Demokrat Zafer

10 YILDA MARMARACIK’TA BÜYÜK DEĞİŞİM..!!

Ulaşım imkanları ve bulunmuş oldu konum itibarıyla Bursa’mızın ve Yenişehir’imizin en rağbet gören Mahallelerinden olan Marmaracık’ın İki dönemdir muhtarlığını başarılı bir şekilde yerine getiren ve bu anlamda Bursa’mızın en başarılı Muhtarları arasına girmiş olan Mithat Arı ile geçmiş 10 yılda Marmaracık’a gelen hizmetler başta olmak üzere daha birçok merak edilene cevap bulduğumuz detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Mithat Muhtarım öncelikle bizleri ekibimizi uzun yıllar sonra tekrardan Muhtarlığınızda konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum tabii yıllar önce ilk kez geldikten sonra ara ara buraya geldik ve biz de bu büyük değişimi yakından takip ediyoruz. Gelen hizmetler ve yapılan çalışmalara geçmeden önce kısaca biz sizi tanımak isteriz.?

—- Tekrardan mahallemize gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Mithat Arı 1968 Marmaracık doğumluyum doğma büyüme buralıyım.Uzun yıllar çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştım, sonrasında Muhtar olmadan önce köy idare heyetinde görev aldım ,yine Ziraat Odası yönetimlerinde İki dönem görev aldım,hala daha hazırda Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminde orada devam ediyorum.Okul aile birliği başkanlıklarında uzun yıllar devam ettikten sonra ortaya koymuş olduğum birikimler neticesinde 2014 yılında ilk kez Marmaracık mahallemize muhtar adayı oldum sağ olsun burada yaşayan insanlarımızın desteğiyle ilk olarak 2014’te muhtar seçildim. Sonrasında 2019’da aday oldum tekrardan beni seçti sağ olsunlar.Şimdi 31 Mart’ta da burada yaşayan güzel insanlarımızın desteğini bekliyorum.

***Peki Mithat muhtarım 2014’ deilk olarak seçildiniz, şimdi geldik 2024’de  bu süreçte neler değişti Marmaracık’ta bizlere neler söylersiniz?

HİZMETLERİ ANLATMAYA İNANIN SİZİN SAYFALARINIZ YETMEZ..!!

— O günden bugüne anlatmaya başlarsak inanın Özkan Bey sizin sayfalarınıza sığmaz.. Köyün tamamını değiştirdik desek yeri var. Biz göreve geldiğimizde Bu köyde 1 metrekare parke taşı yoktu, biz geldiğimizde burada 1 metre altyapı yoktu. Daha ne diyeyim çeşmelerinden tut ,camisinden tut ,şadırvanına tut ,lavabolarına kadar tut, Su deposundan tut ,mesire alanından tut, köyün içinde hiçbir şey yoktu neredeyse. En son şimdi bu sene doğalgazımız geldi 6-7 ay oldu doğalgazı kullanmaya başlayalı.Gaz İşini bitirdikten sonra Özellikle alt taraftaki mahallede yollarımız topraktı malzeme çektirmiştik Onların hepsinin üst yapılarını bitirdik, toplamda 70.000 metrekare gibi parke taşı yaptık, 9.200 metre altyapı, İçme suyu hatlarının tamamı mahallenin içerisindeki her şey yenilendi.Saatli abone boruları dahil olmak üzere, Bu arada 35 kilometre Uludağ’dan Erikli’den gelen depolardan buraya köyümüze bir su hattı çektik.

10 YILDA MARMARACIK ADETA TAMAMEN YENİLENDİ..!!

500 tonluk içme suyu deposu yaptık yeni.Tarla Yolları yapıldı Bizim aynı zamanda arazimizden tarlaların orta yerinden yüksek hızlı tren buradan geçti. Su deposunun yanında 4000 metrekare kadar Mesire alanı yaptık etrafını tel örgü ile çevirdik. Onun yanına bayrak direğimizi diktik mesire alanının içine bayan erkek tuvaletleri  Yenişehir belediyemiz tarafından yapıldı. Mezarlığımız genişledi 2000 metreden 6000 metreye çıktı. Köy meydanımız caminin yanındaki duvarımız köyün girişine kadar aşağıya kadar 10 metre yüksekliğinde bir istinat duvarı yapıldı yine cami önünde temel ile birlikte üç buçuk metre istinat duvarı yine köy meydanımız fark etmişsinizdir yeni daha bitti şimdi etrafının duvarlarının üstünde demir korkulukları yapılacak.Ayrıca kültürel ve sosyal etkinlikler anlamında Marmaracık’ta yaşayan insanlarımızı Çanakkale ve Konya’ya gezilere katılımını sağladık bu tür kültürel ve de sosyal etkinlikler bundan sonra da devam edecek. Şu anda Bursa’da Yenişehir’de insanların hayatında ne gereksinim varsa şu anda Marmaracıkta bütün hizmetler var Allah’a şükür.

***Mithat Muhtarım tabii broşürünüzde de aynı şekilde yazmışsınız yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diye gerçekten 35-40 kalem anlamında iş yapmışsınız neredeyse Marmaracık tamamen yenilenmiş durumda, Allah nasip ederse 31 Mart’ta tekrardan Marmaracık halkı sizi seçmesi durumunda ne gibi hedefleriniz var. Neler yapmayı planlıyorsunuz?

MİSAFİRHANE BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ..!!

— Öncelikle şunu belirtmek isterim ki hizmet bitmez eksik bitmez çok şey yaptık gerçekten çok şey yaptık ama yine halen de yapılması gereken hizmetler var.Şimdi misafirhane önceliğimiz var. Nasıl söyleyeyim köy evi diyebilirsiniz, misafirhane diyebilirsiniz ya da sosyal faaliyette kullanılma binası diyebilirsiniz böyle bir yer yapılmasını istiyoruz iki yer var planımızda daha tam karar vermedik nerede olmasıyla ilgili, öyle bir niyetimiz var inşallah onu da yapacağız çok amaçlı bir bina olacak. Geçen hafta mesela burada bir kurs verildi burada topladık muhtarlık odasında topladık gençleri İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ilaçlama kursuydu ilçe tarımın zaman zaman böyle çalışmaları oluyor.İnşallah İşte bu binayı yapmamızın sebebi gençlerle ilgili dediğim gibi yine bayanlarla ilgili dikiş nakış kursları oluyor zaman zaman  açılıyor köyümüzde genç nüfus var. Şunu da özellikle belirteyim Yenişehir’de en fazla göç alan rağbet gören teveccüh gören köy biziz. Sonuçta biz çok amaçlı bir bina düşünüyoruz bu misafirhane anlamında işte gençlerimizin toplantılarını yapacağız işte değişik hem gençlerimizle ilgili hem bayanlarımızla ilgili kurslar olabilir orada kurslarımızı düzenleyebileceğimiz bir çok amaçlı bina. Şimdi 6 defa parça parça olmak üzere köyümüzde üst yapı çalışmaları yapıldı bu üst yapı çalışmaları yapılırken de buraya gelen ekibin bu insanların yatacak barınacak bir yere İhtiyacı oluyor. Şimdiye kadar gerçi idare ettik işte zaman zaman düğün salonunda zaman zaman burada ağırladık. Ama bu çok amaçlı misafirhanemiz devreye girmesi durumunda o insanları orada kalmalarını hem de barınmalarını sağlayacağız.İşte oraya ranzalar da koymayı düşünüyoruz aynı zamanda Yine ne ihtiyacı varsa bir köşeye ufak bir mutfak gibi bir şey yine banyo tuvaletlerinin de olabileceği böyle çok amaçlı bir bina düşünüyoruz.Yollarda ufak tefek eksiklerimiz kaldı. Çok kayda değer büyük eksiğimiz yok.Yine gençlerimizle de ilgili bazı düşüncelerimiz var.

MARMARACIK YENİŞEHİR’DE EN FAZLA GÖÇ ALAN KÖY..!!

Köyümüz konum olarak çok güzel bir yerde ulaşım problemi yok, su problemi yok, yol problemi yok huzurumuz var Allah’a şükür her şeyimiz var çok şükür. Köyümüzde Et mangalımız var marketlerimiz var kahvehanelerimiz var şükür her şeyimiz var Her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir köy. Gerçekten de bu da tabii Köyümüzün insanlarımız tarafından teveccüh görmesini sağlamış oluyor.

****Tabii Muhtarım başarılı muhtarın arkasında azaları da çok önemli bu anlamda Gördüğümüz kadarıyla azalarınızı da yeni dönemde oluşturmuş durumdasınız?

—- Geçmiş dönemden beri devam eden Ergin Metin, Cavit Sunduk, Burhan Arı ve Tahsin Abi yine varlar, bu dönem ilk olarak Ersin Ulu, Ramazan Abi ,Aydın Şahiner ve Salih Büyükkeskin de azalarımız arasına girdiler.Hepimiz hep birlikte bir ekip çalışması ortaya koyarak köyümüze en iyi hizmeti gelmesi adına şimdi dek nasıl çalışmalar yürüttüysek bundan sonra da aynı azimle gecemizi gündüzümüze katarak Marmaracık’a  hak ettiği hizmetin  gelmesi adına çalışmalara aynı  hızla devam edeceğiz, inşallah.

TÜM BAŞKANLARIMA,VEKİLLERİME,BÜROKRATLARIMA,MÜDÜRLERİME SONSUZ TEŞEKKÜRLER..!!

—-Devlet Büyüklerimizden, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan, özellikle bürokratlarımızdan, Büyükşehir bürokratlarımızdan, BUSKİ genel müdürümüze, Karayolları Genel Müdürlüğüne, Devlet Su İşleri Bölge müdürüne, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Başkan’a Yenişehir belediye başkanımız Davut başkana özellikle teşekkür etmek istiyorum. Arkamızda çok durdular. Allah razı olsun milletvekillerimiz başta olmak üzere desteklerini esirgemediler biz bu işleri yaparken onlar bizim arkamızda durmazsa onlar bize destek vermezse biz bu işleri yapamayız. Son zamanda Mesela en son yapılan taş duvar istinat duvarı meydan gerçekten yüksek rakamlar bunlar onların bize vermiş olduğu desteklerle yapıldı hepsine özellikle ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

****Tabii Mithat Muhtarım yavaş yavaş da röportajımızın sonuna yaklaştık son olarak İki dönemdir işte 2014 ve 2019’da Marmaracık’ta yaşayan insanlarımız Marmaracık halkı sizin arkanızda Durmuş seçmiş. Şimdi  31 Mart seçimlerine aşağı yukarı burada işte 1 ay kadar bir zaman kaldı. Onlara neler söylersiniz son olarak Marmaracık’ta yaşayan insanlarımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

HEPSİNDEN 100 BİN KERE ALLAH RAZI OLSUN..!!

— Burada köy halkımıza Mahalle sakinlerimizde bizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmadılar desteklerini esirgemediler.Hepsinden 100 Bin  kere Allah razı olsun. Mahalle halkımız arkamızda her zaman sonuna kadar durdu. Biz de onların bize verdikleri Oyların karşılığında  elimizden geldiği kadar değil elimizden gelenin fazlasını yaptık.

Yapmaya da devam edeceğiz inşallah 31 Mart’ta işte bir ay kaldı şurada onların desteklerini oylarını bekliyoruz biz de Bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonra da inşallah onların ihtiyaçlarını daha yaşanabilir bir mahalle olmasını daha kaliteli bir mahalle olması adına elimizden geldiği kadar değil elimizden gelenin  fazlası kadar yapmaya devam edeceğiz.

Herkese selamlarımı gönderiyorum.diyerek konuşmasını tamamladı.

MİTHAT ARI MUHTAR SOYADI GİBİ TAM BİR “ARI”…!!!

10 yıllık süreçte gerçekten saymakla bitmeyen hizmetleri Marmaracık’a getiren, bu anlamda hem Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden hem Yenişehir Belediyesinden Buski’den, karayollarından,

Devlet Su işlerinden tüm devlet kurumlarından  güzel iletişimi sayesinde Marmaracık’a  güzel hizmetler kazandıran bu anlamda da kesinlikle

Bursa’mızın en çalışkan Muhtarları arasında kendine yer bulmuş olan Yenişehir Marmaracık Mahallesi Muhtarı Mithat Arı’ya bizler de 31 Mart’taki seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ