Demokrat Zafer

Seçmen Bir Alternatif Olduğunu Görmeli

Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Yıldırım, adaylığını ve projelerini açıklayacağı basın toplantısı yapıldı. Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Yıldırım’ın adaylık açıklaması ve projelerini anlatacağı toplantı Podyum Davet’te gerçekleşti. Bağımsız Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Yıldırım, “Bu yoksul ve göçmen çocuğu okutan Cumhuriyet’e ve o Cumhuriyet’in kurucusu olan Atatürk’e minnet borcumuz olduğunu belirtmek isterim. Neden çıktık, herkesin kafasında soru bu. Neden partide değiliz? Aslında soru burada, partli olmamak. Hepimizin bildiği bir gerçek var. Herkes siyasilerden ve partilerden bıkmış durumda. Etrafımdaki herkes ‘sandığa gitmeyeceğim’ diyordu. Sebep hep aynı. Etrafımdan gelen olumlu tepkiler sebebiyle böyle bir organizasyon yapıp farkındalık yaratmak istedim. Benin 1 oy almam ve 100 bin oy almamla arasıda hiç fark yok. Benim amacım farkındalık yaratmak, iki kutup olmaması. Bir alternatif olduğunu görsün” açıklamalarıyla adaylığı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yıldırım; ”

Bugün beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Bursa, Bir Terciğin Var!” sloganıyla çıktığım yolda, sizlere hikayemi ve yolculuk boyunca yapacaklarımı anlatacağım.

Katılımınızdan onur duyduğumu ifade etmek isterim.

1966’da Ankara Polatlı da doğdum.
Kafkas kökenli olup 1968 yılında İnegöl’e göç eden, Köy Enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın ev hanımı bir annenin evladıyım.

İlk orta öğrenimimi İnegöl’de tamamladım. 1984 yılında ODTÜ Felsefe bölümünü kazandım 3 yıl devam ettikten sonra okulu bıraktım.

1987 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nden ön lisans mezunu oldum. 1989 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü kazandım ve 1994 yılında mezun oldum.

İyi derecede İngilizce bilmekteyim. Üniversite öğrenciliğim döneminde Marmaris ve Bodrum’da profesyonel turist rehberliği, ilerleyen dönemde Antalya Side’de turizm işletmeciliği yaptım.

1997 yılında İnşaat ve gayrimenkul sektörüne geçtim. Halen gayri menkul sektöründe aktif olarak hizmet vermekteyim.

Öğrencilik dönemlerinden gelen siyasi kimlik ve görüşlerim ışığında, 2022 yılında Türkiye Değişim Partisi Bursa İl Başkanlığı görevinde bulundum.

2023 yılında CHP saflarına katıldım.

Bugün itibarıyla bağımsız olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım.

Bu vesileyle, Bursa ve Bursalılara ilişkin düşüncelerimi, bu kente olan sevgimi, kentin geleceğine dair kaygılarımı, eleştirilerimi ve sorunlarla ilgili çözüm önerilerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

1-) RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ülkemizin olduğu kadar Bursa için de en öncelikli sorun kentsel değişimin ivedi şekilde hayata geçirilmesidir.  Bugüne kadar yapılan kentsel dönüşümlerde  öncelik  rantsal getirisi yüksek bölgelere verilmiştir. Nilüfer’de daha 20 yaşındaki binalarda dönüşüm adı altında faaliyete girişilmiş ama kentin diğer yerlerinde 50 yıllık binaların yanından bile geçilmemiştir. Bu aldatmacaya son vermek gerekiyor. Altıparmak Çarşamba bölgesi başta olmak üzere şehrin diğer bölgelerinde acil olarak faaliyetler başlatılmalıdır.

2-) TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA ÜRETİCİYE BELEDİYE DESTEĞİ SAĞLAMAK

Gelecekte dünyamızın da en önemli sorunlarının başında gıdaya erişim olacağı aşikardır. En önemli projelerimizden biri de tarım ve hayvancılık konusunda üreticiye belediye desteğini sağlamaktır. Kırsal kesimdeki insanlarımız doğduğu yerde doyarsa kentlere göç olmaz ve ters göç sağlanabilir.

3-) TARIM VE HAYVANCILIK YAPAN  ÜRETİCİLERİN KOOPERATİFLEŞMESİNE ÖN AYAK OLMAK

Kurulmasına destek olacağımız Tarım ve Hayvancılık  kooperatiflerinin ürünleri ilk elden alınarak, açılmasını planladığımız Belediye Marketlerinde satılması bu yolla alım garantisi yaratılması ve nihai tüketicilerin ucuz gıdaya ulaşması sağlanacak, üreticilerin mağduriyeti önlenecektir.

4-) ÇALIŞMAK İSTEYEN FAKAT MESLEKİ BİLGİ OLMAYAN EV KADINLARINA MESLEKİ EĞİTİM VEREREK AİLE VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMALARINI SAĞLAMAK

Ev hanımlarının ev ekonomisine hatta şehir ekonomisine güç katacağını biliyoruz. Yönlendirmelerini ve eğitimlerini sağladığımız taktirde bu büyük iş gücünü ekonomimize kazandırırız.

5-) BİR ÖĞRENCİ KENTİ OLAN BURSA’DA ÖĞRENCİLERE EKONOMİK VE SOSYAL OLARAK DESTEK VERMEK, ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNUNU ÇÖZMEK

Öğrenci ve öğretmenlerimize toplu taşımada ekonomik destek vermek. Belediyenin bütçesi dahilinde mümkünse öğrencileri bu hizmetten ücretsiz yararlandırmak.

İlköğretim çağındaki öğrencilerimize gıda yardımında bulunmak. İyi beslenmelerini sağlamak önceliklerimiz arasındadır.

6-) DAĞI, DENİZİ, TARİHİ OLAN BURSAMIZIN ULUSLARARASI TANITIMINI YAPMAK, HAK ETTİĞİ İLGİYİ VE EKONOMİK GETİRİYİ SAĞLAMAK

Türkiyemizin yeşil Bursası, mavi denizi, karlı dağları, din turizmi ile içi içe mekanları olan şehrimizin sadece Arap turistler değil tüm turistlerin ilgi odağı olması için tanıtım seferberliği başlatacağız. Bu işler için Avrupa birliği fonlarından faydalanacağız.

7-)BİR ZAMANLAR AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANININ YAPTIĞI  ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞTURULACAK

Zamanında dünyaca takip edilen Bursa Festivali, eski özgün, modern ve kültürel kimliğine kavuşacak. Dünyaca bilinen tüm sanat ve kültür organizasyonlarını içinde barındıracaktır.

8-)TARIM ALANLARININ TALANININ ÖNLENMESİ

Yeşil Bursa, tarım kenti Bursa artık beton kenti Bursa olma yolunda hızla, kontrolsüz ve önlenemez rant açgözlülüğü ile talan edilmektedir. Bursa’nın tarım alanları, ovası ile ilgili gerekli düzenlemeler acil hayata geçirilmeli, üniversitelerimiz, kent planlayıcıları ve STK’lar ile ortak hareket edilmelidir. Talana dur denmeli ranta set çekilmelidir.

9-)BESAŞ EKMEK

Büyükşehir belediyesi olarak Güney Marmara’nın en büyük üretim kapasitesine sahip ekmek üretim tesisine sahibiz. Ancak Bursa da dar gelirli kesim bu hizmetten mahrum ediliyor. Acilen kapasitenin arttırılması, ekmeğin tüm yerleşim alanlarına erişimi sağlanmalıdır.

10-) SOKAK HAYVANLARI PATİLİ DOSTLARIMIZ

Şehrimizin gerçek anlamda artık sorun olmaya başlayan, halkımızı ikiye bölen sıkıntımız patili dostlarımız. Şehrin dış arterlerine kontrolsüzce bırakılan dostlarımız ya açlıktan ölmek üzere ya da saldırganlaşarak halk sağlığını tehdit etmekte. Belediye olarak tüm hayvanların daha sağlıklı bir ortamda yaşaması, kısırlaştırılarak, kontrolsüz üremelerinin önüne geçilmesi, sağlık sorunları olanların acilen tedavisi yapılmalıdır. Bu işler için modern, şeffaf barınak hizmeti verilmelidir.

11-) ŞAMPİYON KENTİN ŞAMPİYON TAKIMI BURSASPOR

Kanunlar sebebiyle Şampiyon Bursaspora destek, sadece tüm Bursa paydaşlarını toparlayarak katkıda bulunmaları için ön ayak olunması suretiyle gerçekleşebilecektir. Bursaspor’umuz Bursa’nın şampiyon takımıdır, en büyük markasıdır. Bursasporumuza yasaların elverdiği en iyi şekilde destek olacağız.

12-) ŞEFFAF – DÜRÜST VE KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Belediye meclis toplantılarının açık yapıldığı, ihalelerinin canlı yayınla halka izletildiği bir anlayışa şahit olacaksınız. Bursa için yapılacak plan ve projelerde Üniversiteler, siyasi partiler, Kent Konseyi, STK’lar ve bilim insanlarının görüşü, önerisi alınarak planlanacak, önce şehir ve halk yararına olan projeler bir bir hayata geçirilecektir.

Yukarıda sizlere belli başlı proje ve belediye işleyişinden bahsettim. Bursa bir bütündür 17 ilçemiz de bizim bir parçamızdır.

Hangi siyasi partiden başkanı olursa olsun, birlikte çalışmaktan birlikte başarmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Basın mensuplarımızın soruları varsa, cevaplamak isterim…

Katılımınız için tekrar teşekkür ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ