Demokrat Zafer

ÖZGÜR ŞİMŞEK İLE GÜNDEM ÖZEL..!!

İş ve siyaset dünyasının Bursa’mızda ki tanınmış simalarından , yerelde ve genelde en aktif kişilerinden olan İyi Parti Kadın Politikaları Başkanlığı,Marmara Bölge Sorumlusu,Makina Mühendisi ,Hanımefendi Özgür Şimşek  ile okuyucularımızdan da gelen sorulara cevaplar  aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Özgür Hanım bizleri ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan inşaat sektörü haricinde diğer bir faaliyet alanınız  olan hizmet sektöründe faaliyette bulunduğunuz  mekanınızda konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizler okuyucularımız sizi zaten tanıyorlar hemen okuyucu sorularımıza geçelim isterseniz bir yine hanımefendi Merve Hanım siyasetteki hedeflerine ulaştınız mı diye sormuş.

İYİ PARTİ ÜLKEYİ YÖNETMEYE BAŞLAYINCA HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ..!!

—-Öncelikle tabii bana böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.İşin açıkçası,hedeflerine ulaştınız mı derken hedeflerime ulaşamadım.İnsanın hedefleri biterse zaten hayatı da biter.Ben hedefime ulaşma konusunda ilerliyorum bu iştede  aynı siyaset anlamında da aynı daha hedeflerimize ulaşamadık. Bu doğrultuda siyaset anlamında da çalışmalarımıza devam ediyoruz.İyi Parti ülkeyi yönetmeye başlayınca o hedefimize ulaşmış olacağız. Hedeflere ulaşma anlamında yol aldık,fakat  daha ulaşamadık diyebilirim.

**** İnşaat sektöründeki ortaya koymuş olduğunuz projeler gerçekten çok konuşuluyor. Bu anlamda şimdiye kadar kaç proje tamamladınız gelecekle ilgili hedeflerinizde neler var?

TERCİH EDİLEN BİR FİRMAYIZ..!!

— Gerçekten çok proje tamamladık şimdiye kadar.Bizim biliyorsunuz Mosbo İnşaat ve Zone İnşaat adlarında 2 firmamız var.Gerçekten büyük işlere imza atıyoruz.Özellikle yurt dışı yatırım yapan firmaların tercih ettiği bir firmayız. Şu anda en sonki işlerimizden birini Ruslarla yapacağız, Rusların yapmış olduğu bir firmanın fabrikasını yapacağız. İspanyolların İstediği projeyi bitirmek üzereyiz. Yani uluslararası şartlarına uygun Teknik olarak gelişmiş bir firmayız.Her türlü projeyi anahtar teslim olarak yapabiliyoruz. Bu anlamda yurt dışında da girişimlerimiz var. En son bizim de firmalarımızın üyesi olduğu İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri İş Adamları Derneği ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini gittik. Sayın Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ile görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı da Türk Müteahhitlerin Kıbrıs’ta yatırım yapması konusunda çok büyük destek ve de yardım sağlayacağını söyledi. Onlarla ilgili çalışmalar devam ediyor İnşallah onlarla ilgili projeler içerisinde yer alacağız diğer ülkelerle de ilgili ön görüşmelerimiz devam ediyor.İnşallah tabii Kıbrıs’ta birlikte bir girişimimiz olacak.

****Diğer bir okuyucu sorusu ağırlıklı olarak erkeklerinin hakim olduğu sektörde bir kadın olarak zorluklar yaşıyor musunuz diye gelmiş Özgür Hanım.

—- Bir ticari savaş halindeyiz. Çünkü ekonomik zorluklar çok büyük,insanların İnşaat yapabilmesi bile büyük bir cesaret, İnşaat yapabilmeye kalkması bile büyük bir cesaret. Çünkü hiçbir zaman fiyatlar birbirine uymuyor.Mesela siz bir evi satıyorsunuz ama o evi sattığınız rakamla İmal ettiğiniz rakam çok farklı. O yüzden biz emin adımlarla ufak ufak da olsa hedefimize ilerlemeye devam ediyoruz.İnşallah çok daha büyük işlerimiz olacak fabrika inşaatları konusunda sanayi yapıları konusunda özellikle kentsel dönüşümdeki inşaatlarımız konusunda daha büyük işlere imza atacağımızı düşünüyorum.

 

**** Özgür  Hanım isterseniz şimdi iş hayatındaki çalışmalarınıza kısa bir virgül koyup İyi Parti’ye geçelim.Sayın Genel Başkan,Hanımefendi  Meral Akşener seçimlere bundan sonra “hür ve müstakil” olarak girmeye karar verdiklerini açıklamıştı ve bu anlamda Bursa’da da Büyükşehir adayı olarak Milletvekili Selçuk Türkoğlu aday gösterildi. Seçimlere de işte 40 gün  kadar bir zaman kaldı neler söylersiniz.

KENDİ ADAYI KONUSUNDA ISRARCI OLDULAR..!!

— Öncelikle isterseniz “hür ve müstakil” girme sebeplerinden bahsetmek isterim. Biliyorsunuz iki büyük seçime de biz millet ittifakı olarak girdik.Ortaklarımız vardı bu ortaklarımızla girdik ve ortaklarımızla özellikle altılı masa ortak mutabakat metninde karara varılmış olan bütün paydaşların eşit karar alma sürecine maalesef Cumhuriyet Halk Partisi uymadı. Ve kendi adayı konusunda ısrarcı oldu.Bölen tarafta biz olmadığımız için bunu kabul etmek durumunda kaldı sayın genel başkanımız haklı olarak. Aslında şöyle; Cumhuriyet Halk Partisi biraz daha sokakla irtibat halinde olabilseydi hiçbir yerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının bahsedilmediğini anlayacaktı. Ben Bursa’dan örnek vereyim. Bursa’nın 17 tane ilçesi var. 17 tane ilçesinden Keles’ten Mustafakemalpaşa’ya kadar hamur açan kadınımızdan esnafımıza bakkalımıza kadar iki isim zikredildi. Ya Mansur Yavaş dendi ,ya İmamoğlu dendi bunu halk söyledi bize. Genel başkanımız da bizden aldığı sahadan aldığı verileri söyledi.Her yerde “seçilecek aday, seçilecek aday, seçilecek aday” dedi.Ama  olmadı.Hür ve müstakil olarak girmemizi evet büyük bir risk olarak görüyor herkes ama biz hep sahadayız sahadan gelen geri dönüşler çok iyi. Yani iki kutup arasında sıkışmış olan siyasete bir yol açtık. Ya ona vereceksin ya ona vereceksin hayır bize de verebilirsin dedik. Bizim de çok iyi ekonomistlerimiz var çok iyi kadrolarımız var hatta ekonomistlerimiz Türkiye’deki en iyi ekonomistlerden.Onların yönlendirmesiyle ekonomimiz çok iyi olacak. Her yerde liyakatlı elemanlarımız, insanlarımız var. Onların kullanılması için biz şans istiyoruz, hizmet için biz buradayız seçimlerde iyi bir sonuç alamamamıza rağmen biz İyi Parti olarak sahalardayız, şu anda sahada en çok olan partilerden biriyiz biz.

CHP, İYİ PARTİ’Yİ HİÇ BİR ZAMAN BENİMSEMEDİ..!!

Biz protokol yapmış imzalamıştık bu protokol neydi, seçilen her ilçe yani diyelim ki Yenişehir’i biz aldık, Yenişehir’de bir tane belediye başkan yardımcısı Cumhuriyet Halk Partisi’nden olacak böyle bir protokolümüz vardı bizim 2019 seçimlerinde. Ama bakın Nilüfer’de bile bu son bir buçuk senede oldu, Nilüfer Belediyesinde başkan yardımcılığı verilmiş oldu. Diğer ilçelerde ise  hiç olmadı. Aslında şöyle bir durum var Özkan Bey bizi benimsemedi Cumhuriyet Halk Partisi. Ben Cumhuriyet Halk Partisi kökenli biri olarak Cumhuriyet Halk Partili bir ailede büyümüş olarak ben bunu üzülerek söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi İyi Parti’yi benimsemedi. Bunu nereden anlıyoruz bunu sahadan anlıyoruz. Biz 2019 seçimlerinde şu anda yine belediye başkan adayı olan Erkan Aydın ile birebir çalıştık şu anda yine aday biliyorsunuz. İyi Parti özellikle kadın teşkilatları bu konuda can siperhane çalıştılar hiç yalnız bırakmadılar onları sahada. Ama şöyle bize verilen ilçelerde Orhangazi olsun, Yenişehir olsun bu ilçelerde biz de Cumhuriyet Halk Partisi’nden yardım istedik özellikle kadınlarından dedik ki biz sizin her türlü yanınızdayız destekliyoruz,siz de bize bizim olan ilçelerde destek verin dedik.

2014’DE 21 OLAN FARK, İTTİFAKLA 2019’DA 2,5’A DÜŞMÜŞTÜ..!!

O zamanki kadın politikaları başkanı şöyle “Aa biz veremeyiz” Neden? “Bizimkiler çok kırgın” O ilçeler   onlara verilmedi diye kırgınlarmış. Cumhuriyet Halk Partisi orada bizimle birebir hiçbir zaman çalışmadı. Bunu açıkça söylemek lazım. Biz onlara diğer ilçelerde her türlü desteği verdik ama onlar bize hiçbir zaman destek olmadılar. Onlar bize yeterli oranda destek verseydi gerçekten biz o ilçeleri alırdık.İstanbul-Ankara örneği ortada Bursa niçin alınamadı.İnanın biz 2019 Bursa Büyükşehir seçimlerinde de elimizden gelen desteği sağladık 2014’te 21 puan olan fark 2019’da 2,5 puana düştü.Biz gerekli tüm desteği sağladık. 2019’da burada dediğim gibi CHP’nin kendi iç çekişmesinden dolayı kaybedildi. Bize verilen ilçelerde hiç destek verilmedi.

 BİZE DEĞİL,ONLARA TEŞEKKÜR EDİLDİ..!!

Altılı  masa ortak mutabakat metninin %80-90’ını İyi Parti kurmayları hazırladı. Sanayi konusunda da ben naçizane katkıda bulundum.Ekonomik olarak, kadın hakları konusunda ,çocuklarla ilgili, Sanayi ile ilgili, demokrasi ve hukukla ilgili,eğitimle ilgili ve daha bir çok konu ile ilgili   her şeyin çoğunu biz hazırladık.Fakat  seçimler kazanıldıktan sonra kime teşekkür ettiler HDP’ye teşekkür ettiler. Biz  sahaya çıkıp kendi politikalarımızı anlatamadık. Biz sahaya çıkıp kendi politikalarımızı anlatmak için halka yoksulluğunuzu gidermek için şunu, şunu, şunu gidereceğiz diye söyleyemedik. Neden? İstenmedik ,siz Hdp’lisiniz, siz Pkk’lısınız siz şöylesiniz, siz böylesiniz. İlk seçimlerde fetö’cüydük ikinci  seçimde Pkk’lı olduk,öyle söylediler hep, bu seçimlerde hür ve müstakil giriyoruz. Hiçbir bağlantımız yok bundan sonra. Bununda etkilerini görmeye başladık Özkan Bey, nasıl gördük en son Metropol’ün araştırmasını görmüşsünüzdür yine onun üzerine çıktık.O kadar çok partimize gelen var ki fakat bu gelenler  basında gösterilmiyor. Basında İyi Parti’de şu istifa etti bu istifa etti onları görüyorlar ama gelenleri hiç görmüyorlar görmezden geliyorlar. İstifa edenler olsa bile onların yerine kat kat daha fazla gelenler var ama o gelenlerden hiç bahsedilmiyor.

 KENDİMİZİ BİR TÜRLÜ ANLATAMADIK..!!

Genel başkanımızın o konu ile ilgili çok güzel bir açıklaması var biliyorsunuz biri yandaş biri yoldaş hepsi bize vuruyor diye, gerçekten öyle iki tarafla da başa çıkmaya çalışıyoruz ama biz kendimize güveniyoruz teşkilatlarımıza güveniyoruz. Bizler sahadayız, sokaktayız, kadınlarımız  evleri geziyor, kendimiz ne yapabileceğimizi anlatıyoruz. Çünkü sahada şu var kime oy vereceğiz diyorlar. Çünkü biz 6’lı masada HDP ile işbirliği yapmadığımızı anlatamadık o yüzden bunu bu seçimlerde kıracağımızı düşünüyoruz.Bu seçimler bizim için çok önemli alacağımız belediye sayısında ciddi bir şekilde artış olacağını siz de göreceksiniz, fark edeceksiniz ve böylelikle 2028 seçimlerine genel seçimlere çok daha iyi bir İyi Parti olarak gireceğiz. 2028’de İyi Parti iktidarı ile sonunda tanışacak ülkemiz.

***Özgür  Hanım tabii inşaatçı olduğunuzu bilen birçok okuyucumuz son zamanlarda konuta ulaşımın çok zorlanıldığıyla  ilgili size görüşlerinizi sormuş.

YARDIMLAR ARTARAK DEVAM EDECEK..!!

—-Bankaların kredi verme koşulu nedir? Merkez Bankası’nın rezervinin bütün kredi koşullarının garanti altına sağlayacak rezervlerinin bulunmasıdır. Bizim paramız yok bu kadar zengin bir ülkenin parası yok, gerçekten çok zengin bir ülkeyiz. Yeraltı kaynakları ,yer üstü kaynakları, tarım, Sanayi…Bursa’da 17 tane Sanayi Bölgesi var Organize Sanayi Bölgesi olarak tarım var, bakın daha büyük bir zenginlik yok turizmimiz var. Olabilecek her şeyimiz bizim ülkemizde var ama biz fakirlik çekiyoruz.En düşük emekli aylığı 10.000 lira bu rakamlarla mümkün değil geçinemezler.Yani şimdi ben kızımı özel okula gönderiyorum yollamak zorundayım ciddi para veriyorum ,gerçekten ciddi para veriyorum ben bu parayı neden vermek zorundayım. Çocuğunu özel okula gönderemeyen vatandaşlarımız da iyi devlet okullarına göndermek istiyorlar ama oradan da bunun için ciddi yardım paraları isteniyor.Maalesef gündüz programları ile o gerçekten o kadın programları insanların ahlaki toleranslarını o kadar değiştirdi ki yani zina ve ya aldatma normal görülmeye başlandı neredeyse.Ahlaki değerlerimiz ,çocuklara taciz önce bunların düzeltilmesi lazım, bu eğitimin verilmesi lazım. Türk halkı gerçekten Atatürk’ümüzün dediği gibi cesurdur, akıllıdır. Bunları kullanmamız lazım ama bunları kullanmamıza izin verilmedi halk yoksullaştırıldı ,eve bağlandı.Büyük şehirlerde ailecek bir yere gidip bir çay içmek  simidi vesaire 400 lira 500 lira,yol parası gidiş dönüş masrafları ,bu  mümkün değil kaç aile bunu karşılayabilir. Kadınlarımız  evde oturuyor maalesef.Vatandaşımızın da mutlaka bunu bir düşünmesi lazım. Biz mutlaka  halkımıza yapılan bu yardımları  arttıracağız daha da fazlalaştıracağız. Bizim ülke olarak neden cari açığımız sürekli artıyor o kadar vergi toplanıyor,halk toplum hepimiz dünyanın vergisini ödüyoruz ve ayrıca bunun yanı sıra bahane edilip komik komik cezalar kesiliyor. Bu anlamda mutlaka halkımızı  rahatlatıcı tedbirlerin alınması lazım. Bunu da İyi Parti olarak sağlayacağız.

BİZ HALKIMIZA ÜÇÜNCÜ YOLU SUNUYORUZ..!!

Merkez Bankası mutlaka bağımsız olmalı, ekonomi bağımsız olmalı, hukuk bağımsız olmalı bunlar çok önemli.Merkez Bankası ekonomi bağımsız olursa ve böylelikle ekonomik gelişmeler de çok daha hızlı olur. Avrupa’da siz hiç görüyor musunuz bu kadar fazla zam olduğunu,uzun yıllar neredeyse rakamlar  hep aynı orada ama biz de iyice bu zamlarla halkımız çok zor duruma düşmüş durumda.Bu anlamda bizi halkımızın denemesini istiyoruz. Biz halkımıza  3. yolu sunuyoruz. Şimdi en büyük şey ben başka partiye oy verirsem yardımlarım kesilecek diye söyleniyor hayır kesilmeyecek hatta daha da  fazla olacak yardımlar, daha da fazla imkanları olacak. Bunu öncelikle söylemek isterim halkımız bu konuda kesinlikle rahat olsun.

BÜTÜN HALKIMIZI İYİ PARTİ’YE OY VERMEYE DAVET EDİYORUM..!!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayımız Selçuk Türkoğlu’nun proje ekibi içerisindeyiz ,çok ciddi projeler var ve Bursa çok zengin bir şehir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi hiçbir şey yapmasa gelen vergilerle bile kendisini belirli bir yere gelecek düzeye sahip.

Bunuda ayrıca belirtmek istiyorum. Biz İyi Parti olarak Bursa’yı  yönetmeye talibiz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Selçuk Türkoğlu’na destek bekliyoruz, bırakın İyi Parti Bursa’yı  yönetsin.

Bakın iyi belediyecilik iyi ekonomi nasıl olur herkes görsün.

Bütün halkımızı İyi Parti’ye oy vermeye çağırıyorum Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Türkoğlu olsun.Diyerek konuşmasını tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ