Demokrat Zafer

Eğitim-İş ‘in Düşünceyi İfade Özgürlüğü Yargılanamaz

AKP iktidarı, sistemli ve planlı bir şekilde sürdürdüğü eğitimde gericileştirme projeleri ile Cumhuriyet’ in kazanımlarını ortadan kaldırarak ortaçağcı bir düzen kurmaya çalışırken, karşısına çıkan tüm engelleri kimi zaman yargı sopasıyla kimi zaman da elinde bulundurduğu kamu gücünü kullanarak ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.

Bursa’da Eğitim-İş’ in gericiliğe karşı yürüttüğü kararlı mücadeleyi susturmak isteyen siyasal iktidarca, Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz TOY hakkında, 2021 yılında yapmış olduğu ” Katar’dan Uçak “Hediye” Alan İktidarın Bakanlığı Öğretmenlere Hediye Konusunda Ahlak Satamaz!” başlıklı basın açıklaması bahane edilerek, aradan geçen 1,5 yıldan sonra, Bursa’daki çadır skandalının ortaya çıkarılmasından 2 gün sonra apar topar iddianame hazırlanarak TCK 301. maddesi üzerinden dava açılmıştır.

Bu dava Yeliz Toy üzerinden Eğitim-İş’e ve aydınlanma mücadelesini verenlere sus ihtarı niteliğinde, düşünceyi ifade özgürlüğünü baskılamak amacıyla açılmış bir davadır.

Türkiye’nin ilericilerine gösterilen bu sopaya rağmen emek ve aydınlanma mücadelemizi en ufak bir yılgınlığa düşmeden sürdürecek, düşünceyi ifade özgürlüğümüzü kısıtlamaya çalışan baskıları reddedeceğiz.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanımız Yeliz Toy üzerinden yürütülen susturma davasının karar duruşması 23 Ocak 2024 Salı günü görülecek.

Tüm ilericileri, aydınlanmacıları Yeliz Toy ‘un yanında olmaya, 23 Ocak 2024 Salı Saat 09.30’ da Çağlayan Adliyesi önünde yapacağımız basın açıklamasına katılarak destek olmaya çağırıyoruz.

 

KAMU İŞ İL TEMSİLCİSİ Özkan RONA

                                                                                                                         

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ