Demokrat Zafer

Bursa’da Kentsel Dönüşümü Rantsal Olmaktan Çıkartacağım!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, yerel seçim takvimi ve belediye meclis üyeliği adaylığı kriterleri gereği Bursa’da ön seçim 4 şubat pazar günü yapılarak CHP’li üyelerin önüne sandık konacak. 

Önseçime girecek adaylardan biri olan Şirin Hakverdi iddiasını; “1991 Erzincan doğumluyum. 20 senedir Bursa ‘da yaşıyorum . 2009 yılında Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenim görmeye başladım. 2013 -2014 öğrenim yılında Erasmus programı ile Almanya – Köln Üniversitesinde hukuk eğitimi aldım. 2015 yılında Türkiye’ye dönerek Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 2016 yılından bu yana  Bursa Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktayım.

2018-2020 yılları arasında CHP Bursa İl Gençlik kolları yöneticiliği yaptım.2020 yılında Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulundan mezun oldum.

Bursa’da  kentsel dönüşüm ilkelerine aykırı olarak yapılan çalışmalar nedeniyle mağdur edilen vatandaşların sorunlarının çözümü maksadıyla çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldım. Projeleri geliştirmek, mağduriyetleri örgütlü bir şekilde çözüme  kavuşturmak amacıyla Bursa Adil Kentsel Dönüşüm Derneğinin kuruculuğunu üstlendim. Bursa Adil Kentsel Dönüşüm Derneği vasıtasıyla bir çok mağdur ailenin vermiş olduğu hukuki mücadelede yer aldım. Yine aynı kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ile birlikte çalıştım, “Depreme Dirençli Bursa ” başlığı altında yapılan konferanslarda panelist olarak yer aldım.

Osmangazi ‘nin güvenli, temiz, konforlu bir kent olması, Osmangazi esnafının ekonomik olarak güçlenmesi için Osmangazi ‘de adaletli bir kentsel dönüşüm yapılması önem arz etmektedir. Osmangazi ‘nin tarihi ve kültürel değerleri ile turistik bir cazibe haline gelmesi gerekmekte iken mevcut düzende Osmangazi ‘nin tarihi mirası unutulmaya yüz tutmuştur. İnanıyorum ki; Erkan AYDIN ve Mustafa BOZBEY  ile Osmangazililer hak ettiği kente kavuşacaktır.

Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Ön seçimi 4 Şubat 2024 Pazar günü Kanalboyu Elegance Düğün Salonlarında yapılacaktır. Chp Osmangazi üyelerinin seçime katılması, parti içi demokrasinin sağlanması için önem arz etmektedir. Üyelerimizin seçime katılmalarını, oylamalarda kadınlara ve gençlere öncelik vermelerini temenni ediyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ