Demokrat Zafer

Amgen Scholars 2023 mezunları Türkiye ofisini ziyaret etti

Amgen Scholars programının 2023 mezunları, Amgen Türkiye ofisini ziyaret etti.

Dünyanın önde gelen biyoteknoloji şirketlerinden Amgen’ın, Amgen Vakfı aracılığıyla yürüttüğü global araştırma deneyimi programı Amgen Scholars programının 2023 mezunları, Amgen Türkiye ofisini ziyaret etti. Geçtiğimiz yılki programa dahil olan öğrencilerin 27 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdikleri ziyarette, Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman ve Yönetim Ekibi tarafından ağırlandılar. Ziyaret çerçevesinde, program süresince elde ettikleri deneyim ve kazanımları dile getiren program katılımcıları değerli paylaşımlarda bulundular.

“Bilim eğitimini teşvik ediyoruz”

Ziyaretleri için 2023 yılı mezunlarına teşekkür eden ve Amgen olarak gençlerde bilim tutkusu yaratmak adına yenilikçi projelere imza attıklarını belirten Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman program hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Amgen olarak hastaların hayatına değer katacak ilaç ve tedaviler geliştirmenin yanı sıra, Amgen Vakfı bünyesindeki projelerimizle gençlere daha kaliteli bir bilim eğitimi sunmak için çalışıyoruz. Global olarak 2007 yılında çalışmalarına başlayan Amgen Scholars Programı’na, 5,300’den fazla öğrenci katılmış durumda. Katılımcıların %58’inin kadınlardan oluşması bizim için ayrıca mutluluk verici. Amgen Türkiye olarak Amgen Scholars Programı’nın önemli parçalarından biriyiz. Kurulduktan sadece iki yıl sonra, 2009’da programın Türkiye ayağını devreye aldık. O günden bu yana 13 üniversiteden toplam 71 öğrencimizin, Avrupa’nın önde gelen eğitim kurumlarının yaz dönemi araştırma programına dahil olmasını sağladık. 2023’te ise ülkemizden toplam 523 başvuru arasından 11 öğrencimiz yine bu yolla programa kabul aldı. Bugün bu arkadaşlarımızı ağırlamaktan onur duyuyor, ziyaretleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu sayının daha da artmasını amaçlıyoruz.”

Amgen Scholars Programı

Sağlık, ilaç ve biyoteknoloji sektörlerinin lider şirketlerinden Amgen, Amgen Vakfı aracılığıyla 1991 yılından bu yana geleceğin bilim insanlarına ilham vererek bilim okuryazarlığını güçlendiriyor. Fen eğitimini, çağın ve geleceğin gereksinimlerine uygun olarak yeniden tasarlıyor. Amgen Vakfı’nın finansal desteği ile yürütülen programlar ile, lokal liselerden dünyanın önde gelen eğitim kurumlarına kadar geniş bir öğrenci-öğretmen havuzuna ulaşılıyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden üst düzey öğretim görevlileriyle bir araştırma projesine dahil olan öğrenciler; program süresince staj yaptıkları kurumlarda önemli araştırma projelerine katılıyor, uygulamalı laboratuvar deneyimi kazanıyor ve bilimin ilerlemesine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca, kıymetli bilim insanları ve akademisyenler tarafından mentorluk alıyor; bilimsel seminerlere, atölyelere ve network etkinliklerine dahil oluyorlar. Bunlara ek olarak, öğrencilerin araştırma projelerini paylaştığı, biyoteknoloji hakkında bilgi edindiği ve kıymetli bilim insanlarından doğrudan bilgi alabildikleri sempozyumlara katılma şansı yakalıyorlar. Dünya genelinde 25 üst düzey enstitünün ev sahipliği yaptığı bu yaz araştırma programında, yine dünya genelinde 905 üniversite ve kolejden 5,300’den fazla Amgen Scholars mezunu bulunuyor.

2024 yılı Amgen Scholars Programı’na başvurular 1 Şubat Perşembe günü sona ermişti.

Amgen Vakfı’nın diğer projeleri

Amgen Vakfı’nın Amgen Scholars haricinde üç ana projesi daha bulunuyor. Hem öğretmen hem de öğrencilere bilimsel keşif heyecanını yaşama fırsatı veren Amgen Biotech Experience (Amgen Biyoteknoloji Deneyimi Programı); ücretsiz ve internet üzerinden erişilebilen sanal bir laboratuvar olan LabXchange ve lokasyon bağımsız olarak herkes için ücretsiz ve dünya standartlarında eğitim içeriği sunmak üzere çalışan Khan Academy – biyoloji içerikleri sponsorluğu bulunuyor. Amgen Vakfı, Khan Academy’deki tüm biyoloji kaynaklarının tek sponsoru olarak destek veriyor

Amgen Hakkında
Biyoteknoloji alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan Amgen, biyolojinin gücünü kullanarak ciddi hastalıklara yönelik yenilikçi ilaçlar keşfedilmesi, geliştirilmesi, üretimi ve hastalara sunulması için çalışmaktadır. Merkezi Thousand Oaks, Kaliforniya olan Amgen, dünya çapında 100’den fazla ülkede 20 binin üzerinde çalışanı ile hastaların karşılanmamış ihtiyaçlarına, sağlık durumlarının iyileştirilmesine ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik tedaviler geliştirmeye odaklanmaktadır. Amgen, stratejik önem taşıyan bölge ülkelerinde büyümeyi hedeflemiş ve Türkiye’yi de faaliyet göstereceği ülkelerden biri olarak belirlemiştir. Türkiye’de Amgen, 2005 yılında bir distribütör aracılığı ile ürünlerinin dağıtımına başlamış ve 2010 yılında merkez ofisini açmıştır.

Daha fazla bilgi için Amgen.com.tr adresini ziyaret edebilir, bizi FacebookTwitterLinkedIn ve Instagram adreslerini takip edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ