Demokrat Zafer

İnsanca Yaşamak İçin Daha Ne Yapalım!

Tüm Emeklilerin Sendikası, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehrekustu Meydanı’nda yaptığı açıklama ile hükumete seslendi “Yaşamak İstiyoruz” Sendika Genel Sekreteri Gülçin Ayyılmaz tarafından okunan bildiride;
EMEKLİLER SADAKA İSTEMİYOR

Değerli basın emekçileri ve mücadele arkadaşlarımız biz emekliler bugün yine bu meydandan saray iktidarını uyarmaya devam ediyoruz ve taleplerimiz karşılanıncaya kadar devam edeceğiz.

Siyasal iktidarı ve ortakları her alanda ipin ucunu kaçırdılar. Sosyal ve Ekonomik krizin hergün sürekli derinleştiği bir süreçte yerel seçime gidiyoruz. Siyasal iktidarının, yerel seçimlerde hüsrana uğramamak için emeklilere yönelik vaatleri havada uçuşuyor. Emekli dul yetim ve engellilerin haklarını görmemezlikten gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etti.

ZAM ZULÜM İŞKENCE İŞTE AKP

Emeklilerden tepki görünce bu seferde bayram ikramiyelerine sarıldı. Güdümündeki TÜİK’in enflasyon oranı yüzde 64,77 olduğu halde Bayram ikramiyelerini yüzde elli artırdı diye övünüyor. Bin liralık bayram ikramiyesi artışıyla bir tepsi baklava bile alınamayacağını bilmiyorlar mı.! Hani torunlara bayram harçlığı, hani ikram edilecek bayram şekeri..! Her seçim zamanında olduğu gibi DAĞ YİNE FARE DOĞURDU.!

SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ!

Siyasal iktidarı ve ortaklarının uluslararası sermaye ve yerli işbirlikçilerinin yanında yer alarak güzelim ülkemizi ne hale getirdiğini, Erzincan İliç ilçesine baktığımızda yaşananların ve ülkemize yaşatılanların ne kadar kötü olduğunu bir kez daha görüyoruz.

HAVAMA SUYUMA TOPRAĞIMA DOKUNMA!

Ülkemizin yeraltı ve yerüstü tüm kaynaklarını talan eden uluslararası sermaye ve işbirlikçi çetelerin milyon dolarlık vergilerini affederek sürekli ödüllendiriyor. Ancak sıra biz emekli dul yetim ve engellilere gelince ne kadar cimri ve adaletsiz olduklarını da bir kere daha görüyoruz.

SERMAYEYE DEĞİL EMEKLİYE BÜTÇE

Açlık sınırının 21 bin lirayı geçtiği bu koşullarda emeklilere gelince aylık 10 bin lira maaşı reva görerek, resmen dalga geçiyorlar. Artık yeter.! Bunu kabul etmiyor ve hakkımız olanı istiyoruz.
Biz emekliler: Yıllarca ödediğimiz vergileri ve primleri kendimiz değerlendirmiş olsaydık, bugün en düşük
aylık gelirimiz 50 bin liranın çok çok üstünde olurdu. Onun için haykırıyoruz : DİLENCİ DEĞİL , EMEKLİYİZ.!

EMEKLİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

Eğer 40 milyon seçmeni temsil eden 16 milyon emeklinin oylarını almak istiyorsanız Gözlerinizi ve kulaklarınızı kapatsanızda alanlarda sürekli dile getirdiğimiz hakkımız olan isteklerimizi hemen yerine getirin.!
-Kök maaş uygulaması kaldırılıp, İntibak yasası derhal çıkarılsın.
-EYT lilerin dul yetim be engellilerin sorunları bir an önce çözülsün.
-Endüşük emekli maaşını hemen göreve yeni başlayan devlet memuru maaşı 32 bin 861 liraya eşitleyin .
-ikramiyelerimizin yılda dört kez bir maaş tutarın da verilmesini derhal sağlayın.

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ.

Siyasal iktidar, boş vaatlerle biz emekli dul yetim ve engellilere gelince ne kadar cimri ve adaletsiz olduğunu da bir kere daha gösterdi.”sadaka dağıtır gibi yüzdelik artışlarla biz emeklileri kandıramazsınız. Onun için 31 Mart yerel seçimleri Emeklilerin hesap sorma günüdür. Bizler bugün burada Tüm Emeklilerin Sendikası olarak, emekli dostlarımıza çok önemli bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Unutmasınlar ki, O gün oylarıyla haklarımızı vermeyenlerden hesap sormayanlar, sonradan istedikleri kadar pişman olsalarda iş işten geçmiş olacaktır.
Bizler, Demokratik Türkiye ve herkes için insan onuruna yaraşır insanca yaşanacak adaletli bir gelir dağılımı mücadelesi veriyoruz ve bir kez daha diyoruz ki; Bu haklarımızı alana dek mücadelemizi kararlıkla sürdüreceğiz. Tüm emekliler, haklarımız için birleşerek mücadeleyi yükseltirsek, Siyasal iktidar ve ortakları başta olmak üzere hiçbir bizleri yok sayamaz.

EMEKLİLER BİRLEŞİN, İKTİDARA YERLEŞİN.!

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ
MÜCADELEMİZ.!

TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI BURSA ŞUBESİ