Demokrat Zafer

Bursa’da ilçe belediye başkan adayları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’da İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Bursa adaylarını açıkladı. Tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bursa’da dikilen çınar fidanı, üç kıta, yedi iklime yayılarak, ecdadın asırlarca süren hak, adalet, refah mücadelesine güç ve kuvvet vermiştir” dedi. Erdoğan, “Bursa’yı hak ettiği eserlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa için gece gündüz çalıştık

CEREN SÜMBÜL – FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın 17 İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıtmak üzere TOFAŞ Kapalı Spor Salonu‘nda AK Parti’den Bursa İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilecek isimleri açıkladı.

Gerçekleşen tanıtım toplantısına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Başkan Vekili Efkan Âlâ, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz katıldı.

Tanıtım toplantısı başlarken kürsüye ilk olarak Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan çıktı.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Bugün bu buluşmamızda yeni bir dönemin daha startını, yeni bir 5 yılın daha sözünü vermek için buradayız. Bursa ile birlikte çalışmaya, Bursa ile birlikte başarmaya söz veriyoruz. Bizim hayallerimiz Bursa’nın duayeleridir. Bizler milletimizin huzuruna çıktığımız bugüne kadar sadece ve sadece şehrimiz için eser üretmeye, milletimize hakkı olan ve özlemi olan hizmetleri yaratmaya baktık. İktidarımızın başarısını bu siyasetimize borçluyuz. Milletimizin desteğiyle önümüzdeki dönemde de daha çok hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Onun için diyoruz ki durmak yok yola devam.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı selamladı.

Aktaş’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Sayın Cumhurbaşkanımız partimizi kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden beri Bursalı hemşehrilerimiz hep sizlere, bizlere destek verdiler. Sizden aldığımız güçle, Bursa’mıza, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımları yaptık. Ve biliyorum ki  bundan sonraki süreçte aynı destekle daha fazlasını yapacağız. Bursa’mıza hoş geldiniz Cumhurbaşkanım.”

Bursa‘nın 17 İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıtmak üzere TOFAŞ Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonu dolduran vatandaşlar tarafından çoşkuyla karşılandı. Tribündeki vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Bir Şarkısın Sen’ şarkısını söyledi.

Salonda bulunan vatandaşlar tanıtım toplantısı sırasında, ”Bursa sizinle gurur duyuyor” sloganları attı.

Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Vefatını yola çıkarken derin bir teessürle öğrendiğimiz Alev Alatlı hocamıza, Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli münevverlerden, perspektifler sunabilen, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı hocamıza, eserleri ve fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir. Merhumenin ailesine, sevenlerine, okurlarına başsağlığı diliyorum. Dün vefat eden, ülkemizin önde gelen sosyologlarından Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’a da Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Orhan hocamızın ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum.

“BURSA HER ŞEYDEN ÖNCE KURULUŞUN ŞEHRİDİR”

Bugün Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ali Nur Aktaş‘la devam kararımızın ardından ilçelerimizde aday göstereceğimiz isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Burası müstesna bir şehirdir. Bursa her şeyden önce kuruluşun şehridir.

Bursa’da dikilen çınar fidanı, üç kıta, yedi iklime yayılarak, ecdadın asırlarca süren hak, adalet, refah mücadelesine güç ve kuvvet vermiştir. Bursa’dan Edirne‘ye oradan İstanbul’a ve nihayet Ankara’ya uzanan başkentler silsilemizin ilk yıldızını hep kalbimizin en mutena köşesinde taşıdık.

“BURSA İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK”

Sanayinin, ticaretin, tarımın lokomotif şehri Bursa’nın üretkenliğini anlatmaya gerek bile yoktur. Biz de son 21 yıldır, belediye başkanlarımız, bakanlıklarımız, kurumlarımızla Bursa’yı hak ettiği eserlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştık.

Biz bugüne kadar şehrimize kazandırdığımız eser ve hizmetleri, asıl bundan sonra yapacaklarımızın girizgahı olarak kabul ediyoruz. Emin olun ki Bursa, alt yapısı ve üst yapısıyla Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en iftihar verici şehirleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Ülkemizin ve şehirlerimizin önüne koyacakları hiçbir vizyonları, programları, projeleri olmayanların sırf AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için gösterdikleri çabayı üzüntüyse izliyoruz. Bizim için siyaset, hayırda yarış vesilesidir.

“CHP’NİN HALİNİ GÖRÜYORSUNUZ”

Şehri için hiçbir hayali, şehrinin insanlarına verecek hiçbir hizmeti olmayanların sırf komşunun iki gözü çıksın mantığıyla yaptıkları cinlikleri de asla tasvip etmiyoruz. Türkiye geçmişte yıkım siyasetiyle hareket edenlerin yol açtığı ağır maliyeti, ziyadesiyle ödedi. Artık ülkeyi aynı yere döndürmenin kimseye faydası yok. Biz Türkiye Yüzyılı peşinde koşarken, kendi yıldızlarını parlatmaktan başka gayesi olmayanlara milletimizin gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz. CHP’nin halini görüyorsunuz. Herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde… Ne ülkenin hali ne şehirlerin durumu umurlarında değil. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine bu derece hoyratça davrananların şehirlerimizde yaşayanlara şevkat göstermesi mümkün mü?”

“TÜRKİYE’NİN ARTAN GÜCÜNÜN GETİRDİĞİ RİSKLERİ BAŞARIYLA YÖNETİYORUZ”

Biliyorsunuz, 31 Mart’tan sonraki sandık buluşmamız 2028 Mayıs’ında olacak. Önümüzde ülkemize ve şehirlerimize ilişkin orta ve uzun vadeli programlarımızı hayata geçirebileceğimiz uzunca bir süre var. AK Parti olarak biz seçim başta olmak üzere iç ve dış gelişmeler ne olursa olsun, ülkemizi hedeflerinden koparmama azmiyle hareket ediyoruz. Türkiye’nin artan diplomatik, siyasi, ekonomik gücünün getirdiği riskleri başarıyla yönetiyoruz.

Her ne kadar mahalli seçim de olsa 31 Mart’ta istismar edebilecekleri bir sonuç almayı umuyorlar. Milletimiz tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak bu hevesleri bir kez daha kursaklarda bırakacak.”

AK Parti Bursa'da ilçe belediye başkan adayları açıkladı

ELİF BAYRIK / BURSADA  BUGÜN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’da 17 İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.

İşte Bursa ilçe belediye başkan adayları:

Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Kamil Turhan

Gemlik Belediye Başkan Adayı Refik Yılmaz

Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık

Harmancık Belediye Başkan Adayı Yılmaz Ataş

İnegöl Belediye Başkan Adayı Alper Taban

İznik Belediye Başkan Adayı Kağan Mehmet Usta

Karacabey Belediye Başkan Adayı Ali Özkan

Keles Belediye Başkan Adayı Ali Doğru

Kestel Belediye Başkan Adayı Ferhat Erol

Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı MHP Ahmet Beygirci

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak

Orhaneli Belediye Başkan Adayı Ali Osman Tayır

Orhangazi Belediye Başkan Adayı Bekir Aydın

Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar

Yenişehir Belediye Başkan Adayı MHP Davut Aydın

Yıldırım Belediye Başkan Adayı Oktay Yılmaz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ