Demokrat Zafer

Ayrımcılığa tepki

Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bir gece düzenledi. Geceye katılan Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Bayram Kazancı, sert bir açıklama yaparak, gecenin CHP kongresine dönüştürüldüğünü savundu. CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey ile CHP Nilüfer Belediye başkan adayı Şadi Özdemir’in konuşturulmasına rağmen, kendisine söz verilemediğini belirten Kazancı’nın açıklaması şöyle:

“Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl l dönümü gecesine katıldık. Bu organizasyona katkı sağlayan ve katılan tüm hemşerilerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel organizasyonu CHP kongresine çevirip, CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Bozbey’e, ilçe belediye başkan adayına söz hakkı verip Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayına söz hakkı tanımaktan imtina eden dernek yönetiminin davranışını kınıyorum.”

ARTVİNLİ ŞADİ ÖZDEMİR İLE HEMŞERİ DAYANIŞMASI

Artvin’in kurtuluşu gibi, birlik ve beraberlik anlamını taşıyan bir gecede Zafer Partisi adayına söz hakkı tanınmaması, Artvinli  Şadi Özdemir ile Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu arasındaki hemşeri dayanışması ve mikro milliyetçilik iddialarını akla düşürüyor. Öte yandan Bursalı siyasetçi  AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in, gecenin CHP’nin kongresine  dönüştürülmesine tepki verip vermeyeceği de merak ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ