Demokrat Zafer

Ramazan Ayında Uygulama Pazarlamasında Başarıyı Yakalayın

Adjust’dan 2024’ün Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen mobil pazarlamacılar için ipuçları.

2024’ün Ramazan Bayramına günler kala tüm dünyadaki Müslümanlar oruç tutmaya, sevdikleri ile bir araya gelmeye ve manevi dünyalarına odaklanmaya hazırlanıyor. Bu kutsal ayda insanlar maneviyata odaklanıyor, iftarlarını sevdikleri ile birlikte yapıyor ve gün geçtikçe daha çok insan mobil uygulamaları geleneklerinin bir parçası haline getiriyor. Mobil uygulamalar, Ramazan boyunca manevi rehberlik sunmanın yanı sıra insanların birbirleri ile iletişimini ve günlük rutinlerini kolaylaştıran olmazsa olmaz araçlar haline geldi.

‘Mobil pazarlamacıların yeni kullanıcılar kazanmaları ve mevcut kullanıcıları elde tutmaları için çok iyi bir zaman. En son trendleri ve kullanıcı tercihlerini takip ederek Ramazan için en etkili stratejileri oluşturabilirsiniz’ diyen Adjust Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman’dan 2024’ün Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen mobil pazarlamacılar için ipuçları;

  • Uygulamanızı etkileşimin en yoğun olduğu zamanlar için optimize edin: Pazarlama kampanyalarınızı iftarı takip eden akşam saatleri gibi mobil cihazların en yoğun kullanıldığı zamanlara göre planlayarak görünürlüğü ve etkileşimi en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Kullanıcılarınızın en aktif olduğu zamanları belirlemek için önceki yılın verilerini kullanabilir ve reklam planlarınızı buna göre şekillendirebilirsiniz.
  • Uygulama içi ve push bildirimlerini en iyi şekilde kullanın: Uygulama içi ve push bildirimleri etkileşimi önemli ölçüde artırabilir, ancak bunları kullanırken Ramazan ayının inceliklerine özen göstermeniz gerekir. Zamanlama ve ilgili reklamlar bu açıdan büyük önem taşıyor. Bildirimleriniz özellikle namaz veya iftar sırasında kullanıcılara saygı göstermelidir.
  • Kullanıcılarınıza özel promosyonlar ve özellikler sunun: Ramazan boyunca kullanıcı deneyimini zenginleştirebilecek özel promosyonlar, indirimler veya özellikler sunabilirsiniz. E-ticaret açısından bu promosyonlar, bayram hediyeleri için özel fırsatlar olabilir. Oyun ve eğlence uygulamaları, Ramazan’ın ruhuna uygun özel etkinlikler veya içerikler sunabilirler.
  • Hayır kuruluşlarına destek olun: Ramazan, yardım ve hayırseverlik ayıdır. Markanızın hayırsever kuruluşlarla anılması için uygulamanıza bağış özellikleri ekleyebilir ve Ramazan ayında kullanıcıların bu kuruluşlara katkıda bulunmalarını kolaylaştırabilirsiniz.
  • Uygulama deneyimini oruç tutan kullanıcılara yönelik zenginleştirin: Sağlık ve fitness uygulamaları, kişiselleştirilmiş egzersiz planları sunabilirler veya oruç öncesinde ve sonrasında sıvı alımına önem veren kullanıcılara yardımcı olacak özellikleri eklemeyi düşünebilirler. Bu özellikler ile etkileşimi ve kullanıcı bağlılığını artırabilirsiniz.
  • Gerçek zamanlı verileri takip edin ve stratejinizi adapte edin: Kampanya performansını gerçek zamanlı olarak takip ederek olası her durum karşısında çevik kalın ve stratejilerizi her zaman kullanıcı etkileşimine göre adapte etmeye hazır olun. Mesajlarınızı ve sunduğunuz promosyonları rafine etmek için A/B testlerini kullanın.
  • Ramazan sonrası aktiviteye hazırlıklı olun: Ramazan ayı, mobil pazarlamacıların yeni kullanıcılar kazanmaları ve mevcut kullanıcıları elde tutmaları için çok iyi bir zaman. En son trendleri ve kullanıcı tercihlerini takip ederek Ramazan için en etkili stratejileri oluşturabilirsiniz.

2024’teki Ramazan kampanyalarınız için en etkili içgörüleri Adjust’ın Mobil Attribution çözümü ile alın ya da Ramazan ve sonrasında uygulamanızı büyütmenize nasıl yardımcı olabileceğimizi kendi gözlerinizle görmek için bir demo isteyin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ