Demokrat Zafer

BESTECİ, SÖZ YAZARI VE YORUMCU DEMET TEKİN’DEN YENİ BİR ALBÜM “DEMET’İN TANGOLARI”

 

Söz ve müziği Demet Tekin imzası taşıyan Türk Müziği makamlarından oluşan on şarkının yer aldığı Demet’in Tangoları” adlı albümü, Yenikapı Müzik yapım etiketiyle dijital platformlarda yerini aldı. Şevket Aşıkuzun’un aranjörlüğünü yaptığı albümünün ilk klibi “Gözlerimin Önünden Geçerken Hatıralar” adlı şarkıya çekildi. İstanbul’da tarihi bir mekanda, yönetmen Murat Küçük tarafından çekilen klip youtube kanalında müzik severlerin beğenisine sunuldu.

Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde başlayan müzik yolcuğunu, İTÜ Türk Musiki Devlet Konservatuarı ve  ardından Türk müziği yüksek lisansı ile tamamlayan Demet Tekin, müziğin üretim aşamasında olmayı sahne önünde olmaktan daha çok tercih ediyor. Bugüne kadar bir çok müzik dalında sözlerini yazdığı, bestesini yaptığı toplam 116 eseri bulunuyor. Bu eserleri albüm haline getirerek dijital platformda yayınlayan Demet Tekin, “müziğin üretim aşaması beni her zaman çok heyecanlandırıyor” dedi.

Çocukluğundan beri Türk müziği aşığı olduğunu, bu albümde amacının Türk müziği sesleriyle yeni tango çeşitlemeleri sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

“Gözlerimin Önünden Geçerken Hatıralar”

Klibi youtube kanalında:

Demet Tekin Özgeçmiş

1976 yılında, sanatsever bir ailenin üçüncü çocuğu olarak İstanbul’un Üsküdar semtinde dünyaya geldi. 1991 yılında, Üsküdar Cumhuriyet Lisesi’nde ikinci sınıfa giderken Emin Ongan Üsküdar Musıki Cemiyeti’ne girerek müzik hayatına ilk adımını attı.  Aynı dönemlerde okul korolarında solistlik yaptı. 1993 yılında İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünü kazandı. Okul eğitimi boyunca Nevzat Atlığ, Selahattin İçli, Alâeddin Yavaşça ve İnci Çayırlı’dan Türk sanat müziği, Can Etili ve Taşkın Doğanışık’tan Türk Halk Müziği repertuar dersleri, Nevzat Sümer’den de kanun dersleri aldı. Okulunu bitirir bitirmez devlet memuru olarak müzik öğretmenliğine ve TRT İstanbul Radyosunda akitli ses sanatçılığına başladı.  2003 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Türk Sanat Müziği Yüksek Lisans programını tamamladı. Doç. Dr. Recep Uslu danışmanlığındaki Yüksek Lisans Tezi olan “Yavuz Sultan Selim’e Yazılmış Bir Kitab-ı Edvar ” çalışması Kültür Bakanlığı tarafından dijitalde yayımlanmak üzere seçilen eserler arasına girdi.  Öğretmenliğe geri dönerek tekrar devlet memuru olarak çeşitli okullarda çalışmaya devam etti. Çocuk koroları çalıştırdı. 2013 yılında beste yapmaya başladı. İlk olarak 2017 yılında, bestelediği ilahilerden oluşan “Bir Demet ilahi” albümünü, ardından 2019 yılında yine kendi bestelerinden oluşan 20 parçalık Türk sanat müziği albümü olan “Demetnağme”yi çıkardı. Kısa bir süre sonra oğluna ithaf etmiş olduğu “Demet’in Çocuk Şarkıları” isimli 20 parçalık çocuklar için bestelediği şarkı albümünü yaptıktan,  bu albümün şarkılarının İngilizcelerini okuyarak, çocukların İngilizceyi kolayca öğrene bilmenin yolu olarak  “Demet’s Songs for Children” isimli albümünü ayrıca yayınladı.

Devamında birkaç single ve Anadolu Rock tadında “Bir Demet Anadolu” isminde yine kendi bestelerinden oluşan 6 parçalık mini bir albüm daha yılında yine tamamı kendi bestelerinden oluşan sanat müziği albümü olan “Demetnağme 2”’yi çıkardı. Bir süre sonra Yüksek Lisans tezi olarak hazırladığı çalışmayı Makamî’nin Edvârı -1518 adıyla kitap olarak yayınlattı. 2021 yılında Yunan şarkıları besteleyerek “İki Yaka Bir Demet” isimli hem Türkçe hem Yunanca sözlerden oluşan iki albüm çıkardı. Son olarak Türk sanat müziği makamlarından oluşan söz ve müzikleri kendine ait bir tango albümü olan “Demet’in Tangoları” isimli albümünü çıkardı. Evli ve iki çocuk annesidir.

ÇIKARDIĞI ALBÜMLER.

2017- “Bir Demet İlahi”

2019- “Demetnağme”

2019- “Demet’in Çocuk Şarkıları”

2019- “Demet’s Songs for Children”

2020- “Demetnağme 2”

2021- “İki Yaka Bir Demet” (Türkçe ve Yunanca)

2022- “Demet’in Tangoları”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ