Demokrat Zafer

İŞTE HİZMET.!! İŞTE MUHTAR..!! İSMAİL BİLTEKİN..!!

Karacabeyimizin en çok rağbet gören mahallelerinden olan Nasrettin Mahallesi’nin 3 dönemdir muhtarlığını başarılı bir şekilde yerine getiren ve Nasrettin Mahallesi’nin bugünkü halini almasında büyük emekleri olan Karacabeyimizin kurumsal muhtarlarından Nasrettin Mahallesi muhtarı İsmail Biltekin ile geçen 15 yılda Nasrettin Mahallesi’nde ki değişimi ele aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle İsmail muhtarım bizleri, ekibimizi uzun bir aradan sonra tekrardan Karacabey’de, Nasrettin Mahallesi muhtarlığında konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Yıllar önce geldiğimizde Nasrettin Mahallesi’nin çok rağbet gördüğünü yeni binalarla evlerle her geçen gün güzelleştiğinden bahsetmiştik. Gördüğümüz kadarıyla Nasrettin Mahallesi teveccüh görmeye devam ediyor. Bu arada muhtarlığınızda değişmiş o zamanlar gerçekten çok derme çatmaydı şimdi görüyoruz ki  bu anlamda da güzel bir değişim olmuş. Sizi tanıyarak başlayalım sonrasında Nasrettin Mahallesi’nde çalışmalar nasıl gidiyor? Bizlere böyle kısaca bir özetlerseniz sevinirim.

—- Bizlere Nasrettin Mahallesi’ne gazetenizin sayfalarında yer vermiş olmanızdan dolayı ve Karacabey’e kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.

MAHALLEMİZ A’DAN Z’YE YENİLENDİ..!!

—1957 yılında Karacabey’de doğdum, doğma büyüme buralıyım. Tarımı çok seviyordum tarım işine başladım,uzun yıllar bu şekilde çalıştım.2009-2014 ve 2019 seçimlerinden başarılı bir şekilde çıktım, 2009 ve 2019 seçimlerinde 3 aday varken, 2014 seçimlerine tek aday olarak seçimlere girmiştim. Bun sene şimdiye kadar da 4 tane aday çıktı görünen o ki bayanlarda aday olmaya başladılar. Evliyim 2 oğlum var torunlarımda var onlar zaten benim yaşam felsefem.

***Peki Muhtarım geçmişten  bugüne neler değişti Nasrettin Mahallesi’nde 15 sene önce nasıldı ,şimdi nasıl.?

ALT YAPI, İÇME SUYU HER ŞEY YENİLENDİ..!!

—-15 sene önce eski bir mahalleydi değişmeyen yer kalmadı O zamanlar 400-460 kişi  seçmen varken şimdi 1.200’ün üzerinde seçmen var.Otopark anlamında bu Bursa Caddesi’nde ve çevresinde büyük sıkıntı vardı, bu süreçte tabii otoparklar yapıldı otopark anlamında sıkıntılar hafifledi. Kaldırımlar, yeraltı içme suyu, her şey sıfırdan yapıldı. A’dan Z’ye Nasrettin Mahallesi yenilendi diyebilirim. Yeraltı kanalizasyon sistemleri vesaire Tabii çok güzel bir şekilde yenilendi bunları Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi.

****Tabii sizin gibi deneyimli muhtarların kurumsallaşmış muhtarların ülkemizde Bursa’mızda, Karacabey’imizde hizmette olması işi bilen kişilerin iş başında olması çok önemli bu anlamda siz de 4. kez tekrardan Nasrettin Mahallesi’nde Muhtar adayısınız değil mi muhtarım.

NASRETTİN MAHALLESİ ÇOK RAĞBET GÖRÜYOR..!!

—-Evet aday olacağım tabii bu anlamda tecrübelerimizi biz de mahallemize aktarmaya çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekten taleplerimiz güzel bir şekilde karşılanıyor bu görmüş olduğunuz muhtarlık kabinini de Büyükşehirimiz getirdi eski kabini siz de biliyorsunuz gerçekten çok sıkıntılıydı bu kabin gerçekten çok güzel oldu.  Hatta bir iki hafta önce Külliyedeki toplantıya giden arkadaşlarımız oldu.Orada  cumhurbaşkanı Muhtarların hizmet verdiği hizmet binalar elden geçsin talimatı vermiş. Muhtarlarımı üzeni  ben de üzerim demiş.Tabii böyle şeyleri Cumhurbaşkanının  ağzından da duymak bizleri ziyadesiyle memnun etmekte.

SIKINTILARI ÇÖZDÜK,SORUNLARI GİDERDİK..!!

Mahallemiz geçtiğimiz bu 15 yılda gerçekten sıfırdan yenilendi. A’dan Z’ye yenilendi. hiçbir eksiklik kalmadı diyebilirim. Zaten yeni inşaat anlamında Karacabey olsun mahallemiz olsun çok şanslı birçok  eski ev  yıkıldı yenilendi evler de yenilendi iş yerleri de yenilendı.Bursa Caddesi arkadaki sokaklar her yer yoğunlukla yenilendi. Tabii buralarda otoparkla ilgili sıkıntılar  vardı az önce söylediğim gibi yapmış olduğumuz otoparklarla da bu sıkıntıyı bayağı bir çözdük diyebilirim. Ama merkezde bu sıkıntı çok büyük oranda devam ediyor.

Mahallede yapılacak iş  olarak ufak tefek kaldırımlarda yenilemeler olacak. Onları da hallettimi  İnşallah bitecek.

SON KEZ ADAYIM..!!

Azalarımızdan Gelecek dönem 2029 seçimlerinde bir arkadaşımızı tecrübe edinsin diye yanımıza aldık, inşallah 2029’da da onu aday  göstereceğiz ,Allah ömür  verirse. Benim bu 2024 seçimleri son seçimim olduğunu söyleyebilirim. Sonuçta bu muhtarlık gönül işi biz ilk Muhtar olduğumuzda Tabii çok özveriyle çalışıyorduk o zamanlar bilgisayar vesaire yoktu biliyorsunuz eski zamanlardan bahsediyorum.

MUHTARLIK GÖNÜL İŞİ..!!

İlk Muhtar olduğum zaman buraya bir kabin koymuşlardı oranın elektriğini, internet geldi internetini ,A4 kağıdını bile ben kendi cebimden ödüyordum.

15 senede bir tane Allah’ın kulu bana 25 kuruş evrak parası aldı diyemez.Kesinlikle almam son talimatname gelmiş dernekten aldıktan sonra kağıdı yırtıp attım  çöpe o ücret kağıdını.Kesinlikle çok fazla sayfalı işlemlerde dahi kimseden  ücret almamışımdır şimdiye kadar. Gerçekten zor yıllar geçirmiştik o muhtarlığımızın ilk dönemlerinde.

***İsmail muhtarın çok güzel konulara değindik son olarak buradan Nasrettin  Mahallesinde yaşayan binlerce insanımıza vatandaşımıza ne gibi mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz?

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR..!!

—15 yılda gerçekten Nasrettin Mahallesi A’dan Z’ye Yenilendi, çok güzel bir görünüm aldı. Bütün altyapı üst Yapı Sistemleri de sağ olsun başkanlarımız tarafından ilgilenilerek güzel bir hal aldı. Ben buradan değerli başkanlarıma da ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum bizlerle ilgilendikleri Mahallemize Güzel hizmetler getirdikleri için.

Karacabey’in hızla değişen ,gelişen yüzü Nasrettin mahallesinde bu tür hizmetlerin şimdiden yapılması çok daha önem arz etmektedir. Milletin takdiri tabi tekrardan seçilmek başladığımız yolda hizmete devam edelim diyoruz.Son kez bir kez daha aday oluyorum. Nasrettin Mahallesi’nde yaşayan halkımıza insanlarımıza selamlarımı gönderiyorum,

3 seçimdir benim yanımdaudılar sağ olsunlar , onlardan 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde desteklerini bekliyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

KURUMSAL MUHTAR İŞ BAŞINDA..!!

2009’dan günümüze Nasrettin Mahallesi’nin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan başta Büyükşehir olmak üzere bütün belediyelerimizle iletişimi her zaman üst düzeyde olmuş olan bu anlamda Sahadaki bu tecrübesini mahallesine getirmiş olduğu hizmetlerle de kanıtlayan Karacabeyimizin kurumsal muhtarlarından İsmail Biltekin’e bizler de seçimlerde başarılar diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ