Demokrat Zafer

Abs ve Koik; yeni teklisi “Feryad-ı Aşk”ta kadına yönelik taciz ve şiddete dikkat çekiyor!

ABD’nin Los Angeles kentinde Türkçe müzik üreten şarkı yazarı ve prodüktör Abs ve Koik, bugüne dek hazırladığı en iddialı özgün eseri “Feryad-ı Aşk”ı  dinleyiciyle buluşturdu.
 
Abs ve Koik; yeni teklisi “Feryad-ı Aşk”ta kadına yönelik taciz ve şiddete dikkat çekiyor.
 
Her teklisinde farklı solistler ve müzisyenler ile çalışan Abs ve Koik, ilk çıkışını geçen yaz Zeki Müren’in “Yıldızların Altında” şarkısının remix’i olan “Sevmek Günah Değildir” ile yapmış ve büyük beğeni toplamıştı.
 
Şarkılarında bolca hasret ve kırık kalp ama bir o kadar da umut ve iyimserlik barındıran Abs ve Koik, yazıp, besteleyip, aranjmanlarını da üstlendiği “Sonsuz Aşk”, “Ne Yazdıysa” ve “Dağ Gibi” şarkıları ile de adından söz ettirdi.
 
“Eğer canını yakıyorsa, bu aşk değildir”
 
Her çalışmasında farklı bir konuyu gündemine alan sanatçı, son teklisi “Feryad-ı Aşk”ta kadına yönelik taciz ve şiddete dikkat çekiyor. 
 
Şarkısındaki kadına; “Eğer canını yakıyorsa, bu aşk değildir. Sonsuz özürler, boş tövbeler, yalvarmalar, vaatler, bunların hiçbiri aşk değildir, sevgi değildir. Onun yalanlarının içini gör.  Sakın korkma. Sen mutluluğu hak ediyorsun,” diye fısıldayan Abs ve Koik, kadına yönelik sözlü ve fiziksel tacizin “ama sevdiği için yapıyor” mazereti altına sığındırılıp, şiddetin romantikleştirilmesine ve mizojiniyi teşvik eden kültürel değerlere duyduğu öfkeyi müziği ile ifade ediyor.

 
Feryad-ı Aşk’ın ses kayıtları Hollanda’da, prodüksiyon ve enstrümental kayıtlar Los Angeles ve Caracas’da, miks ve mastering de New York’da tamamlandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ