Demokrat Zafer

Turgutlu’da Türk Kadınları Kurultayı yapıldı

Cumhuriyetimizin 100.Yılında Türk Kadınının değerleri anlatıldı. Turgutlu’da Anadolu Yörük Türkmen ve sivil toplum kuruluşları iş birliği sonucu “Cumhuriyetimizin 100.Yılında Türk Kadınının Çalıştayı” gerçekleştirildi.

CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILINDA TÜRK KADINLARI ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ

Türk kadını dün olduğu gibi bugün de, varisi olduğu binlerce yıllık büyük bir kültürün devamlılığı ve gelecek kuşaklara aktarılması için görevinin bilinci ve sorumluluğu ile bu çalıştayı düzenlemiş ve aşağıda bahsedilen kararları almıştır.
1-Binlerce senelik kadim bir geçmişin sahibi olan Türk ulusu, bugün yoğun bir kültürel saldırının altındadır. Türk anaları bu saldırıları bertaraf etmek, boşa çıkarmak azim ve kararlılığındadır.
2-Türk kadınları olarak, ulus bilincimizi, dilimizi ve kültürümüzü çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere hiç bozulmadan, Türk gelenek, görenek ve ananelerine uygun bir şekilde bırakmak azmindeyiz.
3-Türk anaları dün olduğu gibi bugünde yeni Mustafa Kemal’ler, Fatihler, Alparslan’lar, Oğuz Kağanlar doğuracak bilinç ve kararlılıktadırlar. Biz milyonlarca Türk anası, her birimiz birer Zübeyde Hanım, İl Bilge Katun, Tomris Katunuz, unutulmamalıdır!
4-İstiklal ve Cumhuriyetimiz tehlikeye girdiği anda, her birimiz tıpkı bir asır önce Turgutlu’da ilk direniş kurşununu sıkan analarımız gibi, canımızı hiçe sayarak düşmanın üzerine atılacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.
5-Türk Kadınları olarak yerli tohumun desteklenmesi, atalık tohumların tekrar tarıma ve günlük üretime kazandırılması, GDO’lu tohumlara karşı bilinç oluşturulması en önemli konularımızdandır.
6-Yerel tohumun öneminin toplumun bütün kesimleri tarafından bilinmesi ve öğrenilmesi için gerek yerel ve gerekse ulusal basında bilinçlendirme yapılması büyük önem arz etmektedir. Bunun için en kısa sürede bir çalıştay yapılması hedeflerimizdendir.
7-Gençliğimizin gerek kültürel, gerekse moda akımlardan etkilenmemesi için ortak bir çalışma grubu kurularak “Türkiye Yörük Türkmen Gençliği Buluşması” adı altında bir gençlik kurultayı toplanması hedeflerimizdendir.
8-Kadınlarımızın ve çocuklarımızın internet, televizyon ve benzeri kontrol edilemeyen medya ortamları için bilinçlendirilmesi şarttır. Bunun için aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile milli eğitim bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması, ortak projeler yapılması gerekmektedir.
9-İstiklalimiz, Cumhuriyetimiz ve yasal kazanımlarımız dokunulmazlarımızdır.
Türkün son ve Ulu Başbuğu, Gök Bilge Kızıloğuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve bu cumhuriyetin içerisinde asli kimliğine kavuşmuş olan Türk kimliğimiz tartışmaya konu dahi edilemez.
Türk kadını; ataları Tomris Katun, İl Bilge Katun, Selcen Katun, Hayme Ana, Nene Hatun, Zübeyde Hanım, Kara Fatma, Binbaşı Ayşe Hanım, Yirik Fatma, Tayyar Rahmiye ve isimsiz binlerce şehit anasının bıraktığı emaneti kızlarına ve oğullarına tertemiz bir şekilde teslim etme azim ve kararlılığındadır.
Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Türk Kadınları Çalıştayı Hazırlama ve Uygulama Komitesi
Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında TÜRK KADINLARI ÇALIŞTAYI Turgutlu Lisesi Konferans salonu 27 Ocak 2024 Anadolu Yörük örük.Türkmen Sivil Toplum Kuruluşları Güc Birliği Girişimi "Dilde, fikirde, işte ve harekette birlik!"' görseli olabilir
Ne mutlu Türküm diyene!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ