Demokrat Zafer

MEHMET CAN KEREMETÇİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR..!!

Son dönemde Gaziakdemir Mahallesi’nde baş aza olarak güzel bir performans ortaya koyan uzun yıllardır mali müşavir olmasından dolayı da yine Gaziakdemir Mahallesi’nde ve yakın çevrede yaşayan herkesin başı sıkıştığında gidecekleri bir kişi olmayı başaran.sorun ve sıkıntılarında her zaman yanlarında bulunan bu anlamda edinmiş olduğu tecrübe ve birikimlerle  31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde Gaziakdemir Mahallesi Muhtarlığı için aday olduğunu açıklayan genç , güler yüzlü ve dinamik kişiliğiyle enerjisini etrafa yayan, Mali Müşavir Mehmet Can Keremetçi ile birçok konu özelinde görüşlerini aldığımız ,hedeflerini paylaştığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle değerli muhtar adayım Mehmet Can Kardeşim bizleri ,ekibimizi babanızın sahibi olduğu ve uzun yıllardır Gaziakdemir’de hizmet vermekte olan Kirmastı Kıraathanesi’nde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum .Mehmet Can Keremetçi kimdir kısaca seni  tanımak isteriz. Sonrasında da Gaziakdemir Mahallesi ile ilgili ne gibi planlarınız var Hedeflerinizde neler var bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

DOĞMA ,BÜYÜME BU MAHALLEDENİZ

—- Bana böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan ve mahallemize kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Mehmet Can Keremetçi,1991 Bursa Gaziakdemir Mahallesi doğumluyum doğma büyüme buralıyım bu mahalledenim. 1964 yılında Dedem Mustafakemalpaşa’nın Çardakbelen köyünden buraya geliyorlar.Şu anda kahvenin olduğu yer mahallenin ilk eviymiş. Babam Mehmet Keremetçi’de burada doğma diyebilirim. Kirmastı’da biliyorsunuz Mustafakemalpaşa’nın eski ismi.Böylelikle de kahvenin adını da Kirmasti olarak koymuşlar.İlkokulu burada hemen Soğanlı Mahallesi’nde olan Emine Hasan Özatav  İlköğretim Okulu’nda,Ortaokulu Yatılı Bölge okulu olan  Turgut Yılmazipek okulunda okudum Demirkapı’da. Orada güreş müsabakalarında başarılı oldum sonrasında Türkiye şampiyonu oldum güreşte 3-4 tane derecelerim mevcuttur. Liseyi de yine Tahtakale’deki Süleyman Çelebi Lisesi’nde okuduktan sonra, Üniversitede ilk olarak Mustafakemalpaşa’da 2 yıllık okudum ikinci üniversite olarak da Anadolu Üniversitesi Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler bölümünde okudum.Ayrıca Mustafakemalpaşa’da Muhasebe ve vergi uygulamaları vardı İkisini beraber aynı anda okudum ve 2012 yılında mezun oldum.Sonrasında  Bursa’nın en büyük mali müşaviri olan İlker Semercioğlu vardı onun yanında birkaç dönem çalıştım , ilk iş tecrübelerimi orada edindikten sonra 2018 yılında kendi mali müşavir ofisimizi  açtık. Kız kardeşim de  mali müşavir birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz.Evliyim 13 aylık kızımız var, eşim de öğretmen.

İSMET MUHTARIMIN DESTEĞİ ÇOK DEĞERLİ

****Uzun yıllar Gaziakdemir Mahallesi’nde Muhtar olarak  başarılı bir şekilde görev yapan İsmet Ay ağabeyimizle de  gelmeden önce görüştük o da senin çok başarılı üniversite mezunu mesleğin olan mali müşavir olarak da başarılı olduğunu ve kendilerinin de her zaman senin yanında olduğunu söyledi.

—-Mahallemizin muhtarı İsmet Ağabeyimizi çok severiz. Azalıktan gelen bir insan olduğu için mahallemizde çok sevilen bir insan. Azalıktan sonra  iki üç dönem  muhtarlık yapıyor,Aynı zamanda Gazidirde kendisi biliyorsunuz. Bizler İsmet Ağabeyimizi çok seviyoruz tabii onun da bu desteğini bize vermesi gerçekten beni çok memnun ediyor.Geçtiğimiz dönemin başında İsmet Ağabeyim  bana gelip Mehmet Can bu seçimde beni desteklemeni istiyorum dedi bundan sonraki dönemde sen muhtar adayı olursan o zaman da ben seni destekleyeceğim dedi.Ben de tamam dedim o zaman.Sonrasında da tabii İş ciddiye bindi. Vergide belediyede şi bildiğimiz için genelde o tür birebir işlerde bir durum olduğunda vergi dairelerinde BUSKİ de vesaire bir durum olduğunda az çok tanıdıklarımda her yerde  mevcut olduğu için araya birilerini sokup işleri hızlandırıyordum.Okumuşsun mahalleye muhtar olmadan bile faydan zaten dokunuyor senin mahalleye daha fazla katkının olması lazım deyince işte ben de bir anda kendimi muhtar adayı olarak buldum.

*** Peki şimdi neler var hedeflerinde onlara gelelim istersen Mehmet Can Kardeşim?

OTOBÜS DURAĞINI CEBE ALACAĞIZ-RİNG OTOBÜSÜNE DÜZENLEME ŞART..!!

—-Bu Mahalle kentsel dönüşüm alanı bu Mahalle için sıfır asfalt dökeceğim sıfır kaldırım yapacağım kim  derse yalan söylemiş olur. Mahallenin eksik olan tarafı bizim Soğanlı Kültür Merkezi karşısındaki yere otobüs durağını getirmek istiyoruz şu an durak A101’in önünde Insanlar kayıyor düşüyor orada sıkıntı oluyor ama diğer tarafta cep varken ben oraya otobüs durağını getirmek istiyorum. Ayrıca Ring otobüsleri var Soğanlı’ya dönen Ring otobüsleri Kültürpark’tan kalkıp Soğanlı’ya iniyor sonra Merinos’a çıkıyor benim düşüncem Kültürpark’tan çıkıp buradan Demiryolu Caddesi’nden geçip Kanalboyu’na insin. Gelirken de aşağıdan toplayıp Demiryolu Caddesi’ni kullanıp Merinos’a gitsin o şekilde olursa bizim halkımız yaşlı insanlarımız Merinos’tan burayı kullanabilir hem de aşağıdan gelenler burayı kullanabilir. Bu gerçekten burada yaşayan insanlarımız için güzel olacak diye tahmin ediyorum bu konular üzerine eğileceğiz hayata geçirmek için çaba sarf edeceğiz.

PARALIYI AVUKAT,PARASIZI MUHASEBECİ DİNLER..!!

Meşhur bir söz vardır paralıya Avukat parasızı da  muhasebeci dinler diye. Zaten beni mahallede az çok herkes tanır, Kimin ne ihtiyacı varsa devletle kimin başı sıkıştıysa,hukuki sorunlar yaşadıklarında  gelir beni bulur herkes.O yüzden zaten olabildiğince elimizden geldiğince gelen herkese Şimdiye dek hep yardımcı olduk hep onların yanlarında olduk. Bundan sonra bu desteğimiz  her halükarda devam edecek.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Mesela yine geçmiş 5-6 yıl içerisinde uyuşturucu üzerine çok eğildik. Bu anlamda birçok amirimizle görüşerek ekip çıkartarak buraları temizlemek İçin elimizden geleni yaptık. Emniyetimiz bu konuda çok yardımcı oldu,sağ olsunlar. son zamanlarda tekrardan bu uyuşturucu ile ilgili bir artış olduğu gözleniyor, yine ben bu konu ile ilgili emniyetimize gerekli müracaatlarımı yaptım en kısa zamanda tekrardan bu konuyla ilgili  uyuşturucu konusunu temizlemekle ilgili tekrardan bir çalışma başlayacak. Bu konu gençlerimizin daha güzel sağlıklı bir şekilde yetişmesi anlamında bizim için çok çok önemli.

HERKESİN HAKKININ ,HUKUKUNUN GÖZETİLDİĞİ BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ.

Bizim mahallemiz kentsel dönüşüm bölgesi olduğu için bazı insanlar çok fazla bilip bilmeden halkı kendi çıkarları için kullanabiliyorlar.Duyduğumuza göre  diyorlarmış  ki; işte ben kentsel dönüşümü kaldıracağım vesaire gibi söylemler kulağımıza geliyor. Muhtarların  sorumluluk ve yetkililerini  sizler de iyi bilirsiniz.Bu verilen vaatlerin,söylemlerin  %90’ı da bu anlamda yanlış ve de uygulanabilir olmadığını ayrıca belirtmek istiyorum. Bizim kentsel dönüşümde en önemli isteğimiz bizim zamanında burada %40 oranında yol kesintisi yapılmıştı yola  terk etmişiz zaten.Şimdi ikinciye yeniden lot kesintisi yapıyorlar. Biz bunu kesinlikle istemiyoruz.Anlaşılabilmesi için biraz daha açayım isterseniz. Mesela bizim burası 140 Metrekare diyelim 40 metrekaresini düşmüşler 100 metrekareye düşmüş bizim arsamız, şimdi tekrardan diyor ki belediye “yine biz %40 kesinti yapıyorum sizin yeriniz  60 metrekareye düşürüyoruz diyor” biz bunu kesinlikle istemiyoruz. Bizim 100 metrekare yerimiz müteahhit buraya geldiği zaman 8 katlı dikecek binayı 100 metrekareden 800 metrekare alan kapatacak, ama bize verdiği yer 60 metrekare, biz bunu istemiyoruz. Herkesin hakkının ,hukukunun gözetildiği bir kentsel dönüşüm istiyoruz bir mahallemizde.Biz burada Kiremitçi Mahallesi’ni  örnek gösteriyoruz orada 100 metrekare yeri olan insanlara  200 metrekare yer vermişler. Bizim burada 100 metrekare yerin varsa %40 Lot kesintisi yapıp 60 metrekare yer veriliyor, böylelikle  hakkımız gasp edilmiş oluyor bu anlamda belediyeye birçok dilekçeler verildi.Ben belediye  meclisi  konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın ikinci el lot kesintisi olamaz diye söylediğini de duydum. Bunun bu şekilde olması ve herkesin hakkının, hukukunun gözetilmesi lazım gelir diye düşünüyorum. Biz inşallah 31 Mart’ta Muhtar seçilmemiz görevi almamız durumunda bu konularla ilgili mutlaka herkesin hakkını hukukunu gözeterek elimizden geleni yapacağız.

*** Mehmet Can kardeşim, tabii yavaş yavaş da röportajımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz, son olarak buradan Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan insanlarımıza ,seçmenlere ne gibi mesajlar vermek istersiniz, neler söylersiniz?

AVUKAT BİR MUHTAR ADAYI ÇIKARSA MAHALLEMİZ İÇİN ÇEKİLİRİM..!!

—- Muhtarlık konusunda burada en verimli bilgili olabilecek kişi  mahallemizde varsa muhtar adayı olursa bir avukat olabilir. Ve de Muhtar olmak istiyorum derse ,kentsel dönüşüm aşamasında diğer aşamalarda bilgim var derse ben kesinlikle çekilirim ve onu desteklerim kesinlikle çekilirim. Çünkü önemli olan mahallenin çıkarı ama gelip de başka insanları galeyana getirip de ümitler verip ümitlendirip yapamayacak insanları da ben bu mahallede desteklemek istemiyorum. 5000 civarı toplam nüfusumuz 2500 ile 2700 arası da seçmenimiz bulunuyor. Alan olarak çok geniş bir mahalle Gaziakdemir. Kültürpark mesela bizim mahallemiz sınırları içerisinde aradan yol geçtiği için ama gitmekte sıkıntı yaşanıyor, Ailelerin çocuklarıyla birlikte eğlenebilecekleri herhangi bir çocuk parkı yok mahallemizde.Gezmek için  mecburen burada yaşayan insanlarımız Soğanlı Mahallesi’ne ya da çevre mahallelere gitmek zorunda kalıyorlar. Biz de inşallah göreve gelmemiz durumunda birkaç noktada çocuk parkı kazandırmak istiyoruz mahallemize.

BURSA’NIN GÖBEĞİNDE MAĞDURİYET YAŞIYORUZ

Tabii bu kentsel dönüşüm nedeniyle birçok yatırımın da mahallemize gelmesi ertelendi. Eğer ki kentsel dönüşüm 5-10 sene daha bizim söylediğimiz imkanlarda yapılmayacaksa burada yaşayan insanların mağdur bırakılmaması lazım. Bizler de bunun için elimizden geleni yapacağız.Birde kentsel dönüşümde  2 kademe olarak bölündüğünden mahallemizin söz ediliyor. 1. kademe bitecek ki en az 5 seneyi  bulur .1. kademenin bitmesi bu süreç zarfında 2. kademedeki insanlar hayatlarına devam edeceklerini düşünmemiz gerekiyor.Bu anlamda Bizim okulumuzda yok. Soğanlı Mahallesi’ndeki, Çiftehavuzlar’daki okullara öğrencilerimiz gidiyor. Aslında biz Bursa’nın göbeğinde mağduriyet yaşıyoruz Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Burada ilkokulumuz yok ,anaokulumuz yok, oyumuzu bile biz Çirişhane  Mahallesi’ndeki Malcılar Lisesi’nde kullanıyoruz bizim mahallemizdeki Atatürk Lisesi var yine ama bizim mahallemiz içerisinde saymıyorlar.

HİZMET İÇİN DESTEK BEKLİYORUM

Kapı kapı gezip imsakiyelerimizi dağıttık herkese güzel ,hayırlı ,bereketli bir ramazan ayı diliyorum.Çok fazla mağdur durumdayız son olarak işte bu mağduriyetlerin giderilmesi adına tecrübelerimizi sahaya yansıtmak anlamında elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Bu anlamda da 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan insanlarımızdan destek bekliyoruz, onların desteği ile İnşallah Muhtar olmamız durumunda elimizden geldiğince ben ve aza adaylarımız Serpil Kınay, Ziya Aybey, Recep Tan, Mücahit Kaymaz, İdris Esen, Halil İleri, Muhammet Karaca ve Veli Başar ile birlikte gecemizi gündüzümüze katarak Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan insanların hak ettiği hizmetlerin gelmesi adına çalışmalar yürüteceğimize dair söz veriyorum.

BAŞARILAR MEHMET CAN KEREMETÇİ..!!

Mevcut İsmet Ay muhtarın yanında 5 yıldır baş azası olarak tecrübeler kazanan muhasebeci olmasından dolayı da her zaman her anlamda Gaziakdemir’de yaşayan insanların sıkıntılarında,başı sıkıştığında  yanlarında duran onların sorunları ile hemhal olan dertlerini bilen bilmiş olduğu bu sıkıntıları giderebilmek adına da şimdi

Gaziakdemir  Mahallesi’nde muhtar adayı olan Genç, mali müşavir  Mehmet Can Keremetçi’ye bizler de 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ