekonomiye yönelik mesajlar da veren Erdoğan, “Ekonomide de sıkıştırılmaya çalıştığımız tablo, Türkiye’nin gerçek yerini ifade etmiyor” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Türkiye’yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak iktidarı değiştirmeyi hedeflediklerini söyleyenlerin amaçları ülkemizin menfaatlerini korumak değildir. Nasıl 19 yıldır bu ülkeyi kimseye yem etmediysek, nasıl tüm kötü niyetlilerin heveslerini kursaklarında bıraktıysak bu defa da aynı şeyi yapacağız.

Küresel ekonomideki çalkantılar yeni değildir. 2008’deki krizden bu yana kendisini hissettiriyordu. Salgın ortaya çıkmasına vesile oldu. Dünya ekonomisindeki bozulma pek çok alanda aşırı fiyat yükselişlerine neden oldu. Fiyat artışlarından biz de etkilendik. Özellikle enerjide küresel fiyat artışlarını vatandaşlarımıza en seviyede yansıttık. Bunun insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir ama emin olun elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecektir.”

“OYUNA GELMEYİN, KILINIZA DOKUNAMAZLAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokrat çağrısı siyasetin gündeminde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada konuya değindi.

“Sen kimsin de benim memurumu, polisimi tehdide yelteniyorsun?” diyen Erdoğan, memurlara “Sakın bu oyunlara gelmeyin, memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbiri kılınıza dokunamaz” diye seslendi.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Son 19 yılda karşılaştığımız badireleri nasıl atlattıysak 2023 limanına ülkemizi kavuşturacağız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine eninde sonunda ulaşacağız. Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam sütunlarında yükseltmek için yurt içinde ve yurt dışında çaba gösteriyoruz.

Türki müteahhitler kıtanın dört bir yanında mega projelere imza atıyor. Afrika çapındaki yatırımlarımız 6.5 milyar doları geçiyor. Türkiye’nin sadece Afrika kıtasında değil farklı coğrafyalarda yazmış olduğu destan hepimizin ortak destanıdır. Türkiye’ye daha fazla yatırım çekecek çabalardan kimse gocunmamalı bilakis gurur duymalıdır.

Ufku dar olanlar, ufku Ankara’nın ötesine geçemeyenler bizim çok boyutlu dış politikamızı anlayamıyorlar. Bazı kesimlerin attığımız tüm adımlardan rahatsızlık duyduğunu görüyoruz. Hayatında ticaret yapmamış, ihracat, üretim, kalite nedir bilmeyen Türkiye’nin Afrika’da ne işi var diyor.

Aynı soruyu tescilli sömürgeciler de soruyor. Türkiye’nin daha adil bir dünya hayaliyle verdiği mücadele bunları rahatsız ediyor. Kendi kanlı geçmişleriyle yüzleşmek yerine Türkiye’ye laf atanları muhatap almıyoruz. Onlara hak ettikleri cevabı Afrikalı kardeşlerimiz veriyor.

2023 yaklaştıkça CHP’nin başını çektiği muhalefetin pervasızlığı ve provokasyonları artıyor. Yalan terörü dahil her şeyi deniyorlar. Bir dönem sığınmacılara karşı vatandaşlarımızı kışkırttılar. Gençlerimizi galeyana getirmek istediler.”

“SALGIN DÖNEMİNDE DÜNYAYA AÇILIYORUZ”

Erdoğan ardından bir beyaz eşya fabrikasının açılışında konuştu. Buradaki konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

“Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’nin aydınlık geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir. Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesinden medet umanlara diyorum ki hiç heveslenmeyin, bu ülkedeki istikrar ve güven iklimini bozmaya kimsenin gücü yetmez.

Bizim gündemimiz yatırımdır, geleceğe eser bırakmaktır. Vatandaşlarımızın refahını artırmaktır. Çoğu ülkenin kabuğuna çekildiği salgın döneminde biz dünyaya açılıyoruz. Hedefemiz Türkiye’yi elektrikli araç ve batarya üsü haline getirmek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ