Demokrat Zafer

Biliyoruz ki aydınlık geleceğimizi kadın, erkek, genç, çocuk hep birlikte kuracağız

“Ülkemizin emperyalist işgale karşı verdiği görkemli mücadelesinin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıl dönümündeyiz. ” 29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Sultan Yurdunal; 10 Kasım açıklamasında; ” Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca işgalcilerin ülkemizden def edilmesi ile yetinmemiş, halkı büyük bir baskı altında tutan istibdat rejimine ve karanlığa mahkum etmek isteyen hilafete de son vererek devrimci ve halkçı bir cumhuriyetin temellerini atmıştır. Ne var ki bugün, onun anısı önünde saygı ile eğilirken, 100. yılına doğru ilerleyen Cumhuriyetin, bağımsızlıkçı, aydınlanmacı, halkçı ve laik niteliklerini sağlam temeller üzerinde geliştiremediğimiz gerçeği önümüzde duruyor.

Halkımızın ve önderliğin bize emaneti olan cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmadığımız gibi, onları fiilen kaybetmiş durumdayız. Bu nedenle 10 Kasım’ı bir muhasebe günü olarak değerlendirmek ve sorumluluklarımızı yeniden anımsamak göreviyle karşı karşıyayız. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda, elimizde “bekçilik” yapacak bir kazanımın da artık var olmadığı, devrimci bir cumhuriyeti yeniden inşa gibi bir görevimiz olduğunu bilince çıkarmalıyız.

Yitirilen değerlerin özellikle kadınlar açısından yarattığı yıkıma karşı, 29 Ekim Kadınları Derneği olarak, temel hak ve özgürlüklerimizin yeniden kazanılması, demokratik, laik ve insan haklarına dayalı bir hukuk sisteminin güvencesinde olan, halk iradesini temsil eden cumhuriyetin inşasına katkı sunmak için hazırız. Biliyoruz ki Aydınlık geleceğimizi kadın, erkek, genç, çocuk hep birlikte kuracağız.

Bu inançla, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye tarihinin yazıcılarına, inançlarımızı yitirmediğimizi ve geçmiş mücadelelerinin önümüzü açmaya ve bize yol göstermeye devam ettiğini söyleyerek, anıları önünde saygıyla eğiliriz. ” ifadelerini kullandı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ