Demokrat Zafer

Konya’da staj ve çıraklığa müjde bekleyen mağdurlara miting alanında engel! 50 kişi gözaltında!

Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında dernek üyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya mitingine gitmek isterken gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için miting programına 10 Şubat’ta Zonguldak ile başladı.

Bu hafta sırasıyla Şırnak, Mardin, Ağrı, Van, Hakkari ve Erzurum’da miting yaptı.

Erdoğan, haftanın son mitinginde bugün saat 14.00’da Konyalılara hitap etti. Kılıçarslan Meydanı’ndaki mitinge katılmak için alana gelen Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında dernek üyesi burada engellendi ve gözaltına alındı.

Olayın detayları Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu’nun resmi sosyal medya hesabında şu ifadeler ile aktarıldı;

“Konya Derneği yönetici ve üyelerimiz, Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya mitingine katılmak üzere miting alanına gittiler. Hiçbir şey yapmadıkları halde kapıda güvenlik uygulamasında alana girişlerine izin verilmedi. Akabinde dernek başkanımız ve arkadaşlarımız gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüler. Sebepsiz yere yapılan bu uygulamayı ASLA kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Avukat Barış Bektaş ise yaptığı açıklamada; “Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Dernek Başkanı İmdat Yüğrük ve beraberindeki 50 civarında Staj ve Çıraklık mağduru Cumhurbaşkanı’nın Konya mitinginde gözaltına alındılar. Emeklilikte staj ve çıraklık başlangıçlarının esas olmasını isteyen ve sadece bu taleplerini Sayın Cumhurbaşkanı’na iletmek isteyen mağdurlar gözaltına alınarak ikinci kez mağdur edildiler.

Siyasetçilere durumlarını iletmek gibi en basit taleplerin dahi gözaltı ile sonuçlandığı bir ülkeye dönüştük. İktidar anayasal hakları çiğneme noktasında iyice kayıtsız ve kural tanımaz bir noktaya geldi. Eleştiri ve protesto bir yana vatandaşın taleplerini iletmesi dahi suç haline geldi. İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı…” dedi

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her programını takip ediyor ve staja müjde, çıraklığa müjde sloganları ile dikkatleri üzerine çekiyordu. Erdoğan’ın bu seferki mitinginde mağdurlar ambargo ile karşı karşıya kaldı. Konuya dair detaylar önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal yaşananlara sert tepki göstererek; ” Türkiye’mizin her partisinden siyasiler, Bugün Konya Derneğimizin Başkanı Antalya Derneğimizin Başkanı ve üyeleri hep birlikte Staj ve Çıraklık Sigortası Mağduriyetimizin bitirilmesi için daha önce Adana da, İstanbul da, İzmir de yaptığımız gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’daki düzenleyeceği mitinge katılarak kendisine sesimizi duyurmak istedik.

Biz bugüne kadar üç tane çok büyük ulusal miting yaptık. Devlet bizim, vatan bizim, bayrak bizim dedik. Bunu da hep söyleyeceğiz. Bizler bu milletin kalifiye isgucuyuz. Biz çalıştık, biz emek verdik. Bugün Konya’daki ve şu anda Antalya’dan Konya Mitingine gelen arkadaşlarımıza polisimiz göz altı uygulaması yaptı/yapıyor. Buradan herkese sesleniyorum. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonunun bir paydaşı olarak olarak yüzbinler adına siyasete diyorum ki; derhal bu göz altı uygulamalarına son verin. Demokratik hakkını kullanmaya çalışan insanlara bu uygulama hukuk dışıdır. Biz demokratik hakkını kullanan ve bundan bakmayacak insanlarız. Kimse bize göz altı yaparak yılacağımızı hayal etmesin.

Yanlış bir işlem var. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan @RTEdijital biz usta olduk zaten çırakken, stajyerken yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesi için demokratik hakkımızı kullanmak için uğraşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, siz bu mağduriyeti oluşturmadınız ama sizden çözüm bekliyoruz. Bizler devletini seven vatanına bağlı insanlarız. Bizler hep bahsettiğiniz ara elemanız. Sizden çözüm bekliyoruz. Siyasi olarak asla bir tarafımız olmadı ama şunu da söyleyelim çocuklarımızın, çocukluğumuzun hakkı için biz Staj Çıraklık Partisindeniz. Bizlerin haksızlığa uğradığını biliyorsunuz. Bize bütçe dediniz bize deprem harcamaları dediniz bizler bekledik ama şimdi artık sizden bunu yani bu mağduriyeti çözeceğimizin müjdesini duymak istiyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanım bu sorunu çözecek misiniz?  Türkiye’de eskiden kalma bu kanunlara bir dur demek zamanı gelmedi mi?” dedi.

Bursa Staj Çırak Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tuncay olaylara dikkat çekerek; “Bugün Konya’da çok üzücü bir durum yaşadık, ülkemizin geçmişin çalışkan çırakları bugünümüzün ustaları sanayinin çarklarını çevirenlerdir. 3308 nolu yasa yüzünden mağdur edilmiş kandırılmış çıraklar hala e-devlet’te ilk işe giriş tarihi görünen sigorta tescil numaralarını emeklilikte bir işe yaramamasını Sayın cumhurbaşkanına duyurmak için mağduriyetlerin dile getirmek için gittikleri mitingde apar topar tutuklanıp karakola götürülmüşlerdir, vatanı bayrağı için her zaman her şeyden önce tutan çıraklara yapılan bu zulüm ve davranışı kınıyoruz.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ