Demokrat Zafer

Güneş Özgeç’in ilk albümü Kertenkele Kraliçe’nin Zamansız Masalları müzik severlerle buluştu!

Şarkıcı, şarkı yazarı, multienstrümantalist, aranjör ve prodüktör unvanlarıyla müzik üretiminin pek çok aşamasında varlık gösteren Güneş Özgeçin Kertenkele Kraliçenin Zamansız Masalları başlıklı ilk albümü 15 Mart Cuma günü müzik severlerle buluştu.

Yarattığı hafıza, hayaller, ihtimaller, yaptığı iyi kötü sürprizler ve göreceliği ya da yokluğu üzerinden yedi şarkıda zaman”ı kurcalayan koleksiyon adını, müzisyenin hayatında iz bırakmış iki karşılaşmadan alıyor.

Kertenkele Kraliçe, Jim Morrison’ın I am the Lizard King, I can do anything.” (Ben Kertenkele Kralım, ne istersem yaparım.) sözündeki ilham veren duruşa bir gönderme. Kertenkele, gezegenin en eski hayvanlarından biri olarak zamandaki ağırlığının yanı sıra bir Göbeklitepe ziyareti esnasında yaşattığı büyülü hatırayla da Güneş Özgeç’e yol gösterdi. Milattan önce 9500lerden kalan heykellerin üstündeki kabartmasına bakarken bir anda ayağının altından geçiveren kertenkele, müzisyene zamanın hiç de algıladığımız gibi olmadığını yeniden söyleyerek, albümün çekirdeğini ve Kertenkele Kraliçenin anlattığı masalları meydana getirdi.

Taşları; Likya Uygarlığı’nda serpilmiş kadınların başkaldırısından 6-7 Eylül ihanetinin yaşandığı 1950ler İstanbuluna, araba yolculuklarında dalınan gündüz düşlerinden aşkla taşmış iki kişi arasındaki sahici samimiyetin şehvetiyle yanan anlara ve bugünün yaşantısına dair türlü kayboluşlara uzanan hikâyelerle döşenmiş bir müzikal patika… Güneş Özgeç, albümün vadettiği bu zaman ötesi yolculukta duyulan tınıları da nostaljik ve moderni, akustik ve elektroniği birbirine bağlayan bir enstrümantasyon ve aranje yaklaşımıyla inşa etti. Kompozisyonlarda zaman kaymasını andıran gıcırtılar ve bozuk seslere yer verdi.

Hem sade hem de oyuncaklı, hem puslu hem de ışıltılı doğalarıyla daima sıcak, yakın mesafede hissettiren şarkıların ikisi dışında, albümdeki tüm söz ve müzikler Güneş Özgeç’e ait. Yeniden yorumlardan biri, sözlerini Aysel Gürelin yazdığı bir Arto Tunçboyacıyan bestesi olan “İstanbul Hatırası”, diğeri ise müzisyenin babası Ömer Özgeçin bestelediği bir Melih Cevdet Anday şiiri olan Likyalı Kadınlar.” Alacanın yarısı Mehmet Mutlunun katkı verdiği iki şarkı haricinde enstrüman kaydı, aranje ve prodüksiyonun tamamı da Güneş Özgeç imzalı. Miks işlemlerini Alp Turaç’ın, masteringi  Erdem Helvacıoğlunun üstlendiği Kertenkele Kraliçenin Zamansız Masallarının kapak görseli Deniz Bankal‘ın ellerinden, tanıtım fotoğrafları ise Merve Terzioğlunun objektifinden çıktı.
Yakın gelecekte, albümdeki şarkılardan dört tanesinin akustik versiyonunu paylaşacak Güneş Özgeç’in planları arasında, yaz aylarında yayımlanacak birkaç düet projesi de var.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ