Demokrat Zafer

MHP’li Bülent Erden; “Türkyılmaz Algıyı Bırak, İşine Bak!”

MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden, Mudanya’da 10 yıldır belediye başkanı olmasına rağmen ilçenin acil ihtiyaçlarını bile çözemeyen CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın palavralarıyla Mudanyalıların vakitlerini çaldığını belirterek; ” Meclis üyeliği, yetki ve sorumluluklarını bilen üyeler için onurlu bir demokrasi görevidir. Meclis üyeleri beldelerinin gelişimine, belde halkının refahına ve yaşam düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmalıdır.

Ancak tüm görevler gibi bu görevin de ciddiye alınması, meclis üyelerinin kendilerine görev, yetki ve sorumluluk yükleyen mevzuatı bilmeleri ve bu mevzuata uygun olarak görevlerini yerine getirmeleri önemlidir. Günümüzün modern yönetim/yönetişim anlayışı, yerelden merkeze kadar tüm kademelerde katılımcı, demokratik, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayış olmalıdır.
Bu anlayışa uygun olarak yürütülen yerel yönetim faaliyetleri, ülkenin doğrudan kalkınmasına ve gelişimine katkıda bulunur.
Dünyada hizmetlerin vatandaşlara en yakın noktadan verilmesi anlayışını da temsil eden yerel yönetimler aynı zamanda birer demokrasi ve diplomasi okulu işlevi görmelidir. Yönetme – denetleme görevi fark etmez. Önemli olan seçmenin oylarının yüklediği kul hakkı bilinci ve sorumluluğu ile görevini yerine getirmektir. Bu bilinç ve birikime sahip Belediye Meclis Üyesi aday adaylarının yollarının açık olmasın diliyor, bu bilinçde olmayanların koltukları işgal etmemesini, işgal etmelerine vesile olunmamasını temenni ediyorum. Hayri Türkyılmaz yönetimindeki Mudanya Belediyesi kendi idari binasını dahi depremde koruyamamıştır. Mudanyalılar Mudanyamız uçurumun kenarına sürükleyen bir zihniyetten acilen kurtulmalıdır. Samimi olarak öncelikli hizmet ve gereksinimlere gerçekçi yaklaşan, sözünün eri olan, ortak akla değer veren bir yönetime  kavuşmalıdır. Kaynaklar boşa tüketilmekte, zaman daralmakta Mudanyalı kaybetmektedir. İflas etmiş bir belediye an meselesidir.  Yaklaşan 2024 Yerel seçimleri Mudanyamız için köprüden önceki son çıkış gibidir.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ