Demokrat Zafer

Yıldırım MTAL Öğrencileri Hollanda’da

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus+ kapsamında Hollanda’ya gitti.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus+ kapsamında 7 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Bridging Cultures Fostering Youth Dialogue and Collaboration For A Better Future projesi için ev sahibi ülke Hollanda’da çalışmalara başladı.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Güner Pala beraberindeki öğrenciler Erasmus+ kapsamında 7 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Bridging Cultures: Fostering Youth Dialogue and Collaboration for A Better Future projesi dahilinde ev sahibi ülke Hollanda’da çalışmalarını sürdürüyor. Katılımcılar kendi ülkelerindeki gençlik sorunlarını birbirleriyle paylaşarak Avrupa genelinde gençlerin ne gibi sorunlarla karşılaştığını belirleyip bu sorunlara çözüm bulmayı amaçlamaktadır. Ortak zorlukları ve çözümleri belirleyerek kültürlerarası iletişim becerilerini de geliştirmeyi hedefliyor.

Yıldırım MTAL İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Filiz Balçık Taç; Okullarında Erasmus+ projelerinin her geçen yıl artarak devam ettiğini ve yılda ortalama 3 Erasmus+ projesi ile onlarca öğrenciye fırsat tanındığını paylaştı. 2023-24 eğitim öğretim yılında 1 Hollanda, 2 Polonya ve 1 Almanya projesi olmak üzere 4 proje kabulu alan Yıldırım MTAL ayrıca yeni proje başvurularının sonuçlarını heyecanla beklediklerini belirtti. Filiz Balçık Taç, Hollanda hareketliliği sayesinde farklı bölümlerden öğrencilerin çeşitli ülkelerden gençlerle bir araya geldiğini ve günümüz sorunlarından biri olan kültürel önyargı konusunda çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak gerçekleştirilen Erasmus+ projelerine desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.  Gerçekleştirilen etkinliklerle birlikte öğretmen ve öğrencilerimizin, farklı ülkelerden projeye dahil olan öğretmen ve öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak, fikir alışverişinde bulunabiliyorlar. Aynı zamanda proje kapsamında öğrenciler Türk kültürünü çeşitli etkinliklerle diğer katılımcı ülke gruplarına tanıyorlar” dedi.

Proje dahilinde Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Hollanda ve Macaristan’dan projeye dahil olan her okuldan 6 öğrenci ve 1 öğretmenden oluşan ekipler ülkelerinin kültürlerini gerçekleştirilen etkinliklerle tanıtıyorlar.

Projede öğrenciler Hollanda’nın kültürel bölgelerini gezerek davetli ülke hakkında bilgiler edinirken, projesi süresince düzenlenen workshoplara katılarak Türk kültürünü diğer proje katılımcılarına aktarıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ