Demokrat Zafer

Kanseri Yenen Şerife Kaya, Sosyal Medyada Yemek Fenomeni Oldu

Kanseri yenen Şerife Kaya, ‘dogall.recell’ hesabıyla sosyal medyada yemek fenomeni oldu. Sağlıklı beslenme ve ev yemeklerini teşvik ediyor.

Ankara’da yaşayan ev hanımı Şerife Kaya , 4 yıl boyunca kanser tedavisi gördü ve bu zorlu mücadeleyi kazandı. Kaya, insanlara faydalı olmak amacıyla sosyal medyada bir yemek sayfası açtı ve kısa sürede tanınan bir isim haline geldi.

Kaya, önce kanseri yendi, ardından ‘dogall.recell’ isimli bir Instagram hesabı açarak yemek fenomeni oldu. Kendi bahçesinde doğal ürünler yetiştiren ve sağlıklı beslenmeye büyük önem veren Kaya, yaklaşık 4 yıldır farklı reçel, pasta, baklava ve yöresel ev yemekleri tarifleriyle takipçilerinin beğenisini kazandı.

Kaya, “4 yıl önce bana kanser teşhisi konuldu. Hiçbir zaman hayat mücadelesini bırakmadım. Doğal beslenmek için kendi bahçemizde ürünler yetiştirmeye ve onları tüketmeye başladım. Doğal yollarla sağlıklı beslenmeye ve hayata daha pozitif bakmaya başladım.” dedi.

Kaya, hem ekonomik hem de lezzetli yemekler yapmayı başardı ve bunları herkesin faydalanması için sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede on binlerce takipçi kazanan Kaya, takipçilerinin her gün farklı lezzet tarifleri öğrenmek istediklerini belirtti.

Kaya, sağlıklı beslenmenin altın kuralının evde doğal ürünlerle yemek pişirmek olduğunu belirtti ve herkesin buna dönmesi gerektiğini vurguladı. Kaya, “Bütün kadınlarımıza ricamız evde doğal ürünlerle evde yemek yapmalarıdır. Ayrıca evde yemek yapmak maliyet açısından da avantaj sağlar. Evde yemek yapmayı teşvik etmek için; evde yemek yapmak bir iş yükü gibi görülmeden keyifli ve pratik bir hale dönüştürülebilir.” dedi.

Kaya’nın Instagram hesabı ‘dogall.recel’ üzerinden takip edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ