Demokrat Zafer

İŞTE HİZMET..!! İŞTE BAŞKAN AHMET ERASLAN..!!

Doğup büyüdüğü topraklara vefa borcunu ödemek anlamında  önce Saitabat Muhtarlığı ,sonrasında MHP Kestel İlçe Başkanlığı ve elbette Kestel Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği görevlerinde de başarılı çalışmalara imza atan Ahmet Eraslan en son geçtiğimiz Eylül ayında Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14. Olağan Kongresinde 2. kez İlçe Başkanlığı görevine getirildi.Hayatında mesaisinin tamamını Kestel’e adayan Kestel’e hizmet dendiğinde gözleri parlayan değerli siyasetçi iş insanı Ahmet Eraslan hayatının tamamında Kestel’e hizmeti kendine görev edineceğini bizlere aktardı.

****Ahmet Eraslan kimdir? İsterseniz Ahmet Eraslan’ı kendinden dinleyelim..

KESTEL’E ADANMIŞ BİR ÖMÜR..!!

—1977 yılında Kestel’in hatta Bursa’nın en önemli turizm merkezlerinden  diyebileceğimiz Saitabat’ta dünyaya gelmişim.. İlkokulu, ortaokulu  orada tamamladıktan sonra diğer eğitim hayatını  rahmetli babamın   işlerinden dolayı şehir merkezine taşındıklarından burada devam ettirdim.Evliyim bir oğlum bir kızım iki çocuğumuz var. Oğlum Kıbrıs’ta %100 burslu kazandı maşallah, orada Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler okuyor. Bizleri gururlandırdı. Diğeri daha 5’e gidiyor.Allah herkesin evlatlarına zihin açıklığı versin. 2009-2019 arasında 2 dönem Saitabat Köyü Muhtarlığı yaptım.Muhtarlığın  son 2 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Kestel İlçe Başkanlığı görevi  tevdi edildi. Ben siyasi büyüklerime bu görevi uygun gördükleri için teşekkür etmek istiyorum. O  süreçte hem muhtarlık hem İlçe başkanlığını  aynı anda yürüttüm.  Aday adaylıklarının  müracaatı startı verildiği dönemde de hem muhtarlıktan hem de Kestel  İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettim. Genel merkezde genel başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin elini öperek adaylık müracaatımızı yaptık ama malum 15 Temmuz sonrasında bir ittifak doğdu Cumhur ittifakı. Cumhur ittifakının mevcut adayı Sayın Önder Tanır ağabeyimiz oldu.Onun  desteklenme kararı alındı. Biz de genel başkanımızın il başkanımızın talimatlarını emir telakki  ettik. Ortak Liste ile girdik nasip oldu Cumhur ittifakı Kestel ölçeğinde  seçimi aldı. Ben 3. sıradaydım.2 AK Parti’den bir Milliyetçi Hareket Partisi’ndendi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1. sırasındaydım. Ben siyasi büyüklerime çok teşekkür ediyorum bu sıralamada bize yer verdikleri için. Akabinde en büyük teşekkürü de Kestel ilçe halkına etmek durumundayım teveccühlerini Cumhur ittifakından ve şahsımızdan yana kullandıkları için. Aynı zamanda burada Grup sözcülüğü yaptım. 4,5 yıl bu görevi ifa ettikten sonra, Büyükşehir ölçeğinde Çevre Sağlık Komisyonu üyesiydim. Bursa Kültür ve Turizmi Tanıtma Birliği encümeninde görev  aldım. Aynı zamanda Turizm komisyonunda görev aldım.Anlattığım süre zarfı içerisinde de 2 dönem Bursaspor yöneticiliği yaptım.

SEÇİMLERDEN  ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK..!!

Allahü Teala hiçbir kula taşıyamayacağı yükü vermezmiş. Allah da bize nasip etti gayret ettik. Bu görevleri ifa ederken son genel seçimlerde yine siyasi büyüklerimizin talimatı yine ben kendilerine teşekkür ediyorum tüm görevlerimizden İstifa ederek milletvekili adaylığı müracaatında bulundum. Kendi seçim bölgem 2.bölgeden Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili adayı olarak sahalardaydık. Tabii birinci önceliğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı olarak bu millete hizmet etmesi akabinde 15 Temmuz sonrası doğan ittifakın mimarlarından genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin genel başkanlığını yaptığı Milliyetçi Hareket Partisi’nin Parlamentoda daha çok sandalye  sayısı ile temsil edilmesiydi. Çok şükür muvaffak olduk. Ben Kestel ölçeğinde Bursa ölçeğinde ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı  mensubu olduğumuz ve bundan büyük gurur duyduğumuz Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Allah her birinden razı olsun Cumhur ittifakımızın Zaferi ile sonuçlandı.Nasip olmayıp seçilemeyince kendi işlerimizle 2 aylık bir sürede yoğunluk verdik.

İDDİALI BİR YÖNETİM KURULU OLUŞTURDUK..!!

İl başkanımız Muhammed Tekin Beyefendinin çağrısı ile talebi ile Kestel ilçe başkanı olmamla alakalı bir emir telakki edildiğinde biz de toplumda karşılığı olduğunu düşündüğümüz sevilen muhtarlarımızın, kooperatif başkanlarımızın ,Sivil Toplum Örgütü diyeceğimiz başkanlarımızın, yöneticilerimizin olduğu aynı zamanda Akademik kariyerini tamamlamış Mimar, Avukat, Eczacı,İç mimar, Harita mühendisi gibi isimleri de listemizde barındırdık. Ben bu anlamda bu teklifleri kendilerine götürdüğümde Kestel’e  hizmet etmeyi kabul eden değerli ilçe yöneticilerime çok teşekkür ediyorum. Özkan Bey Kestel doğup büyüdüğümüz topraklar, bu topraklar her bireye bir şey kattığı gibi bana da çok şey kattı. Benim  bu topraklara borcum var ben öyle hissediyorum. Var olan bu borcumuzu da Allah nasip eder vatandaş teveccüh gösterirse büyüklerimiz uygun görürse siyasetin hangi kademesinde olursa olsun doğup büyüdüğümüz topraklara aşık olduğum şehir Bursa’ya Mensubu olduğum ve bundan gurur duyduğum büyük Türk milletine Hizmet etme gayretimizdir.Bunu da bütün kalbimle Samimiyetimle söylüyorum.

****Peki ya Bursaspor deyince yüzü düşen bir Bursaspor’lu Ahmet Eraslan.Kendi ağzından dinleyelim neler söylemiş Bursaspor deyince.

YEŞİL-BEYAZ BİR SEVDA DÜŞTÜ BU KALBE..!!

—- Çocuklu yaşlarda bu kalbe bir sevda düştü. Adı Bursaspor, rengi yeşil-beyaz. Allah şahit başka hiçbir takımı tutmadım gönlümde kaymadı. Saitabat’ta  ikamet ettiğimiz yıllarda diz boyu karda yürüyerek maçlara giderdik geriye dönüş minibüsü olmamasına rağmen maç sonrası hısım akrabalarda kalırdık şehir merkezinde. O dönemlerde hayalimdi Bursaspor’da yöneticilik yapmak. Allah nasip etti İki dönem yaptım.Ben iki dönemde de Bursa Store’lerden sorumlu yönetim kurulu üyesiydim. Bunu söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama mütevazi olmamam gerekiyor. 1994 yılında kurulan storeler  ilk kez kara geçmişti bizim dönemimizde, bu da bizi gururlandırmıştı. Oradaki başarıdan sonra tekrar bir yönetim oluştuğunda Mesut Mestan başkanımız davet etti. Daha önceki başarılı görevden dolayı bize tekrardan bu görevi verdiler, bu görevimizde 8 ay kadar sürdü. Bursa’da doyuyoruz, Bursa’da büyüyoruz çocuğumuzun boğazından Bursa şehrinden kazandığımız helal lokma geçiyor nimetlerinden faydalanıyoruz. Bu şehirde kazandığımız bu topraklarda kazandığımız için bu şehre bizim borcumuz var. Az önce de ifade ettim Bursaspor’da bu anlamda Bursa’ya  hizmet etme  nihayetinde Bursaspor’a hizmet etmek şehre hizmet etmektir .Allah nasip etti yaptık.       Bursaspor’un bu durumu bizi gerçekten üzüyor. Ama ben Bursa’da bir bütünlüğün sağlandıktan sonra yakın orta ve uzun vadede bu şehrin bunun üstesinden kalkacağını tahmin ediyorum, yeter ki birliktelik sağlansın.

****Ve şimdide Kestel.

KESTEL ÇOK ÖZEL,ÇOK GÜZEL BİR İLÇE..!!

—- Sağ olsunlar zaten sözümün başında da ifade ettim. Saitabat Bursa ölçeğinde Bursa’nın en önemli turizm merkezlerinden bir bölge. Şelalesi ile doğasıyla, dere kıyısındaki et mangalları, mesire alanları, piknik alanlarıyla özellikle Bursa halkının çok uğrak bir noktası.Özellikle Ortadoğu’dan gelen Arap ülkelerinden gelen misafirlerimizin de çok uğrak noktası. 1999-2000 yıllarındaki rakamlardan bahsedeyim o zamanlar Saitabat’a yıllık 400.000 turist geliyordu o yıllarda bunu başarabildik.Çok şükür. Şimdi ekonomik şartlar vesaire savaş pandemi gibi nedenlerden dolayı bu rakamlar düştü.

AHMET ERASLAN HEP KESTELLİLERLE  İÇ İÇE..!!

Hiç unutmuyorum Türkiye’deki 81 ilin 40 tanesine 400.000 turist gitmezken sadece Saitabat’a  400.000 turist geliyordu Bu da Türsab’ın  vermiş olduğu resmi rakamlar. Bunun dışında turistlerin gitmesi gereken Kestel’de birçok farklı nokta da var o noktaların da mutlaka turizme kazandırılması lazım. Küreklidere Şelalesi mesela çok özel bir yer oranın da mutlaka turizme kazandırılması lazım, Babasultan, Geyikli Baba Hazretleri ilçemizde dizilere filmlere konu oldu manevi bir zat.İstirahatgahı ilçemizde.Orası da Turizm potansiyeli olan bir bölge. Kazancı da yine çok özel bir bölge, Alaçam Göller Bölgesi Yedigöller’in olduğu yer mesela yine Turizm potansiyeli çok yüksek olan yerler. Gölbaşı’nın Cazibe merkezi haline getirilip turistler ziyaret edebilir Yani o kadar çok yer var ki Kestelimizde ve  çevresinde hep turizme kazandırılacak yerler çok özel bir ilçedeyiz. Ülkemizde üretilen ahududu ve böğürtlen dediğimiz  meyvelerin yüzde sekseni Kestel ilçemizde üretiliyor, çok önemli bir üretim merkezi bu anlamda.Onun haricinde meyve fidanı süs bitkisi Merkezi tarımıyla, sanayisi ile turizmi ile çok farklı potansiyelleri zenginliği olan özel bir ilçede yaşıyoruz hakikaten.

HANGİ KADEMEDE,HANGİ GÖREV OLURSA OLSUN BİZ VARIZ..!!

—- 15 Temmuz sonrası doğan bir ittifak adı Cumhur ittifakı. Şimdi söyleyeceklerimi ben milletvekili adaylığı sırasında gitmiş olduğumuz köy kahvelerinde, mahalle kahvelerinde,esnaf ziyaretlerinde  söylemiştim,yine söyleyeceğim. 15 Temmuz sonrası doğan ittifakın bir görseli bir fotoğrafı oluştu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve genel başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli Beyefendinin fotoğrafı normal iki insanın çekindiği fotoğraf değil. O fotoğraf üzerinden Dünya Devletleri Siyasetini değiştirir hale geldi. Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere.O fotoğraf dosta güven düşmana korku verdi biz o fotoğrafı ve bu ittifakın zarar görmemesi adına biz  siyasiler üzerimize düşeni kat ve kat fazlasını yapmak durumundayız. Ben emri düzeni talimatı genel başkanımdan  alıyorum. Bursa ölçeğinde de il başkanımız Sayın Muhammed Tekin’den alıyorum.Verecekleri her göreve eyvallah deriz. Bu millete hizmet etme sevdamız devam ediyor. O içimizdeki kor zaten var siyasetin hangi kademesinde olursa olsun.Bütün talimatları emir telakki ederim doğup büyüdüğüm topraklara nasip olursa  büyük Türk milletine hizmet ederim benim düşüncem bu anlamda bu.Son olarak tüm hemşerilerime sizlerin aracılığıyla selamlarımı gönderiyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

YOLUN AÇIK OLSUN AHMET ERASLAN..!!

Çok genç yaşta, ticaretin göbeğinde kendisini bulan ,ticari terbiyeyle önce başarılı iki dönem muhtarlık ardından Bursaspor yönetim kurulunda çok başarılı görevlerde bulunan.

Böylelikle  Bursaspor camiası içerisinde de adını unutulmaz olarak yazdıran.

Sonrasında Kestel MHP ilçe Başkanlığı’ndaki  birinci  döneminden sonra, yine çok başarılı bir süreçte Kestel ve Büyükşehir Meclis üyeliklerini devam ettiren  en son geçtiğimiz

eylül ayında 14. Kestel Milliyetçi Hareket Partisi Olağan İlçe Kongresinde tekrardan İlçe başkanı olarak seçilen  değerli başkanımız Ahmet Eraslan’a bizler de bundan sonraki süreçte hem Kestel için,hem  Bursamız için,hem de biricik aşkı  Bursaspor için yaptıklarının artarak devam etmesi dileğiyle yolun açık olsun demek istiyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ