Demokrat Zafer

MHP’li bir belediyenin, Kestel’i daha da yaşanılabilir bir ilçe yapacağının sözünü ise şimdiden veriyorum

Cumhur İttifakı radikal bir karar ile Bursa’da iki ilçe MHP kanadına verilmişti. 17 ilçede 2 ilçeyi alan MHP, Cumhur İttifakı’nın iktidar partisinden ise en az 4 ilçe beklentisi vardı. Bu beklenti içindeki ilçelerden biride Kestel idi. Önder Tanır’ın belediye başkanlığında oturduğu Kestel’de ise son 3 yıldır belediye hizmetlerinin ranta ve yolsuzluğa karıştığı bariz bir şekilde konuşulur oldu. Tanır’ın gurbetçi bir vatandaştan aldığı yüzbinlerce euroların yanında Bursa Beton’a verilen taviz, ilçedeki kantonlar haline gelen kaçak yapılaşma, sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle yaşanan skandallarda belediyenin rolü ve diğerleri. Önder Tanır’ın birkez daha koltuğunu koruyamayacağı, ancak yerine henüz bir adam tahsis edilememesi gözleri 1,5 yıldır aktif olarak her Kestellilerin derdi ile dertlenen bir isme çevirdi.

Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve katıksız Bursasporlu olan MHP İlçe Başkanı Ahmet Eraslan, Kestellilerin gönlündeki yegane isim. Kestelliler, ilçedeki istikrarın kaybedilmemesi için Kestel’inde MHP’ye verilmesinin dağru bir siyasi hamle olduğunu düşünüyor.

Geçmiş dönemlerde de Ahmet Eraslan, Kestel Belediyesi’ne başkan adayı olmuş iddialı vaatlerde bulunarak; Kestel’de güçlü bir parti olduklarını ve ana muhalefet görevini başarıyla üstlendiklerini, halkın yararına olan her şeyin yanında olduklarını, zararına olanın ise karşısında durduklarını vurgulamıştı.  Eraslan, “Kestel Belediye başkanlığı bizim için çok önemlidir. Bölgemiz gerek sanayisiyle, gerek turizm ve gerekse de meyve fidancılığıyla, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir ilçedir. Tuz var, un var, şeker var. Bu işin ustası da biziz. İlçemizin tanıtımını gerekli şekilde yaparsak, her konuda çok büyük başarılara imza atacağımızdan en küçük bir kuşkumuz yoktur. Onun için; eğer ittifak yapılacaksa, Kestel’in MHP’ye verilmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü, bizim bu bahsettiğimiz projeler ne yazık ki, 20 yıldan beri hayata geçirilemedi.” sözleriyle iddiasını perçinlemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ