Demokrat Zafer

Bursa, İnegöl’ünden Kesteline Cumhuriyet Halk Partisi’ni hak ediyor

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Belediye Başkanları Aday Tanıtımı gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bursa Adaylarını tanıttı

MERVE DENİZ EKİCİ – CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel aday tanıtımı için Bursa‘da. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Özel, Bursa Çözüm Toplantısı ve Belediye Başkanları Aday Tanıtımı Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasına, “Bursa’dayım, Osmanlı‘nın emaneti Bursa. Sırtını Uludağ‘a yaslamış güzel Bursa‘dayım. Yeşili, doğası, tarihiyle Türkiye’nin gözbebeği Bursa’dayım. Kızım İpek, adını Bursa İpeği‘nden alır” sözleriyle başladı.

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN KOYU GRİ BULUTLARININ ÇÖKTÜĞÜ BURSA”

Özel, “Maalesef ihmal edilmiş, yeşil rengi Cumhur İttifakı‘nın koyu gri yağmur bulutlarının üzerine çöktüğü, gençleri mutsuzlaşmış, kadınlar ürkmüş, işsizliğin alıp yürüdüğü, yoksulluğun bıçağı kemiğe dayandığı ve artık yeter dediği bir Bursa’dayım. Mustafa Bozbey‘i dinlerken şunu gördüm; Bozbey geldi, hepimizin gözüne baktı ve dedi ki; nerede kalmıştık?” şeklinde konuşmalarına devam etti.

“BURSA’DA ZAFERİN AREFESİNDEYİZ”

CHP il ve ilçelerinin çok sık tercih edildiğini belirten Özel, kentten nasıl olumlu farklılaştıklarını ve pozitif ayrıştıklarını görüyorum. Bizim yönetmediğimiz kentlerde bizim semtlerimize nasıl özenip özlediklerini görüyorum. Üniversite tercihlerini CHP’nin yönettiği ilçeleri seçtiklerini görüyorum. Görüyorum ki Bursa, İnegöl’ünden Kesteline Cumhuriyet Halk Partisi‘ni hak ediyor. Bursa’da büyük bir zaferin arefesindeyiz. Yarım kalan hikayenin tamamlanması için Bursa sokaklarında heyecanı görüyorum. Anketlere bakıyorum, keyifleniyorum” şeklinde konuştu.

“MEGA PROJEMİZ: AKTAŞ’I GÖNDERİP BOZBEY’İ GETİRMEK”

Özel, “Sayın Bozbey biraz önce dedi ki biz Bursa’nın sorunlarını anlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bursa’daki mega projesini açıklamayı Sayın Bozbey bana bıraktı. CHP Genel Başkanı olarak Bursa Büyükşehirle ilgili mega projemizi bir cümleyle özetliyorum. Alinur Aktaş’ı gönderip Mustafa Bozbey’i getirmek” dedi.

“AKTAŞ’IN YÖNETİMİNDEKİ BURSA’YA YAZIKTIR” 

Projelerin bütünsel, kapsamlı olduğunu söyleyen Özel, projenin içindeki parçaların birbiriyle konuştuğunu ve sonuç odaklı olduğunu ifade etti. Devamında Özel, “Bursa’da Alinur Aktaş gibi Cumhuriyetle çelişkisi olan, Cumhuriyet‘in değerleriyle çatışan, Ölümünden sonra Uğur Mumcu‘ya laf edecek kadar, Türkan Saylan gibi büyük eğitim emekçisine, bir kanaat önderine laf edecek kadar ve bu ülkeyi laik Türkiye Cumhuriyeti‘nde bir ilahiyat profesörü kadını öldürenlerine laf etmeyip de o kadına arkasından laf edecek kadar gözü dönmüş, yüreği taş, içi kirli, aklında fikrinde örümcek fikirler olan bir kişi. Bursa’da yönetimde olduğu her gün, her dakika Bursa‘ya yazıktır. Bu da bizim ayıbımızdır. Alinur Aktaş‘a bir tek şey söyleyeyim, siyaset tarafını belirtme işidir kardeşim. Biz sizin gibi kimseyi itmeye kalkmaya, ötekileştirmeye, şeytanlaştırmaya menkul değiliz. Bu topluma sorduğunda yüzde 95 Atatürk sevgisiyle dolu olan, bu memleketi kim kurtardı deyince dedelerimiz birlikte kurtardı diyen, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’yi, Sünni’yi kimseyi inancından, mezhebinden, dininden ayırmayan Çanakkale‘de koyun koyuna torunuyuz diyen bir irfanın evlatlarıyız hepimiz. Ama sen 30 Ağustos zaferine, 29 Ekim’e,  23 Nisan’a dil uzatıyorsan tarafını seçmişsin kardeşim. Sen işgal donanması yaklaştığında onun önüne kırmızı falığını serenlerin peşindesin. Ben o donanmayı görünce yanındakilere geldikleri gibi gidecekler diyenin partisinin mensubuyum” şeklinde konuştu.

ÖZEL’DEN BAHÇELİ’YE ‘ATATÜRK’ ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Özgür Bey’in akıl sağlığı yerinde midir? Atatürk öldü’ sözlerine karşı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Sayın Bahçeli, Atatürk’e husumet duyanlar, Kurtuluş Savaşı yoktur diyenlere, keşke Yunan kazansaydı diyenlere koltuk değneği olduğun gün Atatürk senin için öldü. Ama Atatürk, onun ilkeleri için yaşayanlar için, onun eseriyle gurur duyanlar için, onun emanetini, canı pahasına savunmayı göze alanlar için ölmedi” şeklinde cevap verdi.

“KADIN CİNAYETLERİ BU ÜLKENİN UTANCIDIR”

Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetin partisidir. Atatürk‘ün partisidir. Mecliste bulunan her partiye aynı mesafededir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi esas olarak altı okun partisidir. Bir yandan Sayın Bozbey’in sunumunu izlerken o Bursa sokaklarında korkan anneyi gördüm. Neden korkuyorlar? Devlet niye korumuyor? Elbette kahraman polisimiz ve güvenlik güçlerimiz üstüne düşeni yapmak istiyor. Ama birileri bir yerlerden cesaret alıyor. Kadın cinayetleri bu ülkenin en büyük utancıdır. Ve bu kadın cinayetlerinde son 15 yılda sadece bir yıl düşüş vardı. O da İstanbul Sözleşmesi’nin imzaların onaylanıp yürürlüğe girdiği 2011 yılıdır. Sebebi şudur, Kadın cinayeti işleyenler ‘namus der kurtulurum, kravatı giyen iyi halden yararlanır kurtulurum’ diyorlar. 2011 yılında İstanbul Sözleşmesi’yle beraber bu işler bu kadar kolay değildi” açıklamalarıyla İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değindi.

“HİZBULLAHÇILAR İSTEDİ DİYE SÖZLEŞMEDEN ÇIKTILAR”

Özel konuşmasının devamında, “Kadın kollarımız çalışıyor. Ama bu mesele toplumsal bir meseledir. AK Parti iktidarında neyi doğru yaptılar diye bana sorsanız İstanbul Sözleşmesi‘ne imza koymaları, meclise getirmeleri, hepimizin desteğiyle geçmesi bir nazar boncuğu gibi tek doğruları varsa buydu. Gecenin birinde Hizbullahçılar öyle istiyor diye kaldırdılar. Hizbullah bağlantılı HÜDAPAR‘la ittifakın şart olduğu için. Domuz bağlarının, kadın katillerinin ve her fırsatta ‘kadınları sahiplendirmek lazım’ diyerek aşağılayanların ittifakına ve onların bir avuç oyu için bir günde tek başına İstanbul Sözleşmesi’nden çıktı” şeklinde konuştu.

“EMEKLİYE GELİNCE PARA YOK”

Özel, saray harcamalarına değinerek, “Saray, bir dakikada 23 bin lira para harcıyor. Böyle milyon katrilyon deyince anlaşılmıyor. On bin liralık emekli maaşı, sarayda 26 saniyede tüketildi. 14 tane uçağa para var, başka bir şeye yok. Merkel, minibüse biniyor, bunda dünyanın en pahalı uçan sarayı var. Bunda dünyanın en pahalı uçaklarından on dört tane var. Ama emekliye gelince bütçede para yok. O yüzden hepimiz aklımızı başımıza alacağız. Sıkı para politikası,acı reçete içireceğiz diyor. Kim içecek acı reçeteyi? Acı reçeteyi damatlar mı içecek? Sarayı yapan müteahhit mi içecek acı reçeteyi? Acı reçeteyi, emekli içecek, emekçi içecek, işsizler içecek, esnaflar içecek, köylüler içecek, balıkçılar içecek, alıcılar içecek. Acı içeceği içmeyeceğiz. Acı reçeteye itiraz edeceğiz” şeklinde konuştu.

“KIL PAYI KAÇIRDIĞIMIZ BURSA’YI ALIYORUZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Geçen sefer kıl payı kaçırdığımız Bursa‘yı bu sefer alıyoruz ama birlikte olursak alırız. Geçen seçimde birlikte olduğumuz iyi insanlar buradan uzaya gitmediler. Bursa’nın sokaklarındalar. Her yerdeler. O iyi insanlar birlikte sadece sosyal demokratlar değil milliyetçi demokratlar yine sandık başındalar” açıklamasıyla konuşmasını sonlandırdı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey

Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın

Yıldırım Belediye Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir

Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç

Gemlik Belediye Başkan Adayı Şükrü Deviren

İnegöl Belediye Başkan Adayı Ali Doğan

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem

Karacabey Belediye Başkan Adayı Gönül Avcı

Gürsu Belediye Başkan Adayı Haşim Öztürk

Kestel Belediye Başkan Adayı Akan Ayaz

Orhangazi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar

Yenişehir Belediye Başkan Adayı Sadi aktaş

İznik Belediye Başkan Adayı Ayhan Özer

Orhaneli Belediye Başkan Adayı Vildan Koç

Keles Belediye Başkan Adayı Orhan Aslan

Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay

Harmancık Belediye Başkan Adayı Haşim Ali Arıkan

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ